F_Audio Vyřešeno
- bassmaker
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: F_Audio
máš pravdu, zkoušel jsem a funguje. A jaký je rozdíl mezi AC'97 a HD audio ?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
AC´97 je standard, nyní se začíná používat HD Audio:
Základní tři požadavky, které definuje HDA:
Podpora pro 7.1 kanálů
Podpora DVD-Audia (dvoukanálově 192 kHz/24bit, vícekanálově 96 kHz/24bit)
Jack-sensing - zvukovka automaticky pozná, že jste na daný konektor připojili sluchátka, mikrofon, či reproduktory a nebudete muset přemýšlet nad tím, co do kterého konektoru strčíte.
Zapínání HD Audio se zapíná v BIOSu Advanced-on board device configuration -HD Audio (Auto). A na front panel support type ( disable, AC´97, HD Audio).
Základní tři požadavky, které definuje HDA:
Podpora pro 7.1 kanálů
Podpora DVD-Audia (dvoukanálově 192 kHz/24bit, vícekanálově 96 kHz/24bit)
Jack-sensing - zvukovka automaticky pozná, že jste na daný konektor připojili sluchátka, mikrofon, či reproduktory a nebudete muset přemýšlet nad tím, co do kterého konektoru strčíte.
Zapínání HD Audio se zapíná v BIOSu Advanced-on board device configuration -HD Audio (Auto). A na front panel support type ( disable, AC´97, HD Audio).
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
- bassmaker
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha děkuji za informace, a jaký by byl rozdíl v zapojení audio connectorů v mém případě ? Mám integrovanou zvukovou kartu ALC889A, která zvládá 8-kanálový výstup a podporuje S/PDIF výstup, který je v koaxiální i optické formě vyveden na zadním panelu.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Rozdíl? Je to popsáno , ono se zatím HD AUDIO ( též DVD-AUDIO) zatím moc nepoužívá , takže to moc nevyužiješ , ale na zadních konektorech to budeš mít ( navoleno HD Audio), pokud to Tvoje deska podporuje, ono záleží i na latenci, ale funguje. Běžne se používá standard 44,1kHz/16 bit(CD Audio), jinak 48kHz.Takže zapojovat na přední panel HD Audio není potřeba.Jiná věc je pokud budeš vlastnit Blu-ray či HD DVD (standard 7.1,192kHz/24bit).
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
- bassmaker
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myslel jsem tím rozdíl v zapojení pinů na rozdíl od AC'97. V manuálu MB je zapojení pro HD audio jiné. Tyto optické mechaniky zatím nemám.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
To je Ti nanic , nemáš na to case, jsou tam jinak zapojené konektory a a další piny právě na určení toho co je připojeno ( detekce zasunutého jacku viz nahoře popis) , někde jsou i vstupní( return). Vychází to vše z principu Azalie.Pro Tebe to nemá žádný význam, používej zadní konektory, a pro sluchátka navolení AC´97 front panel.
- bassmaker
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
F_Audio Vyřešeno
Zapojení funguje jak má. Děkuji za spolupráci.
Zpět na “Problémy s hardwarem”