Přeinstalování NB

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Kocourekpuci
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Přeinstalování NB

Příspěvekod Kocourekpuci » 24 črc 2008 06:39

V první řadě se omlouvám, pokud jsem to dal do špatné kolonky, ale mám následující problém:

Koupil jsem si NB HP Presario V6145ea s OEM Windows XP Media center v angličtině. Při koupi mi v obchodě nahráli novější BIOS, dostal jsem češtinu na windows a radu, že hned jakmile NB doma spustím, mám si stáhnout ze System recovery obsah a budu mít zálohu pro případ pádu, což jsem udělal. Během týdne jsem zjistil, že Media Center je děsný šmejd, neboť cokoliv co chci pustit na NB jde přes tenhle system, takže nějaké videa z netu apod. vůbec nejdou spustit.
Obrátil jsem se na zdejší "profesionály" přes PC s dotazem, zda je nějak možné z instalačních dvd vytáhnout jen ovladače, aniž by to nainstalovalo OEM, neboť na stránkách HP je ovladačů minimum a rád bych do NB nainstaloval normální XP. Dozvěděl jsem se, že nic není problém, že v první řadě je nutné smazat D: s virtuálním diskem a System Recovery. Dále, že za mírný poplatek 1800 a 500 za práci mě do NB nainstalují nové XP. Cenám XP nerozumím, ale zdálo se mi to málo, navíc doma mám originál XP, které jsem nabídl k nainstalování. Moje Xp odmítli, trvali na svých, ale v celém obchodě nebyla jediná krabicová verze Xp, tak jsem jim řekl, že na to, aby mi do NB nainstalovali stažené se staženým Keyklíčem z warezu, že na to jim kašlu, že chci buď svoje originální XP, nebo si to udělám sám.

Takže jsem to zkusil: cd bootuje, ovladače se zavedou, ale jakmile dám instalaci, napíše to, že nebyl objeven žádný hdd a tím přeinstalování končí.
V obchodě, kde jsem Nb koupil mi nabídli přeinstalování XP, ale s tím, že si musím zakoupit novou licenci, což se mi samozřejmě nechce, protože jsem si již jedny originální XP koupil a nevidím důvod, proč vyhazovat peníze za další licenci.

Na stránkách HP je k české verzi asi jen 5 ovladačů, ale k anglické verzi cca 20. Nevím, který stáhnout, nechci znovu angličtinu a i tak se mi zdá, že ovladačů je málo.
Jste páni poradci schopni poradit? Moc děkuji

Reklama
kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Přeinstalování NB

Příspěvekod kyklop » 24 črc 2008 06:53

Samozřejmě postahuj ty anglické, ty nebudou mít na češtinu v XP žádný vliv. Jsou to prostě ovladač. K tomu, že ti nenalezne instalace žádný disk... je to tím, že je při instalaci systému nutné zavést SATA ovladače, které stáhneš pro tvůj notebook zde:

Kód: Vybrat vše

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-39535-1&lc=en&cc=cz&dlc=cs&product=3331789&os=228&lang=cs

musí se hodit na disketu.

Ovladače se zavádí prakticky ihned po nabootování instalačního CD, kdy dole na obrazovce CD načítá potřebné soubory, se ukáže hláška (tak nějak) "Pokud chcete zavést jiné ovladače SATA, nebo RAID, stiskněte F6", tam pak vybereš z diskety ty ovladače a HDD by pak měl být vidět.

EDIT: takže ta obrazovka pro zavedení SATA ovladačů vypadá přesně takto:
Obrázek
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

Kocourekpuci
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kocourekpuci » 25 črc 2008 20:23

Rada vypadala skvěle, ale je na dvě věci. jak se stáhne to SATA, vypálí a udělá dle tvého návodu, vyhodí to černou obrazovku s příkazy v DOS!!!!!!!!!!! Utrpěl jsem z toho lehčí šok.
Stáhl jsem všechny ovladače, provedl nějaké šachy s originál WXP a povyměňoval ovladače a stejně to nejde. Budu muset zůstat u Media Centru :bomb:

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 27 črc 2008 08:33

Na dvě věci rozhodně není! Za prvé píšeš, že jsi SATA ovladače vypálil.. jak se proboha vypaluje na DISKETU?? Když to dáš na disketu, nemůže ti skočit příkazový řádek DOSu (teď ty vykřičníky)!!!!!!!!!!! Příkazový řádek zřejmě vyskočil proto, protože chtěla instalace upřžesnit umístění SATA ovladačů. Pakliže byly na nějakém CD/DVD, pravděpodobně na tu mechaniku navést.
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

Zpět na “Vše ostatní (hw)”