Mám dotaz,
PC se mi z neznámého důvodu vypnulo.Po opětovném zapnutí vleze samo do BIOSu . Po opuštění BIOSu následuje restart a opět BIOS, pořád dokola. BIOS nepípá žádnou chybu, ale dál se prostě nelze dostat. Nepomáhá clear CMOS, odpojení desky, zdroj .. a nic co mě napadá. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost. BIOS Phoenix-award 6.0.
Chyby při startu PC
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Chyby při startu PC
Zkus vyměnit baterii.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
El Diablo píše:Zkus vyměnit baterii.
Dik za námět, ale i to už jsem zkusil. Je možný, že je chyba přímo v BIOSu, ale nijak jsem do něj nezasahoval.
Po úplným resetu CMOS najde HDD, DVD, nastavený hodnoty si pamatuje, ale vždy se to zase do BIOSu vrátí. Je to pro mě záhada.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus nastavit "BIOS Setup Defaults"
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podle všeho, některá součást PC je vadná, nebo poškozená, pokud je pravda, že se PC vypnulo zneznámého důvodu. Co jsi naposledy s PC dělal?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pic píše:Podle všeho, některá součást PC je vadná, nebo poškozená, pokud je pravda, že se PC vypnulo zneznámého důvodu. Co jsi naposledy s PC dělal?
Když se PC vypnulo, bylo na něm zpuštěno účetnictví a zrovna na něm nikdo nepracoval.
Souhlasím, že mohlo něco odejít. BIOS sice hlásí kontrolu OK, ale to může klamat. Já jsem doufal, že tyhle příznaky už někdo zažil a že bude by möhl tušit pravděpodobnouu závadu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7219
-
od Luk4579