Widle vs Linux

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Widle vs Linux

Příspěvekod Fox8 » 15 črc 2008 08:32

Možná že už je tam lépe řešeno i to nastavení připojení. Nevím. Nehodlám zatím zkoušet instalaci přestože by se mi možná přes Herona povedlo internet rozjet.

S netem nebyl problém a dokonce mi to nabýdlo aktualizaci ovladačů ke grafické kartě dokonce i kodeky šli hned. Teď řeším to, že mi to nechce najít TV tuner.Dalším už ale vyřešeným problémem bylo wine, které tak nebylo jako standart, tak jsem ho musel doinstalovat, a to než jsem se naučil... Potom problém u pidgina, který se nechtěl aktualizovat a tot asi vše ;-)
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

Reklama
Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 15 črc 2008 09:16

Jinak co se týká komunity Linuxu, respektive Wikifora, které jsem byl nucen využít, tak nejsem spokojen. Lidi se tam tváří, že snědli svět a narážky typu, když to neumíš, jdi si zpět na Wokna tam byly každodenním chlebem..osobně mě už tohle znechutilo další práci na Linuxu a osobně si myslím, že Linux nikdy nedosáhne takové oblíbenosti jako Wokna, pro které je každá hra,HW,SW dělán..články typu - v budoucnosti bude Linux vládnout mě přivádí k šílenství..

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 15 črc 2008 12:16

Koja píše:K Wifi Atheros -> try it nebo komunita na fóru dané distribuce ti určitě pomůže :)

myslím že jak už se zmínil Tomina to s tou komunitou tak horké není - navíc konkrétně tohle je ještě dost nedoladěný a tedy více nefunkční než funkční produkt.Je přece jen rozdíl když ovladač programuje někdo za peníze a zadarmo (a to v obou směrech)
Koja píše:K internetu -> Já nikdy neměl na Linuxu problém s netem .. at už doma přes WiFi nebo kábl, tak když sem měl noťas ve škole (Wifi/kábl), tak na školních PC, kde byl Debian..

já ano a nejen já - např u SuSe to odmítalo fungovat s napevno nastavenou IP
Koja píše:Že Linux nepatří do domácností -> Blbost :) Záleží, co od něj ta rodina očekává. Jak už sem řekl, naše mě musela nutit, že ho chcou taky a jsou spokojeni:) Prosím ty, kteří sedí 13 hodin denně u PC kvůli nějaký hře, aby se Linuxu radši nedotýkali :wink:

Poku očekává že tam bude fungovat internetbanka,hry tak asi nee.Ale rodinný PC je přesně na toto.Takže s tím že Linux do domácnosti nepatří se plně ztotožňuji.
Koja píše:K Linuxu "obecně" -> Když člověk chce zkusit a mít něco novýho, tak musí mít vůli učit se. Já před 2 lety nainstaloval Fedoru 4, nešel mi tam net, protože nepodporovala mou starší síťovku, byla to chyba distribuce, protože přítelkyni to nepodporovalo její novou síťovku :lol: To mě naštvalo a na Linux sem zanevřel .. ale jenom na chvilu, potom přišlo Kubuntu a jsem spokojenej:) A myslím, že i Fedora 9 by mě uspokojila :D

Myslím že touha mít něco nového opravdu není to co k Linuxu lidi vede.Zčásti je in kydat hnůj na Wokna a bejt LInux Guru a zčásti je to cena kterou většina z nás na Linuxu oceňuje.Funkce ani schopnosti to určitě nejsou.
Koja píše:Ale jak už sem řekl .. člověk nesmí být línej a musí mít chuť se něco učit a něco si udělat sám. Jenže všichni jsou zvyklí, že 2x kliknou a ooo zázraku, všechno mi funguje a sem velkej uživatel PC .. :) A o tom, že 3/4 lidí neumí pořádně používat Google a internet, ani nemluvím :))

A vůbec jim to nevadí - každého baví něco jiného.Myslím že bez pana Gatese a jeho woken by Linux nikdy neopustil serverový svět.Nevím proč mluvíš s despektem o uživatelích čehokoliv.Uživatel je člověk který nepotřebuje vědět jak to funguje - a to je u Linuxu nutnost.

