Zdravím,
před časem nám vyhořel zdroj, zakoupili jsme nový, zapojili a od té doby máme s počítačem problémy. Projevují se tak, že po několika dnech, kdy počítač bez problémů naběhne, dojde k zamrznutí po testu paměti, nebo dojde až k bootování, ale nahlásí, že: "systém nebyl správně spuštěn" a nabídne spuštění od nouzového režimu až ke startu běžným způsobem. Na nouzový režim se restartuje okamžitě, na "spustit běžným zp." chvíli nabíhá, ale nakonec skončí u černý obrazovky s blikajícím kurzorem. Frekvence zaseknutí se zvyšuje. Teď tak tři dny nejde a jeden jede v poho.
Zkoušel jsem už vyměnit jednotlivé součásti - procesor, ramku, hd, takže už zbývá asi jenom základní deska. Na tento problém jsem se už před cca 3 měsíci ptal a tehdy mi bylo doporučeno zkontrolovat, zda nejsou nafouklé kondenzátory na základovce. Nejsou, zdají se být všechny v poho. O víkendu jsme úspěšně flashli Bios a pak celý den komp normálně fungoval, ale včera...
Chci se zeptat, zda je to tedy skutečně problém se základovkou, než koupim novou, příp. má-li někdo podobnou zkušenost.
komp: AMD 3000+, zák.d. Gigabyte K8VT800
Záseky a restarty při zapnutí počítače
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Záseky a restarty při zapnutí počítače
Jednak zkontroluj systémový disk a též se podívej do Biosu, zda máš povolený Quick Boot a pokud ano, tak jej zakaž, zda se to zlepší.Paměti jsi doufám otestoval?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Díky, mrknu na ten bios. Ramky jsem měnil a zdají se být v poho. Na jiném počítači šlapaly, v našem se po výměně nic nezměnilo.
-
- Pohlaví:
Vzhledem k tomu, že to dělá až po výměně zdroje, tak bych se zaměřil na něj a zkusil jiný. Třeba koupit za pár stovek nějaký euro cca 450W. Pokud by to ve zdroji nebylo, pak náhradní zdroj se vždycky hodí. Tyhle problémy se často špatně řeší.
Před časem jsem měl podobné problémy a dělal mi to kablik s mikrospinačem power on. A ten kablik je při měření O.K. ale v PC způsobuje restarty.
Před časem jsem měl podobné problémy a dělal mi to kablik s mikrospinačem power on. A ten kablik je při měření O.K. ale v PC způsobuje restarty.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2284
-
od Fantousek
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 14:10