NTFS -> FAT32 a zachování dat Vyřešeno
- 8ndra
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
NTFS -> FAT32 a zachování dat Vyřešeno
Zdravím, mám externí disk formatovany na NTFS, ale kvuli PS3 bych potřeboval FAT32, disk ma asi 400GB, data na něm maji tak 100GB a na ten FAT32 mi stačí taky tak 100GB, ale ty data co na něm mám nejsou kam schovat, takže ho celý přeformatovat nemůžu. Jde disk rozdělit aniž bych o ty data přišel? nebo přeformátovat? (předpokládám že přeformátovat asi ne, ale rozdělit si myslím že by to mohlo jít, jen nevím jak) Díky.
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: NTFS -> FAT32 a zachování dat
Rozdělit určitě půjde, např. pomocí Acronis Disk Director, GParted a dalších programů.
Z těch celých 400GB si oddělíš těch 100GB jako volné místo na disku, které potom naformátuješ na FAT32, o data bys přijít neměl :)
Z těch celých 400GB si oddělíš těch 100GB jako volné místo na disku, které potom naformátuješ na FAT32, o data bys přijít neměl :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)
- 8ndra
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Díky za rychlou odpověď, zkusím ten GParted, ale zkoušel sem SwissKnife, psali že je dobrej, ale nedovolil mi ten disk dělit, tak doufám že to bude lepší. Dík
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, mě taky žádnej z těch programů nechce nechat rozdělit C:/
Vůbec nevím proč, předtím mi to šlo vždycky v pohodě, na starým komplu .. snad se ti to povede :)
Bo někoho napadne, proč to nejde rozdělit?

Bo někoho napadne, proč to nejde rozdělit?

- 8ndra
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak sem si stáhnul GParted live CD (45MB), pochvili sem usoudil že to není ono, tak sem z jejich stránek stáhnul GParted 0.3.8 (560KB) a s tím taky nevím co a jak, všechny soubory mají zvláštní přípony a tak, to mám spustit při bootu?
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Stáhni si to Live CD, vypal to na CD a nech ho načíst při bootu :)
GParted Live CD je v podstatě osekanej OS na bázi Linuxu, kterej obsahuje jenom jeden program, s kterým můžeš pracovat :)
GParted Live CD je v podstatě osekanej OS na bázi Linuxu, kterej obsahuje jenom jeden program, s kterým můžeš pracovat :)
- 8ndra
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nechápu jak sem si mohl myslet že to bude jednoduchý, snad se v tom neztratím a povede se. Ještě jednou dík a jdu doufat.
Tak jsem to spustil a nevim co s tim, pise to akorat "A:>/ nebo tak něco. To CDecko sem vypalil jako bootovaci a dal sem na něj všechny složky ktery sem stahnul v tom zipu (boot, syslinux a soubor GParted.dat) Nějaky chyby sem udělal?
A je to tu, tak se to stalo, nějak sem si s tim hrál, a disk byl prázdnej
, dodělal sem to prez ten SwissKnife, snad příště lépe. A díky za rady stejně. 
Tak jsem to spustil a nevim co s tim, pise to akorat "A:>/ nebo tak něco. To CDecko sem vypalil jako bootovaci a dal sem na něj všechny složky ktery sem stahnul v tom zipu (boot, syslinux a soubor GParted.dat) Nějaky chyby sem udělal?

A je to tu, tak se to stalo, nějak sem si s tim hrál, a disk byl prázdnej