Nebyly nalezeny zadne disky aneb uz fakt nevim
Nebyly nalezeny zadne disky aneb uz fakt nevim
pri instalaci jakychkoliv WIN XP mi to napise ze nebyli nalezeny pevne disky ... mam dva disky IDE jeden 160 GB od Samsunga a 40 GB disk od Western Digital kde mam Win XP.. kdyz mi Bios vidi jenom jako primary IDE jenom DVD romku ale v bootovacim menu v Biosu mam jak DVD romku tak tam mam i dva disky a pri instalaci mi to napise ze nejsou pevne disky ... kdyz mi bios najde disk 40 GB kde mam WIN XP tak mi to nenajde DVD romku a instalace je pak pomalejsi a napise mi to modrou obrazovku s chybou nevim presne ale zminuje se tam o nejake chybe na HDD... a kdyz sem skousel ten samy disk tu 40 na starym PC tak sem bez problemu zformatoval a naistaloval Windowsi po tomto sem disk vratil do puvodniho PC a sice mi nabehli windowsi ale v rozliseni 640*480 a bez mysi a klavesnice ... a tak prosim poradte ... jeste sem se docital o nejaky diskete ktera by tento problem mohla vyresit ale nejak sem ji nenasel sorry za sloh a diky za odpovedi
Re: Nebyly nalezeny zadne disky aneb uz fakt nevim
OS je potřeba instalovat na "dotčeném" PC, jinak je problém, Win 98 to ještě rozdýchají, ale XP ne (rozdílné hardware). Máš dobře zapojené hardy, mechaniky na kšandách?
ty ksandy sem prohazel asi trikrat skousel sem jumprovat DVD a HDD na tolik kombinaci co slo ... nevim jestli se to tam nejak deli jestli nejaka ksanda je primarni co vede od desky nebo to je jedno.. skousel sem na jednu ksandu napojit jak samotnou DVD tak samotny HDD i oboje na jednu ksandu a vzdycky mi bios videl bud jenom HDD nebo DVD kdyz HDD tak mi to napsalo chybu v instalaci kdyz DVD tak mi to nenaslo disky
EDIT: ted sem mel videt HDD a napisalo mi to modrou smrt a chybu *** STOP: 0x0000007B (0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000) ... to sou prej nejaky trechnicky informace
EDIT: ted sem mel videt HDD a napisalo mi to modrou smrt a chybu *** STOP: 0x0000007B (0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000) ... to sou prej nejaky trechnicky informace
Zapoj zařízení samostatně, když máš možnost. Na konec kšandy, nastav na master. Na primární harddisk.
jestli sem dobre pochopil na dve ksandy na konec zapojit HDD a DVD ... a HDD na master .. a DVD na SLAVE nebo jak to myslis?
no tak Bios mi nic nenasel ... ale normalni Scanovani IDE naslo jak HDD tak i DVD a bylo u toho napsano UDMA 2 a 5 netusim co to je ... i normalne mi nabihal windows jenze se mi to vzdycky restartne
Primární kšanda: na konec HDD master
Sekundární kšanda: na konec mechaniku master
Sekundární kšanda: na konec mechaniku master
a jak poznam primarni ksandu mam na desce tri vstupy na IDE ksandy a z toho sou dve u sebe a jedna samostatna tak ta samostatna je primarni?
Zkus radši zajít do servisu.
este me napadla jedna vec jak kdyz se instaluji XP tak se tam pomoci F6 daj naistalovat nejaky ovladace atd.. a je na to i nejaka disketa.. primo s podporou na ty disky nevis o tom neco ?
Hmm.. mam stejnej problem na notebooku. Tam ale nic s hardiskem delat nemuzu
. Nevite nekdo co s tim?

Svasik
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 3639
-
od muffin105
Zobrazit poslední příspěvek
24 lis 2024 14:41
-
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3252
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 16:22
-
-
- 13
- 3429
-
od petr22