Příspěvekod Knoll Jaroslav » 11 srp 2008 11:27
Zdravím vás
Vše začalo takto.
Hrál jsem Sim city 4, občas mi však hra spadla, vyčetl jsem kdesi, že při více detailech počítače ji nestíhají, podle recenzí.
Provádl jsem optimalizaci systému pomocí Advandced windows caru, odstranil zbytečné programy pomocí revo unistal, pomocí něj jsem taky čistil disk od drobného nepořádku(smazaných souborů).Aběhem toho mi spadl Pc (restartoval se) bez jakéhokoli chybového hlášení. Když jsem pak chtěl cosi stáhnout, teď už nevím co myslím, že šlo o nějakou malou flash hru pár desítek mega, mi systém nahlásil, že to nemá kam dát.
A tak jsem vymazal několik dalších programu odstranil i film, který jsem měl na disku atd. Ale celkově jsem zredukoval o asi 2 Gb. Chtěl sem vědět co mi tolik žere disk a tak jsem stáhl TDP x-Ray a ten mi nahlásil to kolik mi zabírají jednotlivé složky Windos a Progam files po 2Gb, pagefile 1,6 gb, hyberfile 1gb, dokument and setings 0,7 gb, a ten zbytek podle něj tvoří jakýsi Evrem s 28,5 gb, ale disk jsem před instalací Windows formátoval, takže by tam nemělo nic být. A na netu sem o tom nic nenašel. Skusím jěště opravu operačního systému a když to nepomůže asi budu muset udělat aktuální zálohu a pak skutečně formát, pokud se to nepodaří vyřešit jinak. Pc mám sice z druhé ruky ale je starý 3 roky a vše jinak funguje perfekně a CHeckdisk žádně chyby na disku nenašel, teplota je max 43 °c, pro pustnost je od 21,1 do 40,9 Mb/sec.
Vlastnosti pc: zákl. deska Soltek, Pentium 4 2,6 Ghz, 1Gb ram, Hdd seagate 40 gb, grafika Ati radeon 9600, Win xp SP 2
Chceme jít pořád rovně za nosem, jenže cesta je pořád klikatá.....