propojení digi kamery s pc Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: propojení digi kamery s pc

Příspěvekod jaro3 » 16 srp 2008 20:54

Kamera MiniDV normálně přehraje video do PC prostřednictvím programu, který si musela dostat ke kameře, já tam měl myslím Ulead Video Studio. Jinak se používá Sony Vegas , Pinnacle,Ulead, myslím i VirtualDub. WMM nedoporučuji, nahrává pouze do WMV, to je formát tak na web. stránky.Já mám u kameru miniDV možnost použít jak USB ( nedoporučuji) tak Firewire-pokud máš výstup z kamery firewire a vstup firewire na PC , tak použij ten. V programu pak musíš nastavit jakým kabelem jsi připojena. po připojení kamery ( zapnuté) otevři program a jdi na Capture, (zachytávání), rendering .Ovládání kamery je prostřednictvím programu-play, rewin, forward atd. Pokud máš kazetu na začátku stačí klik na record.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Reklama
crabman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod crabman » 16 srp 2008 21:20

jaro3 píše:WMM nedoporučuji, nahrává pouze do WMV, to je formát tak na web. stránky.

nepis bludy ked sa v tom nevyznas.. moze nahravat na plnej kvalite - lossless PAL alebo NTSC avi
ASRock 775Dual-VSTA | Intel Pentium D 2.67 GHz | 1024 MB DDR2 667 MHz
GeForce 6600 128 MB | Sound Blaster Audigy SE | MS Windows XP SP2

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 16 srp 2008 21:26

Samozřejmě Windows Movie Maker nahrává i do jiných formátů.Zkus ho spustit a zvolit nahrát data z....a zadej cestu z kama.Správně by se miniDV kamery měly připojovat přes FireWire,to pak funguje bez problémů.Pokud ho máš v PC,tak zkus to propojit tak.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

qitka
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod qitka » 16 srp 2008 22:50

Tak teď jsem to zkoušela přes Movie Maker i Pinnacle a obojí mi psalo, že kamera není připojena. Mám ji zapnutou a připojenou přes USB. Firewire kabel mám, ale na PC na něj kabel nemám. Přes USB to tedy vážně nepůjde?

crabman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod crabman » 16 srp 2008 23:20

asi nie. usb bude pravdepodobne na prepojenie pametovej karty s fotkami s pc. a fw je na nahranie videa do pc. budes musiet kupit firewire kartu
ASRock 775Dual-VSTA | Intel Pentium D 2.67 GHz | 1024 MB DDR2 667 MHz
GeForce 6600 128 MB | Sound Blaster Audigy SE | MS Windows XP SP2

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 17 srp 2008 11:15

crabman píše:
jaro3 píše:WMM nedoporučuji, nahrává pouze do WMV, to je formát tak na web. stránky.

nepis bludy ked sa v tom nevyznas.. moze nahravat na plnej kvalite - lossless PAL alebo NTSC avi

No jo sice to ukládá kromě WMV i do DV.avi ale pak to musí zase konvertovat v jiných programech do MPEG-2 a vypálit na DVD, proto nedoporučuji WMM, jsou daleko lepší programy...
To qitka:
Nemáš firewire třeba na zvukové kartě? Nebo je možnost ho dokoupit-karta Firewire do PCI, pokud Ti ji nedali s kamerou.Nikde jsem nesehnal manuál k této kameře, ani recenze na tuto kameru. Projdi ten manuál , musí se tam o tom něco psát.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.

qitka
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod qitka » 20 srp 2008 19:07

Tak jsem v práci připojila kameru do PC, kde je vstup an firewire, nainstalovala tam Pinnacle i Movie Maker, ale oba mi po připojení a zapnutí kamery napsaly, že video stáhnout nejde, že nemám připojené žádné zařízení. Tak to pozítří beru do JVC servisu, snad mi poradí. Zatím moc děkuju za nápady a rady, určitě se ozvu, jak to dopadlo a čím to bylo, třeba to někomu pomůže.

qitka
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod qitka » 25 srp 2008 13:16

Tak jsem byla v servisu JVC, tam jim kamera normálně šla. Když jsem si stáhla program, přes který to dělali (Scenalyzer Live), tak u mě pořád nic. Co dělám špatně? Vservisu mi taky neporadili, co mám dělat jinak. Prý "jsou někdy věci mezi nebem a zemí" :?

qitka
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod qitka » 25 srp 2008 13:46

tak nove info... kamera vazne bezi (uz i me), ale jen v jednom pc (bez nejakych instalaci, proste jsem ji tam poprve pripojila a hned ji to naslo a stahlo videa). Jak ji rozchodit i na jinem pc (notebook)? Netusite, cim by to mohlo byt?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 srp 2008 13:57

Nepíšeš při jakém připojení to funguje ,USB nebo Firewire?Napiš jaký máš operační systém.Zkoušela si ovladací programy>přidat Hardware? Na PC Ti funguje , ale na Notebooku ne? A předtím ? Jsou věci mezi nebem a zemí, to maj pravdu.

qitka
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod qitka » 25 srp 2008 14:15

dělám to přes firewire, na obou počítačích jsou XP. Před tím byla ta kamera připojována právě jen přes ten notebook, na kterém to teď nejde.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 srp 2008 14:46

Na notebook tedy přes Firewire, myslím , žes psala že ho nemáš, nebo to byl PC? Zkus ovl. panely >přidat Hardware, zda to najde, nebo naveď cestu na CD.Kamera musí být zapnutá a musí být v PLAY MODE.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení soundbaru s TV
    od Zakk » 11 led 2025 23:05 » v Vše ostatní (hw)
    1
    1992
    od Melvidor Zobrazit poslední příspěvek
    12 led 2025 12:01
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    8809
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • Propojení Mixu UI24 a wifi routeru
    od huri » 17 říj 2024 17:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    1745
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 21:12
  • Propojení 3 PC přes Switch Zyxel GS1900-24EP
    od RockHard » 17 srp 2024 16:18 » v Sítě - hardware