Ahoj lidi!
Mám problém se zamrzáním pc při složitějších 3D aplikacích. Hry, které mi šli nejdou. Po naběhnutí hry cca 5min se mi komp natvrdo zasekne. Nemohu ani konvertovat videa v nero vision, cca po 10min zásek. Měl jsem pc u známého a na nic mi nepřišel. Všechen HW se prý chová jako v pořádku. Má sestava je AMD Athlon 1900+XP, RAM kingstom 1GB+512MB/266MHz, deska VIA Apollo KT266A SL-75DRV4, NGeforce FX5200/128MB/AGP, Live5.1, HD 80GB seagate + 40GB seagate/IDE. Fakt si nevím rady. Za jakoukoli radu díky.
Zamrzání PC
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zamrzání PC
Jelikož nevím co ten známý testoval, doporučuji nejprve udělat test paměti programem Memtest. Též se podívej do bedny, zda se točí všechny ventilátory na chladičích a sáhni si na chladiče, zda na nich udržíš prst. Pak dej vědět co jsi zjistil. Mrkni také na štítek zdroje a napiš sem název a výkon ve W.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ram test vyšel bez chyb. Na všech chladičích ruku udržím, jen chladič na GK je tepleší (cca 40C). Ventilátory se točí všechny. Dva ventilátory jsou cca 4 měsíce staré (na bedně a na CPU). Zdroj mám 350W ATX.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus ještě kontrolu disku s případnou opravou chyb. Zdroj máš asi kupovaný s bednou, čili nic moc a tak může být i on příčinou. To lze odzkoušet jen výměnou za jiný. Aby jsi nemusel hned kupovat nový, když ještě nevíš, zda je příčinou problémů, zkus půjčit např. od kamaráda, pokud máš tu možnost. Jelikož uvádíš, že problémy jsou při 3D aplikacích je ještě mimo zdroje podezřelá GK, případně ovladač grafické karty. Zkus to otestovat - Všechny programy - Příslušenství- Systémové nástroje - Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX - záložka Zobrazení - a postupně spustit Test rozhraní DirectDraw a Direct3D. Ještě můžeš zkusit jiný ovladač grafické karty - zkus ten z CD dodaného s GK. GK můžeš zkusit otestovat v jiném PC, nebo si opět půjčit jinou(nezapomenout na ovladače).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Já bych to viděl na procesor, ujisti se zda je chladič správně upevněný, pokud spouštíš aplikace náročnější na procesor, tak by se mohl přehřát a PC "zamrzne"...a sežen si nějaký soft na kontrolu teploty procesoru. pokud je vše OK nemám ponětí čím to je.
Intel i7-10700F, MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G, Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3200 CL16, 256GB Transcend SSD 370S10, ASRock Z490 PHANTOM GAMING 4, Corsair RM550x, SPC Gladius M35 Black
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Z osobní zkušennosti se přimlouvám za zdroj. Grafika při 3D zatahá trochu víc (dost) za dráty a zdroj to neudýchá 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
mam ten stejny problem...zapnu counter strike chvili beham pak tam na me vybafne 5 teroristu a pc se zasekne ze pomuze jen restart natvrdo...to same ve world of warcraft zasekne se to a je to kaput...bednu radsi rozdelavat nebudu protoze ta sotva drzi u sebe a nwm jestli by se to nerozpadlo uplne...si pekne pockam jak to tu vyresite :)
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Každá chyba, byť se tváří stejně, jako druhá, může mít celou řadu příčin, ale v tomto případě si troufnu vsadit na jistotu. Otevři svou chatrnou skříňku
a pro začátek umožni vzduchu skříní proudit, tedy odstraň prach z chladičů. pokud se to nezlepší, zkus si od kamaráda půjčit zdroj a testni ho.

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
tady bude asi taky problem ze tu nikde nevidim sroubky xDDD a navic je mi 13 a nechci to zeslonit jeste vic...sikovnyho tatu nemam a sikovnou mamu taky ne xD mati je rada kdyz najde dokdy je otevrene na marine (v obchode) xD mno a ja kdyz to otevru tak mi asi nejakej ten srouek a dratek v ruce zustane...ale i pres bednu citim ze je to nejaky teply...mno o neco teplejsi nez kdyz to zkousim na jinim miste...ale aspon me to prijemne hreje do noh jak je mam na ty bedne polozeny xD
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dal jsem bednu na stůl o otevřel ji. Hrál jsem při otevřené bedně asi 2 hodiny a zkusil 3x 3D mark, a ani škubaneček.
Asi se mi špatně chladí s otevřenou bednou se mi to zatím nezaseklo. Co dál?
Asi se mi špatně chladí s otevřenou bednou se mi to zatím nezaseklo. Co dál?
tak to ti zavidim ja bych chtel taky jednou hrat bez lagu...jenomze si nemuzu dovolit rozebrat tu skrinku...protoze by tam nakonec zustala jenom cd-romka protoze je pripevnena ke kostre :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takže přidat do bedny ventilátor - zepředu dole foukat do bedny a vzadu nahoře foukat teplý vzduch ven z bedny.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2465
-
od rohlicek1