O problémech s Linuxem kdy po aktualizaci došlo ke kernel panic nebo kdy se grub ani lilo nebylo schopno nainstalovat na systémový disk bez erroru17 (jen tak mimochodem tento problém řešení nemá) popřípadě nespolupráci s podporovaným chipsetem Intel ani nemluvím.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 15 črc 2008 18:26

S tou komunitou musím bohužel souhlasit .. většina dotazů, které někdo položí na jejich fóru, zůstane bez odpovědi .. když už někdo odpoví, tak je to buď někdo, kdo neví, co s tím a snaží se jenom toho tazatele povzbudit, že v tom není sám nebo někdo, kdo ze sebe akorát dělá to, co není.
Ale když zjistí, že tazatel není až takovej blbec, a většina použitých "odborných" výrazů mu něco říká a zvládá to, ale problém to neřeší, tak sklapnou i oni a už se neozvou..
Poku očekává že tam bude fungovat internetbanka,hry tak asi nee.Ale rodinný PC je přesně na toto.Takže s tím že Linux do domácnosti nepatří se plně ztotožňuji.

Mně internetbanka funguje bez problému. A jak už sem říkal, hry jsou "problém" individuální, u nás v rodině to nevadí:)
Myslím že touha mít něco nového opravdu není to co k Linuxu lidi vede.Zčásti je in kydat hnůj na Wokna a bejt LInux Guru a zčásti je to cena kterou většina z nás na Linuxu oceňuje.Funkce ani schopnosti to určitě nejsou.

Tak asi nejsem člověk :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 15 črc 2008 18:42

Je to všechno o potřebách a osobním pohodlí .
Na linux nemám dobré vzpomínky kdy jsem bojoval s instalací ovladačů na lanku ,grafiku,zvukovku a na net se pomalu nedostal.
widle jsou pro mě v tomto směru ovládání jednodušší a pohodlnější a doma už bych nic jiného nesnesl.
Jasně chce to vyzkoušet a podle potřeb využívat to co je mi bližší nebo milejší .
Navíc většinou uživatelé Widlí jsou víceméně spokojeni ale nedej bože když se ozvete proti Linuxu je zle
na některých fórech(kde linux ovládají 4 lidi ze 100) z vás udělají pomalu idiota že jim něco pohaníte proto už to neřeším.
Domů bych tedy cpal Widle (ne vidle!)
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod ini808 » 15 črc 2008 18:51

Rád bych na Linux přešel, nebo se ho alespoň naučil používat, ale ...
- na pevném počítači mi Wifi běhala několikrát pomaleji než měla a načtení internetové stránky bylo otázkou několika minut
- na ntb si Linux s wifi neporadil vůbec
- nalezení software pro TV kartu a jeho nastavení bylo otázkou odpoledne
- snad jen v jedné distribuci se mi povedlo bez problému používat NTFS
- hry sice hraji minimálně, ale občas bych si nějakou rád pustil
- nenašel jsem ICQ klienta, který by mi vyhovoval (prostě Miranda je Miranda)
...

Vážně bych rád Linux používal, ale když se nepřipojím k netu, tak je to složité. Už jsem několik sní strávil nastavováním Linuxu a přetože to nepovažuji za ztracený čas, tak se mi to nechce opakovat.

Jednou, čase, za nějakou dobu snad na Linux přejdu. Ale teprve až mi tam budou fungovat aspoň základy.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 15 črc 2008 19:15

taky bych se chtěl připojit.Prý je to o lenosti.To možná je,ale proč ne?Když winy jedou a nejsem líný udělám víc práce než při nastavování Linuxu.Pak taky: "Hlavně je to o schopnosti se učit."Jo pro velké fandy,je to možný.Ovšem jen pro fandy.Jinak , co je lepší dokonale ovládat winy a vše kolem nich nebo Linux?Opravdu nevím k čemu by mi to v praxi bylo/Opět mluvím o uživatelích a ne fandech Linuxu/.Nebo si opravdu někdo myslí,že Linux/nebo něco podobného/nahradí stávající systém.A pokud jde o to,že je to zadarmo...No jestli je tu tolik chudých lidí co nemají 1500kč na OEM verzi např.XP Home,pak je to pádný argument.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 15 črc 2008 19:28

liborek píše:Jinak , co je lepší dokonale ovládat winy a vše kolem nich nebo Linux?Opravdu nevím k čemu by mi to v praxi bylo/Opět mluvím o uživatelích a ne fandech Linuxu/.

Záleží na tom, co děláš. Pro kancelářského uživatele je většinou lepší umět používat MS Win, i když to málokdo z nich umí :D , takže pak jsou potřeba i opravdoví znalci Windows. Určitě ale najdeš mnoho profesí/uplatnění, kde se používá jen Linux. Odpověď tedy zní: Jak kde a jak pro koho

liborek píše:Nebo si opravdu někdo myslí,že Linux/nebo něco podobného/nahradí stávající systém.

Ano, myslím (nebo možná doufám). Bude to něco free, co běžnému uživateli nabídne "přívětivé" prostředí Windows a zájemci bude k dispozici konfigurovatelnost a široká flexibilita.

