Zdravím,
pořídil jsem úplně nové pc s tím že jsem řekl v prodejně, že bych tam chtěl 2 hdd. Jejich (500GB) na kterém bude operační systém a svůj starý hdd (160GB) na kterém mám filmy hudbu atd. Takže tam mám 2 hdd. Jenže ten můj starý se mi nezobrazí v průzkumníku. V biosu a v ovládacích panelech se mi ukáže že jede bez problémů. Už jsem si níže četl že někdo použil program testdisk jenže ten je v angličtině a já zas tomu tak nerozumím. Nerad bych o data přišel.
Poradí mi někdo prosím?
Problém s hdd
Re: Problém s hdd
Když dáš pravý tl. myši Tento počítač, spravovat, správa disků tak ho nevidíš? Pokud ano ve správné velikosti, tak ti smazaly oddíl a data jsou pryč, a pokud ne, tak špatně nastavili jumper na hdd. Musel by jsi si ho přehodit.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Co je to za disky a jaké mají připojení?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
ten můj : Western Digital 160 GB WD 1600JB ATA/100, 7200, 8I WD 1600JB
jejich: Western Digital 500 GB 5000AAKS 7200rpm, SATA/300, 16MB
Když dám tento počítač - spravovat, tak ten svůj hdd nevidím. Já se v biosu nevyznám, ale jen vím že se mi tam objeví. Když dám ovládací panely-systém-správce zařízení-diskové jednotky tak tam jej taky vidím. S tím jumperem tak ten mám správně?
jejich: Western Digital 500 GB 5000AAKS 7200rpm, SATA/300, 16MB
Když dám tento počítač - spravovat, tak ten svůj hdd nevidím. Já se v biosu nevyznám, ale jen vím že se mi tam objeví. Když dám ovládací panely-systém-správce zařízení-diskové jednotky tak tam jej taky vidím. S tím jumperem tak ten mám správně?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se ,zda máš ten svůj na jednom kabelu s mechanikou (IDE) pak zkontroluj zda máš nastaveny správně jumpery jak je napsáno výše.: tedy HDD(na konci kabelu) jako master a mechanika jako slave.Ty jumpery jsou u HDD a mechaniky vzadu, je to taková peopojka , polohy jsou master(MA) slave (SL) a CS.
Naposledy upravil(a) jaro3 dne 31 črc 2008 10:01, celkem upraveno 1 x.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
když se dívám zezadu tak master je první zleva nebo zprava?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Já to mám vpravo Master, uprostřed Slave a vlevo CS(cable select-nepoužívat!). Ale můžeš to mít jinak , mělo by to tam být popsáno.
takže jsem to dopracoval tak že se mi ten hdd už nikde nezobrazuje. Nejde mi ani mechanika. Popřehazoval jsem ty jumpery všelijak a nic. Už ani nevím jak byli před tím. Zavezu to asi do té prodejny at mi to dají dohromady když to sám nezvládnu díky za snahu a pomoc.
Nestresuj, napiš sem jestli k mechanice a k hardiskům vede tlustý nebo ten hubený červený datový kabel, a které z nich jsou samostatně zapojený a který dohromady.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
k tomu na kterém je operační systém vede červený kabel. A ten tlustý vede k mechanice dvd a k tomu mému hdd.
Tak u mechaniky dej jumper nejblíž k napájecímu kabelu (menší) a u hdd jumper vyndej (pokud to nepoběží tak u hdd dej jumper u hdd na druhou pozici od napájení.
u mechaniky jsem dal jumper nejblíž k nap. kabelu a u hdd jsem jumper vytahl, ale zetim ani mechanika a hdd nejdou
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4105
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06