Dobrý den,
dokázal by mi prosím někdo poradit, zda se v nastavení routeru Edimax BR-6204 dá nastavit síla signálu wifi?
Někde jsem slyšel že to jde ale nevim jestli to je pravda.
Děkuji všem za případnou pomoc. P.
Signál Wifi
- RudolfM
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Signál Wifi
Síla signálu je daná vzdáleností od vysílače a jeho sílou. Také to může ovlivnit třeba nějaká překážka na trase. Myslím třeba strom a podobně. Jestli se dá nastavit úroveň zesílení u tohoto routeru zjistíš v dokumentaci, ale zatím jsem se s touto možností nesetkal.
PS. Teď jsem trochu pohledal na netu a u popisů tohoto routeru jsem na možnost zesílení nenarazil. Sílu signálu bych asi spíš řešil vhodnou anténou s potřebným ziskem, tam vede cesta. Na anténě záleží jaký signál dostane router.
PS. Teď jsem trochu pohledal na netu a u popisů tohoto routeru jsem na možnost zesílení nenarazil. Sílu signálu bych asi spíš řešil vhodnou anténou s potřebným ziskem, tam vede cesta. Na anténě záleží jaký signál dostane router.
Aha, takže stačí odšroubovat anténu z toho routeru a nahradit ji jinou výkonější třeba 8dB? Děkuji Vám za snahu.
Omlouvám se za chybu... je to typ AR-7084gB...
- RudolfM
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak jsem už psal, záleží na vzdálenosti od vysílače, integrovaná anténa je pro příjem v těsné blízkosti vysílače, takže externí anténu s dobrým ziskem a přesně nasměrovat ( vizuelně ) na vysílač.
mel bych podobny dotaz, potrebuju vedet čim se da zesilit signal wifi když přijímam internet ja do notebooku od kamarada co bydlí presne naproti pres ulici, v booku uz wifinu mam, nevim jestli si mam dokoupit nejakou antenu nebo to co mi doporučil kamarad http://www.lan-shop.cz/bezdratove-site/tp-link/38997 prej mi to zesíli signal.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Důležité je umístění routeru, ideál je někde u stropu.Daleko od počítače (kovové stínění) a jiných elektrických zařízení, zvláště tomu vadí také DECT telefony, tedy telefony, které mají základnu.Pokud má někdo PC v kuchyni a má router na mikrovlnce, to také není zrovna fajn.Vyvarujete li se všemu tomuto, budete signál jak lépe přijímat, tak se Vám bude šířit po domě.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3086
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 21:57