HD video na PC ? proč ne....

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

HD video na PC ? proč ne....

Příspěvekod jarod72pm » 13 srp 2008 23:48

Všichni víme že přehrávání videa na PC není problém když zapojíme CPU a k tomu určený software ale musíme počítat s výslednou kvalitou ! avšak nové grafické karty a jejich možnosti nám otvírají další možnost ke kvalitnímu videu.
(převzato z pc-tuning článku ):
Přehrávání HD videa na počítači
Hardwarová akcelerace HD videa na PC je možná pouze za pomocí speciálních softwarových přehrávačů , které jsou obvykle placené a mají implementovánu podporu jednotlivých grafických čipů. Pokud spoléháte pouze Windows Media Player, tak budete zklamáni, neboť ten ve svém základu nedokáže hardware využít. Dobrou zprávou ovšem je, že většina výrobců dodává ke svým kartám většinou známé přehrávače WinDVD nebo PowerDVD, které dokáží schopnosti grafického jádra využít. Pro přehrávání HD videa (VC-1 nebo H.264) na monitorech o úhlopříčkách 24" a více, jsou tyto přehrávače naprostou nutností, neboť podobná úloha dokáže vytížit i velmi výkonný systém.

Pokud nechcete platit za zmíněné aplikace, můžete vyzkoušet akceleraci videa zadarmo pomocí upravené verze Media Player Classic s přídomkem Home Cinema.
http://mpc-hc.sourceforge.net/
PS:odskoušeno a pro mě SUPER :wink:
Možná někdo bude něco namítat ale zdá se mi kvalita na daleko lepší úrovni s použitím hardware grafiky + MPC HC
než u běžných soft. přehrávačů.
ale i tak jak to vidíte vy?
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Reklama
crabman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: HD video na PC ? proč ne....

Příspěvekod crabman » 14 srp 2008 19:46

celkom tomu nerozumiem pretoze hardwareove renderovanie je strasne stara zalezitost a vie to aj windows media player. softwareove renderovanie videa sa uz nikde nepouziva, jedine ak ma niekto problemy s grafikou
ASRock 775Dual-VSTA | Intel Pentium D 2.67 GHz | 1024 MB DDR2 667 MHz
GeForce 6600 128 MB | Sound Blaster Audigy SE | MS Windows XP SP2

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 14 srp 2008 22:44

Jde o to že dříve to zpracovával procesor a bylo to vše přes software tedy využit byl potenciál PC což je hezké ale bohužel jen přiloženým softem - kdo to zná mě chápe ale grafické karty dříve neměli ten výkon převzít práci softu a procesoru pro výsledný obraz byl jaký byl kdežto teď technologie zpracování obrazu na grafikách je hardwarově daleko kvalitnější že už se nevyplatí jet video přes soft co nevyužije grafárnu ke zpracování obrazu.(filtrování obrazu atd atd prostě je to lepší obraz)
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Gigic2255
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Gigic2255 » 15 srp 2008 19:27

Dobry den, prosim jen otazku mimo tuto diskusi. Stahl jsem si MPC-HomeCinema, kde jsem oproti starsi verzi klasickeho MPC nasel moznost konfigurovat obraz (jas, kontrast,atd.), zajasal jsem, ale jake bylo moje zklamani, funkce nepracuji. Musim jeste nekde neco povolit, aby to bylo funkcni? Na starem MPC mi tyto funkce chybeji nebo je nikde nemohu najit, diky za informaci.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 15 srp 2008 22:33

na těch stránkách je možnost stažení různých filtrů pro výstup přehrávání kde si to v programu nastavíte jaký výstup chcete a podle toho najdete ve filtrech a upravíte jednotlivé položky.(jen informativně)
například: standartní možnosti programu (je tu i podpora češtiny) tedy:
panel v programu je i v češtině tedy postup:
zobrazit - možnosti- přehrávání -výstup
nastavení Directshow video :VMR 9
Real media : DX 9
Quick Time : DX9
Povrch: 3D plochy (doporučeno)
VMR9 mixer režim - zafajfknout
YUV režim - zafajfknout
_________________________________ to je orientační jak to mám třebas Já běžně nastaveno________________
Pak tedy zapnu tenhle program spustím film
na liště položka : přehrát - filtry-vyberu VMR9 (Video Mixing Render) kliknu na to a otevřou se vlastnosti a předposlední záložka je to co hledáme -nastavení jasu,barev atd. a přímo ve filmu si nastavím co potřebuju :wink:
tedy tohle funguje pro úpravu videa možná je i jiná cesta nastavení ale protože jsem po tom nepátral a snesu i tohle univerzální nastavení stačí mi to , možná ví někdo víc nebo přesnější info co a jak.

Gigic2255
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Gigic2255 » 16 srp 2008 20:26

Ve vlastnostech VMR9 se mi objevi pouze dve zalozky (Kvalita + Pin Info), uz tedy nevim, co mam kde povolit, nejsem v techto zalezitostech moc schopny.... jinak pouzivam 3 prehravace (MPC, GOM, VLC) + nyni tento MPC-HC kvuli .mkv s x264kodekem uvnitr. Predpokladam, ze kdyz program vsechno prehrava bez problemu, tak potrebne filtry pro vystup mam, jsem v koncich.... diky za predchozi info.

crabman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod crabman » 16 srp 2008 21:30

este len tak na okraj podotknem ze Media Player Classic Home Cinema nie je ziadna specialna verzia ale je to normalne nadvezujuca verzia na MPC. akurat ze povodny autor MPC prestal dalej pracovat na projekte tak to prevzal niekto iny a pridal do nazvu Home Cinema
ASRock 775Dual-VSTA | Intel Pentium D 2.67 GHz | 1024 MB DDR2 667 MHz
GeForce 6600 128 MB | Sound Blaster Audigy SE | MS Windows XP SP2

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 16 srp 2008 21:33

Přehrávám běžně Full HD video na svém PC s 24" monitorem ve VLC a vytížení procesoru málokdy leze přez 25%... Nijak mě to neomezuje

EDIT: vyzkoušeno... Když si pustím Banf of Brothers ve full HD tak mě to skáče mezi 10-15%
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”