export import oblíbených

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

abrit
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

export import oblíbených

Příspěvekod abrit » 30 črc 2008 21:07

Mám problém. Po formátu PC a instalaci prohlížeče jsem importoval z disku do IE z uloženého souboru zpět do oblíbených záložek všechny své oblíbené. Stalo se to, že se nějak pomátly písmena. Některé jsou zobrazeny jako jakési znaky. Po kliknutí se ale stránka normálně ukáže. Mám to uložené jako bookmarks ve formě html. Tam je to normálně čitelné. Po importu je to jiné. Nemůžu zjistit, kde to opravím. Při Firefoxu se mi záložky ukážou jako složka z IE, totéž je to u Opery. Neobjeví se tam samotná složka záložek. Díky za radu. abrit

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: export import oblíbených

Příspěvekod X » 30 črc 2008 21:51

Čím jsi to ukládal? Máš na nových Win zapnutou podporu všech jazyků? V jakých prohlížečích budeš s nimi pracovat (popisuješ tu 3, ale mluvil jsi o IE)?

abrit
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod abrit » 30 črc 2008 22:29

Exportoval jsem to z firefoxu. Používám firefox a operu. Nastavení všech jazyků nevím, kde hledat. Zkoušel jsem to v commanderu zjistit, ale je tam standartně ms sans serif 8b. Import v opeře a ff se naptá na uložení na disku, ale z prohlížeče. Teď se mi ukázal i import ze souboru html ve ff. Nevím, jak mi tam přibyla další odrážka, ale importoval jsem a je to tam. Dokonce ve správném jazyce. Opera ale nejde udělat ani ze souboru na disku ani z ff. nevbím, co dělám stále špatnš!! abrit

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 31 črc 2008 00:04

Tak to mě právě zaráží, že exportuješ z FF do IE. Ale když už to ve FF funguje. Co IE? Každý prohlížeč má vlastní uložené oblíbené, pokud je chceš mít všude (IE, FF, O), budeš muset importovat na více míst.

abrit
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod abrit » 31 črc 2008 08:13

Jediné, kde to je se správnými písmany, je FF. Ve správě záložek se totiž ukáže odkud má být import. Export je nabízen taky do formátu html, ale import ne. Nebo se ještě zeptám jinak. Mám na disku uložené bookmarks ve formě html. Chci je importovat do IE a Opery, ale tak, aby byly ve správných znacích. Jak to udělat?? Dík abrit

sondaw
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod sondaw » 31 črc 2008 11:15

Nějak to nechápu. V předchozí verzi FF jsem naimportovala Oblíbené z IE, které mám uloženy v Dokumentech ve formátu Bookmark.htm. Import proběhl pomocí průvodce a Oblíbené se staly součástí záložek FF.
Ve verzi FF3 jsem stáhla doplněk Plain Old Favorites, po jehož instalaci se mi v panelu nástrojů FF (vedle Záložky) objevila nová položka Oblíbené.
Ve FF je potom možnost v Knihovně stránek záložky buď zálohovat/obnovit nebo importovat/exportovat HTML. Záložky i Oblíbené si potom mohu uspořádat jak chci - seřadit abecedně, řadit do nových složek, pomocí dalšího doplňku přiřadit složkám barevnou ikonu ap. Takhle to funguje u mne, nic dalšího jsem s tím nemusela dělat

abrit
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod abrit » 31 črc 2008 14:00

Ve FF v. 3 se to nějak povedlo. Ale jak to udělat do Opery 9.51?? Také IE je s importovanými záložkami, ale formát písmen není správný. Když bude správný formát písmen v IE tak to pak natáhnu i do Opery. Ale já to tam chci mít jako samostatné oblíbené, ne jako složku s oblíbenými z IE. Sice se to nijak neprojevuje, ale je to otvíráno zvlášť. Opera chce import ve formě opera6. Teď jsem po opravách v Tune up importoval z disku html jako netscape/FF a šlo to i ve správným formátu písma. Jsem z toho volajaký zmatěný. Týden mi to nejde a najednou se z ničeho nic podaří, ale je tam jako záložka, která se po najetí myší otevře. Asi vypadám jak blb, ale nic nenastavuju a dělá si to co chce. Žádný doplněk jsem nestahoval ani neinstaloval. Hlavně, že to jede. Zatím hezký den a poslušné PC. Abrit

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 31 črc 2008 15:54

Jedině experimentovat a jak říkáš, najednou to postupně běží. Já v IE nic neimportuji ani neexportuji, prostě jen zkopnu složku oblíbené (Oblíbené položky).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”