Mám už docela dlouho problém s načítáním CD/DVD disků.Mám na PC dvě mechaniky,jedna DVD a druhá DVD/DVD-RW.Po zapnutí počítače a naběhnutí windows se mi ale po vložení disku, disk nenačte ani v jedné mechanice. Mechanika se jenom rozsvítí,CD se v ní párkrát otočí a to je konec. Mechaniky přitom mám ve správci zařízení i v Tento počítač. Možnost jak mechaniky rozběhnout je po každěm zapnutí PC mechaniky zakázat a povolit je ve správci zařízení. Při dalším restartu je ale třeba tento krok znovu opakovat. Nevíte někdo co s tím?Problém přetrvává asi měsíc, před tím bylo vše Ok.
Díky za radu
Záhada mechanik..PLZ help
Re: Záhada mechanik..PLZ help
Jsou to obě LG mechaniky?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj napájecí i datové kabely.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže to jsou mechaniky IDE, odeber ve Správci zařízení ten řadič IDE, kde jsou připojeny a pak restartuj PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pravdě podobně pokud nepumuže odebraní tak je asi špatný kabel.
Jsou to mechaniky TEAC AXV CD/DVD-ROM SCSI CdRom Device a LITE - ON DVDRW SOHW - 16935.IDE jsem taky zkousel a nic :(. Jak jsem psal,když je zakážu a povolim ve spráci zařízení,tak šlapou ok do dalšího restartu.Jinak je PC pouze najde,ale nekomunukuje s nima.
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus nainstalivat nejnovejsi firewire ale jestli je problem u obou tak to bude spíš kabelem nebo woknama.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj pc na nějaké šmejdy , jinak máš nějaký emulátor mechanik ( daemon tools , alcohol ? )
.

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Mirek1
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Doleva, doprava, nahoru, dolu..
Hele..zkus tohle http://sweb.cz/Marinus/M-Autorun.reg a restart.Ozvi se!!jak to dopadlo

Hele..zkus tohle http://sweb.cz/Marinus/M-Autorun.reg a restart.Ozvi se!!jak to dopadlo
Mirek1: tak bohužel mi přidání _Autorunu.reg do registru nepomohlo :(.Dokonce sem šel i po kabelech a zdají se být v pořádku. Nefunguje mi ani příkaz na vysunutí mechaniky z woken. Jinak žádnýho šmejda tam nemám, bootoval sem nedávno PC a tohle se mi stalo asi tejden po bootu. Si řikám jestli to nemohli udělat nějaký aktualizace windows...Emulátora mám alcohola, i toho jsem zkoušel odebrat a nic..
jinak ovladače mám aktuální
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Co myslíš tím "bootoval sem nedávno PC"?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Zpět na “Problémy s hardwarem”