Problémy s vypínáním PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

FALKONcz
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problémy s vypínáním PC

Příspěvekod FALKONcz » 06 zář 2008 13:13

Zdravím,
v srpnu jsem si nechal u Czech Computers sestavit nové PC se kterým mám bohužel od dodání problémy týkající se vypínání. Konkrétně:
při vypnutí PC pomocí Start > Vypnout proběhne odhlašování a vypínání OS jak má, monitor zhasne ale samotná bedna běží dál - svítí LED kontrolky napájení i práce disku, svítí myš (laserova) i LED NumLock na klavesnici, slyšet jsou i větráky. Musím PC natvrdo vypnout (po dalším startu se zobrazí Zotavení systému po neočekávaném vypnutí) nebo restartovat a znovu vypnout v OS. Nejedná se o pravidelný problém, potíže se při vypínání neobjevují vždy ale jsou období o délce několika dnů, kdy se problém projevuje častěji. Jedenkrát se stalo i to že během práce s PC se vypnul monitor jako kdyby bylo PC vypnuté, ale zjevně nebylo (byl nutný restart). Několikrát během hraní her (nepříliš náročných na grafiku) PC zmrznul, sam se vypnul a opět zapnul (ne restart, bedna zhasla a po několika vteřinách opět naskočila).

Zkoušel jsem přestat používat Gigabyte Energy Saver ale bez výsledku. Aktualizoval jsem ovladače VGA a reinstaloval software motherboardu. Díval jsem se na power management v BIOSu a v OS ale nenašel jsem nic co by mohlo být příčinnou. Nenapadá mě už nic, technici CZC se mnou nekomunikují a posílat PC na reklamaci se mi vůbec nechce, potřebuji ho teď k práci ale tuším že problém bude v MB nebo zdroji a budu muset k reklamaci stejně přistoupit. Přesto bych chtěl poprosit někoho, kdo má s takovým nebo podobným problémem zkušenosti a nebo kohokoliv kdo by mi mohl poradit, o pomoc.

Sestava: procesor Intel Core 2 Duo E8400 @3GHz, MB Gigabyte EP45-DQ6, zdroj Coolermaster Real Power M520, VGA Sapphire HD 4870, OS Windows Vista SP1

Reklama
Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problémy s vypínáním PC

Příspěvekod Zeppelin » 06 zář 2008 17:59

Vítej na PC-Help,
S největší pravděbodobností máš špatný zdroj, zkus-pokud máš možnost-vyzkoušet jiný zdroj, případně jiný koupit :-( Vzhledem k tomu, že je to občasný jev tak bych to neviděl na MB ale ten zdroj. Každopádně překontroluj kabely od zdroje zda-li jsou dobře "docvaknuté" tak jak mají.... hlavně na desce.
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 zář 2008 19:28

Určitě reklamovat! Jakmile se začneš v téhle situaci pokoušet sám problém odstranit nějakým zásahem do HW, pravděpodobně porušíš podmínky záruky a zaděláš si na zbytečné starosti. Nevím, jak je Czech Computer vstřícný při vyřizování záruky, každopádně trvej na tom, aby s tebou sepsali reklamační protokol, pokud reklamaci neuznají, trvej na tom, aby to uvedli do toho reklamačního protokolu a aby tam uvedli důvody, proč reklamaci neuznávají.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

FALKONcz
nováček
Stav:

Příspěvekod FALKONcz » 06 zář 2008 20:55

Děkuji za reakce. PC skříň není opatřena pečetí tak zkontroluji napájecí kabely zda sedí jak mají a případně podám reklamaci. Jiný zdroj k dispozici nemám a na jeho výměnu bych si stejně netroufal - nejen ze záručních důvodů.

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 07 zář 2008 01:03

a do 14ti dnů můžeš pc vrátit....ale to už asi iplynulo že?
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”