Tak děkuji, na jiném foru mě byl doporučen ten Lumix, tak půjdu asi do něj..
citace:
"No, najhoršiu svetelnost objektivu ma olympus z tych 4 tipov. Olympus vyžaduje xD karty, su drahsie ako SD karty. Vsetko su automaty bez možnosti nastavit čas, alebo clonu.
Volil by som Panasonic. Cas uzavrieky je až 60 s. Aspon možeš poexperimentovat s nočnymi snimkami. A ma z tych 4 najkratsie ohnisko - 33 mm."
Schvalujete mi tedy toho Lumixe ?? Díky
Digitální fotoaparát Vyřešeno
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Digitální fotoaparát
Za tu cenu je myslím ok, svůj účel splní. 

Jo, ten vypadá dobře; neviděl sem z něj žádné fotky, ale asi bych to také koupil.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dobrá přátelé..beru Lumixe..díky
Ty fotky z mobilu se zoomem jsou špatný právě proto, že jde o digitální zoom, kterej vv podstatě udělá jen výřez z fotky bez zoomu, který je tím pádem nekvalitní. Mám doma 2 foťáky - jeden 5Mpix, druhej 6Mpix a bohatě mi to stačí. Vícemegapixelové fotky akorát zabírají moc místa a pokud z toho nechceš dělat plakáty, tak těch 5-6 stačí. Já osobně bych si z těch foťáků, co jsi psal, vybral Olympuse kvůli tomu optickému zoomu.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vlastnim starší Lumix FZ20 a ten dělá skvělé fotky.Ale pokud máš zájem číst.
http://www.digimanie.cz/recs.jsp
http://www.digimanie.cz/recs.jsp
Já mám 3x optický zoom a také s tím žiji ... i když nepopírám, že občas by se větší hodil ... Pokud se ale ženeš za zoomem, jsou dnes k sehnání i 20x optické, případně si pořiď kvalitní zrcadlovku se stativem a stabilizátorem ...
Osobně ale raději udělám snímek na větší rozlišení a následně si ho přiblížím v pc. Větší rozlišení se hodí často; samozřejmě, že na dovolené ho zmenším, aby se mi na karty vešlo více fotek, ale při normálním focení se hodí každý Px.
Osobně ale raději udělám snímek na větší rozlišení a následně si ho přiblížím v pc. Větší rozlišení se hodí často; samozřejmě, že na dovolené ho zmenším, aby se mi na karty vešlo více fotek, ale při normálním focení se hodí každý Px.
- Pepas87
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ini808 píše:ale při normálním focení se hodí každý Px.
tak já osobně vlastním jeden starší 5Mpx foťák a na normální focení používám 3Mpx velikost, akorát, když vím, že s tou fotkou budu dál něco dělat, tak davám 5Mpx...
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
Pepas píše:na normální focení používám 3Mpx velikost...
Jak jsem napsal, třeba na delší dovolené také fotím na menší rozlišení, abych fotek udělal více, ale jinak preferuji vyšší.
Při současné ceně HDD lze 1GB pořídit za cenu kolem tří korun a na takový 640GB HDD (v současné době nejvýhodnější) se vejde slušná hromádka fotek i ve větším rozlišení. Mě už ani nezajímá, jestli má složka s fotkami o pár set MB více či méně, při srovnání s videem z kamery nebo s filmy je to zanedbatelné ...
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
kvalitní foťáky v této cenové relaci dělá pouze Nikon. známý, co dělá profi fotografa, tak mi říkal, že pokud kompakt a nebo zrcadlovku, tak jedině od Nikonu. dával mi dost dobrých rad, jak koupit kvalitní foťák za slušnou cenu a já jsem na ně nedal a koupil dražší Panasonic Lumix a teď toho dost lituju.na těch stránkách czc.cz chybí dost podstatných dat o foťácích jako například možnosti ISA, ztmavení obrazu při zoomu (to nevím jak se jmenuje), regulace rychlosti čočky (omlouvám se,ale už si nepamatuju ty odborné názvy) atd. po konzultaci mi doporučil z těch levnějších tenhle:
PS: tak to ztmavení je Světelnost objektivu a ta regulace rychlosti jsou časy závěrky
PS2: ne tak ten model ne.přepsal se. doplním.
PS3: já jsem z toho jelen.na czc a dalších stránkách píší, že ty Nikony mají stabilizaci obrazu a na dalších zase ne

PS: tak to ztmavení je Světelnost objektivu a ta regulace rychlosti jsou časy závěrky
PS2: ne tak ten model ne.přepsal se. doplním.
PS3: já jsem z toho jelen.na czc a dalších stránkách píší, že ty Nikony mají stabilizaci obrazu a na dalších zase ne

Naposledy upravil(a) memphisto dne 15 črc 2008 15:54, celkem upraveno 1 x.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Memphisto: to stejný mi řekli v AntikFoto v Brně na Mendláku, že moje Sony A300 je střep a udělal jsem ohromnou chybu. Pak jsem si všiml, že jsou to dealeři Nikonu.
Známý fotograf - jedině Canon. A teď babo raď!
V této nízké cenové hladině je to celkem jedno (u renomovaných značek), záleží spíš na výbavě. Ten pidičip bude šumět i u Nikonu.

V této nízké cenové hladině je to celkem jedno (u renomovaných značek), záleží spíš na výbavě. Ten pidičip bude šumět i u Nikonu.

memphisto píše:kvalitní foťáky v této cenové relaci dělá pouze Nikon
To si myslím, že je spíše věc vkusu - jako Intel vs. AMD.
Dříve, v době analogů, byl Nikon pojem a ještě teď se mi válí doma jedna zrcadlovka této značky. Kvalitní zrcadlovky jsou i od jiných značek (Sony, Canon) a v oblasti kompaktů je to podle mě jedno. Záleží na konkrétním modelu, jak se povede a co obsahuje.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nové reproduktory ale digitální ne cinch
od p3v4x » 24 lis 2024 20:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1271
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
24 lis 2024 20:39
-
-
-
Jaký starý fotoaparát pro začátečníka? Příloha(y)
od HappyMental » 21 říj 2024 20:06 » v Vše ostatní (Off topic) - 11
- 4388
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 říj 2024 19:48
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”