tak jo lidičky mam docela nevím, jestli vážný, ale docela iritujíci problém.
Při taktování procesoru mi samozřejmě nenaběhl při 266Mhz fsb to by nevadilo resetnul jsem proto MB a to tím způsobem, že jsem vyndal baterii samo že na 1 minutu.
PC naběhlo jenomže při bootování z CD/DVD mo to ukázalo error, plase insert system cd/dvd please press enter nebo nějak podobně. Nattavil jsem proto jiné bootování, ale to mi ukázalo to samé. tak jsem se už docela rudý a naštvaný rozhodl resetoat znovu. a zde je i kámen úrazu. při úvodní obrazovce, kde se vše kontroluje (ještě před bootováním) se mi ukáza ERROR default settings a nic... už jednou mi to ukázalo, když jsem měl v PC RAM místo 667MHz 800MHz. jenomže problém bude někde jinde, protože když tam ta iná RAm byla dělal jsem to jisté a to resetoval MB pomocí baterie.
Pomohlo jako i pře tím nastavit bootování CD/DVD a už to jede, jen nechci stím mít problémy )pc zatím už žádné nevykazuje) ale přeci jenom, aby to nakonec nebylo něco vážného.
Tímto se na Vás obracím a prosím vás o pomoc.
DĚKUJI VŠEM KTEŘÍ MI A OSTATNÍM ZDE POMÁHAJÍ
BIOS - error Vyřešeno
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
BIOS - error Vyřešeno
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: BIOS - error
Já bych problém viděl ve způsobu resetu-vytahovat baterii není dobré, protože se CMOS nemusí uvést do úplně defaultního nastavení.
Pro reset CMOS proto používej vždy příslušnou můstkovou propojku (jumper).Novější desky mají tlačítko.
A hlavně si vždy PC odpoj od elektřiny a dej si pozor na statickou elektřinu!!
Osobně bych ti v tuto chvíli doporučil znovu reset CMOS (ať už hardwarový nebo přes menu-hlavně už ne baterií) a nastavení všech parametrů znovu.
Pro reset CMOS proto používej vždy příslušnou můstkovou propojku (jumper).Novější desky mají tlačítko.
A hlavně si vždy PC odpoj od elektřiny a dej si pozor na statickou elektřinu!!
Osobně bych ti v tuto chvíli doporučil znovu reset CMOS (ať už hardwarový nebo přes menu-hlavně už ne baterií) a nastavení všech parametrů znovu.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
a jak ten jumper prosím poznám ?
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jumper je takový malý kvádřík, který se nasadí na dva kolíky, a tak je spojí.
Používají se například u starších HDD na zvolení režimu master/slave.
Na jeho přesné umístění se budeš muset podívat do manuálu k tvé základní desce.
EDIT:
Tak teď jsem našel návod k desce, kterou máš uvedenou v popisu a tam by mělo být resetovací propojení hned pod baterií a SATA konektorama.V návodu (a možná i na desce) je to označeno CLR CMOS.Takže pro reset tyto dva kontakty na pár sekund spoj (samozřejmě při odpojené elektrické síti).
Pokud nemáš můstkovou propojku, tak můžeš použít cokoliv vodivého (šroubovák, minci...).
Používají se například u starších HDD na zvolení režimu master/slave.

Na jeho přesné umístění se budeš muset podívat do manuálu k tvé základní desce.
EDIT:
Tak teď jsem našel návod k desce, kterou máš uvedenou v popisu a tam by mělo být resetovací propojení hned pod baterií a SATA konektorama.V návodu (a možná i na desce) je to označeno CLR CMOS.Takže pro reset tyto dva kontakty na pár sekund spoj (samozřejmě při odpojené elektrické síti).
Pokud nemáš můstkovou propojku, tak můžeš použít cokoliv vodivého (šroubovák, minci...).
Naposledy upravil(a) zlobyl dne 07 srp 2008 12:36, celkem upraveno 1 x.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
jednak v manuálu od základní desky
Webdorf.eu - Tvorba webu a fór na redakčním systému Drupal 6 a PhpBB 3
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
a pokud ho najdu mam ho jen vytáhnout zmáčknut nebo sní prostě jen pohnout?
edit: není to oranžový drátek? takový plochý ? mam tam u baterie 2
edit: není to oranžový drátek? takový plochý ? mam tam u baterie 2
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Už ho asi mám našel jsem to tu v manuálu je u toho cle )asi clear) cmos
mam ho teda jen vytáhnout?
EDIT: to je rpoblém v manuálu je, ale v pc tam nic navedené není ... jenou se mi stalo, že mi vypali drátky poblíž toho
takové ty led power reset a ono je to od sebe blízko CMOS a tyto drátky no a reset cmos tam prostě není
mam ho teda jen vytáhnout?
EDIT: to je rpoblém v manuálu je, ale v pc tam nic navedené není ... jenou se mi stalo, že mi vypali drátky poblíž toho
takové ty led power reset a ono je to od sebe blízko CMOS a tyto drátky no a reset cmos tam prostě není
Naposledy upravil(a) Fox8 dne 07 srp 2008 12:39, celkem upraveno 1 x.
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ne.
A je zresetováno.
- Prostě vytáhneš PC ze zásuvky.
- Tyto dva kontakty vodivě spojíš.
- Po pár sekundách rozpojíš.
A je zresetováno.

Ahoj. Většinou to bývá Jumper 01. Pokud má tři nožičky, tak spoj druhou dvojici na pár sekund a dej ho zpět na původní místo. Odpoj ale nejprve PC ze sítě!!
A zkoušeli jste to vypnout a zapnout?
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To franticek:
Už jsme to našli i v návodu-u této desky jsou to jen dva kontakty, které se pro reset spojí.
Už jsme to našli i v návodu-u této desky jsou to jen dva kontakty, které se pro reset spojí.

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ten jumper se přesune na dva kolíčky označené Clear Data (celkem jsou tam kolíčky 3 vedle sebe) a pak se vrátí asi po 10 vteřinách do původní polohy, což je značeno jako Keep Data. PC před tím odpoj i od el. sítě.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
zlobyl píše:To franticek:
Anebo.

A zkoušeli jste to vypnout a zapnout?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 1656
-
od Stenatko