Pomoc s notebookem. Výběr nového.

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

joseee
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Pomoc s notebookem. Výběr nového.

Příspěvekod joseee » včera, 20:13

Dobrý den. Rozbil se mi displej na mém HP Envy M4.
A potřebuju náhradu.
Potřebuju podsvícenou klávesnici, HDMI port.
Nepotřebuju dotykový displej, numerickou klávesnicí, optickou mechaniku.
Chtěl bych zase něco malého. Měl jsem 14" takže klidně 14".
8GB ramku, pokud není dnes už potřeba větší. Nechám si poradit.
Mám to na serfování, videa, filmy.
A peníze? 10K ? :lookround: diky

Třebas tohle?
https://www.tsbohemia.cz/asus-vivobook- ... ck_d564825

Reklama
cejny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Pomoc s notebookem. Výběr nového.

Příspěvekod cejny » dnes, 09:52

Osobne bych sel do repasu.
https://www.pocitarna.cz/notebooky/dell ... e-7430-17/
https://www.pocitarna.cz/notebooky/dell ... de-9420-8/
https://www.pocitarna.cz/notebooky/leno ... -gen-3-11/

Dell je hezci, vyjde draz, dell bude mit lepsi displej. Kvalita a dizajn materialu srovnatelne. Dell vyjde draz, pokud neco odejde, treba i plasty, vse jde sehnat. Servisni manual ma lenovo i dell. S dellem mam u repasu dobrou skusenost s baterkou, ktera byla ok, vlastne 100pro {skoro}.

Dell 7430 bude porad pod nbd zarukou, neprekvapolo by to.

Co do vykonu ten tvuj notes 8k v brnchmarku, i5-12??? cca 12-13k, i7-11 cca 10k

16gb ma vsechno, za 32gb bych nesel do starsiho cpu, 16gb je dost. SSD nejsou tak draha abz se nedalo casem vymenit. Jedinej duvod vzit 32bg je buoduci nenazranost softu a os, jelikoz je dneska ram letovana a jen nektere modely maj aspon jeden slot normalni, pripadne jde o herni monsra nebo graficke stanice.

Zaruka 1rok. fotky maji a na optani poslou, staci se doptat na stav.

PS: lenovo je pogumovane plast na horciku, pripadne slusne pogumovane plast. Hlinik je pekne, sramy budou videt a hrube prohnuti snese driv to lenovo nez Dell. Ty plasty na thinkpadu snesou vic jak defakto celokov od dellu. Pokud se k tomuhodlas hochat slusne a bych bral dell.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod WinDroid » dnes, 13:34

Na zvážení:
https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-slim ... 086192.htm

Já bych do něj osobně šel. Pro tebe ideál. Svižný systém s dobrými provozními vlastnostmi - teploty, velká výdrž na baterce.
Za ty prachy jedna z nejlepších koupí. Bohužel v ceně 10k se pohybují samé šroty, takže na zvážení je klidně i ten repas.
Nevýhodou je chybějící podpora některých her/sw. Na oplátku má předpoklad vydržet dlouho funkční.

Má sice 15,3", ale předpokládám, že ten tvůj Envy měl široké rámečky a velikostně bude cca stejný.

Zivan
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Zivan » dnes, 14:34

Je dobre upozornit, ze ty notebooky z Pocitarny jsou vsechny v horsim B stavu, ze nebudou mit ceskou klavesnici (budou tam ceske prelepky) a ze na tom muze byt i baterie hur.

K tomu uvodnimu Asusu - ja bych novy notebook s 8GB RAM bez moznosti rozsireni nebral.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

meda2016
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod meda2016 » dnes, 17:39

10? Kvalita repasu A, SSD 256GB. Asi ty nálepky cz. 1,4 kg.
13" https://www.gigacomputer.cz/zbozi/15658 ... 35-g8.html
14" https://www.gigacomputer.cz/zbozi/16745 ... 45-g8.html

Jednoznačně chabý výběr i mezi novými.

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod WinDroid » dnes, 18:13

Jak píšu. Je varianta vzít něco takového repasovaného za 10k.
Výdrž baterky nebude nic moc, ale zase se ušetří.
Jen je potřeba brát v potaz, že u takových ntb třeba 2 roky provoz je celkem dost a může to ubrat na životnosti.

Tohle jsou za mě nejlepší varianty.

joseee
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod joseee » před 52 minutami

Díky za rady. Ten Lenovo IdeaPad Slim 3 15Q8X10 Luna Grey kovový se mi líbí. Repasované mám trochu strach.
Peníze nejsou problém, spíše mi je jich líto. Ale pokud mám dát 15K, tak dám 15K. Jestli to stojí za to.
Vím tedy, že 16GB rámku a 512ssd.

Ten HP EliteBook 845 G8 se mi líbí, má dokonce 32GB paměť, ale zase jenom 256GB SSD.

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cejny » před 29 minutami

S baterka je to loterie. Moje osobni skusenoist je u lenov za leta, ze ty baterky maj 80pro kapacity i min, jenou jsem koupil thinkpad t540p s totalne v haji baterkou.

U dellu se me to takto nestalo. Bral jsem je osobne. Za mne je u tech dellu 7 rady slusna sance, aby byla jako nova nebo na 80pro.
Vybiram novejsi stroje a pokud to nikdo nehini, tak davam prednoist si koupit to nej provedeni a nejit do spotrebnejsiho zeleza.

S pocitarnou jsem problem nemel, dokonce jsem jim notes vracel, s tim, ze jsem to hodil do tovarka a on to na miste prodobropisoval na drazsi notes co jsem si vzal misto nej.Maji fotky vsech kusu, nikdo tam nelita a foti na pozadavek.
Proste bych si nechal poslat fotky, neco vybral a nechal se prekvapit. Baterka se projevi a na overeni nbd staci prohlizec a serial. Pri nejhorsim to proste posle zpet.
Problem je, ze B se od A moc nelisi, muze jit jen to to, ze je te lehounce osoupane a na prvni pohled to neprijde, tj, stav touchpadu, olestene klavesy a pak ruzne nenapadne znamky osoupani. Pokud tohle bude uz na fotkach, tak bych do toho nesel.
Treba od gigacompu mam thinkpad t490, je OK, na stari a i v poho baterku, jen se protaci jeden sroub zespod :-} .
Osobne se mne dell libi a 7 radu muzu, pak lenovo, HP. Muj dosavadni dojem je, ze u dellu mam nej sanci, aby nakup visel a nemusel jsem to vracet.

Je celkem skoda ze se na ty sroje neda normalne podiva nekde na prodejne, v datartu stroje za 50k vystavene nemivaj, jsou tam spotrebaky a herni monstra, Ze by se clovek podoval na aktualni top modely pro manazery to ne.

PS: Muj zaver je z roho ze beru A a vybiram osobne, v brne to jde. B pokud by to mel bit stolni, pripadne v tom ta baterka bude jako zalozak.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc s výběrem nového PC Příloha(y)
    od Benzou » 24 črc 2025 18:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    11103
    od WinDroid Zobrazit poslední příspěvek
    25 črc 2025 08:23
  • Výběr nového pc Příloha(y)
    od 123cv » 20 zář 2025 15:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC