Takže otevři si okno Jottiscanu a u okénka Procházet se proklikej k souboru C:\Program Files\SpySpotter3\Defender.exe
- klikni na něj(označ) a potom na tlačítko Submit a čekej (2 - 5 minut) až se ti objeví log výsledků - Jestli bude u všech řádků napsáno Not Found - je soubor v pořádku. Jestli tam bude vypsán nějaký virus, tak dej vědět.
si znovu otevři Hijackthis a tentokrát v jeho vlastním okně (ne v notepadu) zaškrtni okénko u těchto řádků:
O4 - HKLM\..\Run: [BearShare] "C:\Program Files\BearShare\BearShare.exe" /pause
O4 - HKLM\..\Run: [RelevantKnowledge] c:\windows\system32\rlvknlg.exe -boot - tohle je šmejd.
O4 - HKLM\..\Run: [SpySpotter System Defender] C:\Program Files\SpySpotter3\Defender.exe -startup - taky šmejd
O4 - HKLM\..\Run: [HP Software Update] C:\Program Files\HP\HP Software Update\HPWuSchd2.exe
O4 - HKCU\..\Run: [WhenUSave] "C:\Program Files\Save\Save.exe" - další šmejd
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
Potom najdi na disku tyto červeně označené soubory a smaž je (u toho Save smaž celý adresář).
Stáhni si z mého podpisu firewall (nejlépe Kerio) a antispyware (Ad-aware, Spybot a SpywareBlaster a okamžitě nainstaluj. Projeď komp Avastem a novými antispywary a restartuj. Potom pošli nový log na kontrolu, jestli je to už pryč. Doufejme, že se ti šmejdi neusadili i v Obnově systému - musel bys ji vypnout a potom celé znovu.
Zamrzávání PC (vyřešeno)
- mijaja
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
SpySpotter je na seznamu škodlivého softu a sám o sobě je spyware. Takže tím nainstalováním sis tam zase pár desítek šmejdů přidal. Proč jsi ho tam dával? Takže to, co jsme do teď udělali bylo zbytečné.
Nebo jsem to nějak nepochopil, co znamená to po instalaci spyspotteru?
Ta hláška NODu je jen upozornění na možné ohrožení (heuristka)
Hlavně nedávej žádné dolary. Já jsem levnější.
Vypadá to, že to budeme muset udělat v nouzovém režimu.

Ta hláška NODu je jen upozornění na možné ohrožení (heuristka)
Hlavně nedávej žádné dolary. Já jsem levnější.

Vypadá to, že to budeme muset udělat v nouzovém režimu.
ten muj pc to delal vzdy.. nevim cim to je. Uz o stedrem veceru (pred 3 lety) jsem ho zapojil a hral CS 1.3. A uz o tom stedrem veceru mi zamrzl
neak jsem tomu nevenoval pozornost. Ale vzdy jsem nechaval scandisk dojizdet do konce a potom uz to bylo i treba 1 tydne nekdy ani to ne. A to jenom u warcraftu, ktery hraju for fun. Potom jsem to naformatoval a zaclo to o dost intezivneji a dokonce i u CS ktere hraju zavodne .....