Trident
nováček
Stav:

Příspěvekod Trident » 15 črc 2008 21:26

Pro "Koja"
Jak jsi napsal, že Windows nejsou Linux etc... tak pod to se s chutí podepíši.. Je to tak a to nemyslím vůbec nijak jedovatě.
Z toho ostatního... k něčemu se nevyjadřuji, neboť tomu nerozumím, , s něčím prostě nesouhlasím.. (já například hry nehraji, nepočítám-li freecell apod.. což mohu i v Linu.. a na své dvoulitry si nenechám sahnout :o) ) amyslím, že je to tak správné, ne? Představte si, že bychom všichni se vším souhlasili, pčřikivovali si a měli stejné názory... Krom toho, že by to byla nuda, asi by i ta fora byla o ničem. Co na tom, že máme každý jiný názor.. pokud se nehádáme a nenapadáme se, má to smysl... i když... Já se rád hádám... no.. tak trošku můžeme. Já to tu prostě rád pročítám, protože se dovídám nové věci.. A že jsi rozdmýchal diskusi? proč by to mělo vadit. Podívej se, jak to vypadá v parlamentu... Tady aspoň nenaděláme žádnou škodu.. a že bychom si dali do nosu, tu také nehrozí.. :o]P
"Nejčastěji se u odborníků setkáváme s uměním, jak mnoha slovy neříci nic, a jak tazateli vnutit odpověď na něco zcela jiného, než se původně ptal..."

Trident
nováček
Stav:

Příspěvekod Trident » 15 črc 2008 21:37

Pro "Koja" & "weslo"
S tou komunitou se to ale dost zlepšilo. Když se podíváš na oficiální stránky Linuxových nadšenců. dost se tam o tom v poslední době mluvilo.. S přesně těmito typy lidí se tam rozloučili a vyčistili to tam. Tajdu tam, co potřebuji a nikdo už mne tam neštve hláškami, o kterých jsi psal.. naopak tě nutí i k zamyšlení proč, a zda opravdu na Linux přejít chceš.. "Wikifora" jsem opustil už dávno.. stejně tak i cimru "programátoři" na x-chatu, kde to bylo to samé.. Jak říkáš.. horda odborníků na slovo vzatých.. a pak zjistíš, že vlastně krom siláckých slov zas tak moc neumí.. Ala na ty ofoko stránky mrkni.. Je to opravdu obrat o 180 stupňů..
"Nejčastěji se u odborníků setkáváme s uměním, jak mnoha slovy neříci nic, a jak tazateli vnutit odpověď na něco zcela jiného, než se původně ptal..."

Trident
nováček
Stav:

Příspěvekod Trident » 15 črc 2008 21:56

Ještě bych navázal... Jsem rád, že nejsem sám, kdo se neprobojoval k internetu na Linu... Aspoň už si nepřipadám jako blbec tolik, jako dřív...
Popkud jde o ten pověstný "dvojklik pro pohodlné " (nevím tedy, proč zrovna dvojklik, ve Winech stačí jeden klik.., pokud si to tak nastavím..), myslím že tu máme dost druhů distribucí, aby bylo možno orientovat se na určité cílové skupiny.. Podle mne by právě Ubuntu a Kubuntu mohlo být pro LÍNÉ uživatele, jako sem já. co chtějí vše na kliknutí automaticky (neberte mne tak doslova... dle mne jsou windows docela napínavá a dobrodružná hra, kterou stojí za to zkoumat... a že vám to při experimentování "spadne"? při akční hře přesi také občas padnete a musíte začít znovu...), a pro hračičky zas může být distribuce jiná.. Pokud vím, opravdoví Linuxoví fajnšmekři si nainstalují holé jádro a to si obelí elektrony, protony , neutrony, a podobnou havětí dle svého gusta... protože je pro ně potupa spoléhat na hotová distra... No... a proč ne... když to umí a baví je to...
Jen nás - "klikaře", prosím neposílejte na hranici a neupalujte nás..

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 15 črc 2008 22:53

to Trident
tvůj názor plně respektuju a když tak na to koukám tak musím říct za sebe že pro mě je Linux taky pěkně napínavá a dobrodružná hra která sice nepadá ale mnohdy mě nepustí na další level v podobě nenainstalování ovladačů a během instalace překvapuje nenadálou událostí ale to už je život :wink:
A je fain že to vidíme podobně :lol:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Q4OS či Zorin nebo jiný CZ Linux?
    od IMB » 26 lis 2024 17:17 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    4
    3173
    od faraon Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:34

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”