jak dostat do pc ScanDisk

...

Moderátor: Mods_senior

Prkp
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Prkp » 02 bře 2006 17:40

uz , ale zacinam byt nanejvys nevrly. :mad: Seklo se to uprostred perfektne rozehrane hry. Resuju a teplota 47 stupnu celsia. Fakt nevim jestli je to tim prehrivanim... nekdy to zamrzne na 47 (viz ted) jindy na 54......
pc mam pod stolem, ale zprava i zleva ma dost mista a 30 cm nad pc je onen stul.Myslis , ze je to spatne?

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 02 bře 2006 18:39

Abych pravdu řekl, tak si také myslím, že těch 52°C by neměla být kritická teplota. Jenže co není kritická pro jednu věc, může být kritická pro druhou. Něco o chlazení. A vyzkoušet by se mělo všechno, co je v našich silách. Jenže mě zatím nic nenapadá nic, kromě slabé paměti. Nebylo v momentě zamrznutí té hry nějaké - snad by se to dalo nazvat rychlejší scény - náročnější úseky ( hodně červené barvy) na paměť?

Ty kontroly provádíš? Nic to u nich nepíše?
Tady zase je nastíněna možnost vady pevného disku - vadné sektory - taky zajímavé čtení. Jenže to by jsi zjistil až při Level formátu. To znamená zase mít ještě jeden disk a na něj dát systém a teprve potom kontrola toho "špatného" - nebo to udělat u někoho jiného na jeho kompu.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 02 bře 2006 19:25

dvakrat... vickrat tam klikat jak pako se mi nechce. Uz jsem, ale nanejvys vytocen a nehodlam byt pernamentne omezovan neakymi problemy. Nejdriv padal internet a to kdyz jsem vyresil tak pc. To je naschval. Pocitac dam na stul. Pokud JEDNOU zamrzne , formatuju, pokud podruhe tak pc prodavam a kupuju jiny.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 02 bře 2006 19:48

Takže to vidíš na porážku?:x :x :x Pravda z těchto našich románů by se uživilo jedno menší fórum samo o sobě. Ale asi to chce radikální krok. Takže moc jsem ti nepomohl, ale aspoň držím palce. :idea:

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 02 bře 2006 20:05

prohrat nechci. Ale s kazdym dalsim zamrznutim mi cuka paze vic a vic. Bojim se , ze uz to nevydrzim a normalne ten pc zrusim. Kdyz hraju hru hodku a pul, dari se a hra je zabavna. Zamrzne to..... chvili koukam do toho nehybajiciho se obrazu a nechci uverit tomu co se stalo. Potom se kouknu dolu pod stul a zase chvili civim na tu bednu. V teto fazi se vetsinou uklidnim... jenze napriklad vcera jsem vstal mrstnym pohybem az jsem odstrelil zidli, popadl jsem vsi silou pc, ze ho neak poskodim a kdyz uz jsem chtel nastavit koleno, abych o nej mohl pc roztristit jako to delaval GORO hladina adrenalinu klesla a pc jsem zase polozil.
Jde o to, ze i kdyz to treba neak vyresim budu se pri hre vzdy bat toho zamrznuti. Coz me pali ani nevis jak.... Reci o koupi noveho pocitace jsou zkreslene a nerealne a kdyz to naformatuju pravdepodobne to bude mrznout jeste intenzivneji. To je to co mi drsa srdce... ze nemam zadny konecny plan. Kdyz mas problem s pc tak vis , ze kdyby uz to fakt neslo niak vyresit tak to naformatujes. Jenze to ja jsem uz udelal a je to jeste horsi. Takze jsem v totalnim srabu a pokud to nevyresim co nejdriv tak :evil:

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 02 bře 2006 20:36

No jo, ale jestliže budu předpokládat, že jsi správně nainstaloval Winy, garfiku, zvukovku, všechny potřebné ovladače, nakonfiguroval správně internet a všechen potřebný soft a stále je to na zamrznutí, tak stále z toho vychází jedna neznámá - možná chyba hardware. Já to mít tady, tak udělám to, že vezmu disk a skočím s ním ke kamarádovi, zapojím ho a hraju. Když se sekne, je chyba disku (za předpokladu, že má doma taky tu hru a normálně mu jede), když se nesekne, tak je chyba v mém kompu. Porovnám jakou má on paměť a procák, grafiku atd. Půjčil bych si paměťový modul a zkusil to zase doma. Seká - neseká. Když neseká, vím, že musím dokoupit paměti. Když se seká a vyloučím disk i paměti, tak hledím po grafice. Vím, říkáš, že tam u vás nějakého takového kamaráda nemáš, je to smůla, ale takhle bych vyloučil jednu komponentu za druhou a snad bych na to přišel. Ale takhle je to opravdu hledání naslepo. Už tedy nevím co dál. :roll:

Bohužel je víc než jisté, že pokud tady bude chyba hardwaru, žádné formátování ti nepomůže.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 02 bře 2006 21:17

takoveho kamarada nemam.. Ale mam sestru , ktera ma pc 8)
zitra se ozvu.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 bře 2006 12:35

No konečně jsem tě našel. Říkal jsi, že na tebe prdíme, ale já nejsem jasnovidec. Jsem jen prachobyčejný elektronik s hafem praxe a dobrou vůlí poradit. Už jsem ti to jednou psal. Napiš mi, co máš v bedně. Tedy:
- základní deska (výrobce, typ)
- procesor (výrobce, typ)
- grafika (výrobce, typ -už jsi to sem jednou psal, ale nechci se prokousávat stohy příspěvků)
- zvukovka (výrobce, typ)
Bez tohoto ti NEMOHU jakkoliv poradit, to je pro mě zásadní informace. Typy komponent MUSÍ být přesné, protože si pak budu shánět manuály a hledat, kde by mohl být zakopaný pes. Dopředu střílím naslepo, pokud je grafika, nebo zvukovka integrovaná na základní desce, je problém na 96% v tom. Smiř se s tím, že budeš muset sáhnout do bedny. Nemusíš se toho bát. Když budeš dbát mých rad, nic nezničíš. Je to vlastně Lego pro dospělé, ale jestli se na to necítíš a nemáš kamaráda, který by to uměl, máš jedinou možnost. Vyndat peníze a jít do servisu. Ještě mě něco napadlo, odkud jsi?

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 10 bře 2006 06:29

No, vzhledem k tomu, že prkp psal 2. 3., že se zítra ozve a teď je desátýho ráno a ještě nic. Naskýtají se tři možné varianty řešení.
1) prkp odstranil potíže a paří a paří a paří.... CS, až do úplného vypaření
2) prkp dodržel slovo a bednu roztřískal
3) průběh zimy naznačuje, že mohl s počítačem zamrznout i prkp
:lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 11 bře 2006 15:48

kdybych uspel urcite bych to nezatajil :smile: byl jsem neakou dobu na horach. S tim otevrenym pc uz to nemrzne. Ale prijde mi to divne , ze to bylo chlazenim. Teplota mi kdyz jsem to otevrel niak neklesla. Je taky mozne , ze kdyz jsem to otevrel a vyletela odtatud kvanta a kvanta prachu a nektere casti byly nalozene v takove te prašné pěně jako rozinky v pudinku tak jsem nevahal a cele to vysal. To bylo mozna ono. Zase na druhou stranu ted predevcirem jsem mel pc u kamose (zavrene) a po chvili hrani warcraftu to zamrzlo :huh:
Potom jsem to restartoval a w3 uz nehral a v pohodce. Jenze hrou to neni urcite, uz nescetnekrat jsem ji reinstaloval. No nevim mno :roll:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 13 bře 2006 09:33

Vidím to na přidání dalšího větráku a určitě budeš mít po starostech.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Vše ostatní (sw)”