Zamrzávání PC (vyřešeno)

...

Moderátor: Mods_senior

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 24 úno 2006 09:02

Mikeli, omlouvám se, že ti lezu do zelí a vytvářím tak jistý informační chaos, ale přesto mi to nedá.

Prkp: Otevři bednu a zkontroluj si všechny větráky (procesor, grafika, zdroj,...) jestli se točí a chladiče, jestli nejsou zalepené prachem. Každopádně sem hoď co v bedně máš. Zatím víme jen to, že máš celera 1.8 a sedmdesátku disk. To je žalostně málo. Pro úspěšné radění potřebujeme vědět:
- jakou máš základní desku (výrobce, typ)
- velikost a rychlost paměti
- grafická karta (výrobce, typ)
- zvuková karta (výrobce, typ)
Malá rada do budoucna. Když se někam obracíš pro pomoc, jistě se najde někdo, kdo ti bude chtít pomoci. Není to ale jasnovidec. I když ví hodně, nemůže vědět i to co máš na stole. Musíš mu tedy poskytnout co nejvíc informací a striktně se držet jeho rad a nemakat na odstranění závady více, než jedním způsobem. Nejdřív jeden a když to nevyjde, tak druhý...

Pokud je grafika, nebo zvukovka integrovaná na základní desce, tipnul bych si, že to by mohla být hledaná příčina. Jo a ještě malinká drobnost. Nezdůrazňuj pořád, že hraješ CS závodně. Takových nás je... :D

Takže Mikeli, je to tvoje. Myslel jsem si, že by věci pomohlo, ujasnit si základní informace, viditelné okem, než se pustíš do SW analýzy. Sám jsem zvědavý kam se tento Never Ending Storry dostane.
:idea:

Reklama
mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 24 úno 2006 10:01

karlos: to je v pohodě, jen jsem chtěl ještě pokračovat v softwarové části, když jsme s ní začali a pak přejít kompletně na HW, ať neskáčeme jako gazely. :lol:

Prkp: podívej se nejdříve na ty chyby a pokud se nic nedozvíme přejdeme na hardware.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 24 úno 2006 11:36

Karlosi sestavu jsme z Prkp páčili neúspěšně už před třemi týdny, takže snad už bude k dispozici. Jsem rád, že jsme se dopracovali alespoň sem. Jinak z boje neutíkám, jen potřebuji oddechový čas (drahá polovička má kulatiny) a předávám štafetu. :D

Prkp
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

to karlos

Příspěvekod Prkp » 24 úno 2006 14:48

to karlos : prachem to byt nemuze, protoze jak jsem rikal tak mi pc zamrzl uz prvni den po vybaleni. Kdyz rikam, ze cs hraju zavodne tak se nechlubim jen zduraznuju vaznost situace. Jo a otevirat pc po mne nechtej. To je neco jako kdyby si mi na bolest dal radu otevrit si bricho a proste to tam zkontrolovat. Tim ovsem nepoukazuji na tve spatne razeni nybrz na svou neschopnost :-(

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 24 úno 2006 14:50

udelam to co mi radil mikel ovsem jde videt , ze jeste nevis jak na me :smile: ale to se spravi... casem tva polopaticnost doufam pekne uzraje :wink:

jo a tak teda : procesor 1.8 , pamet : 256 , velikost harddisku 70 , gr. karta : nvidia geforce fx 5600.
Naposledy upravil(a) Prkp dne 24 úno 2006 14:57, celkem upraveno 1 x.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 24 úno 2006 14:52

take bych rad podotkl , ze tohle zamrzavani neni problem her, protoze to mrzne nejen v nich.

doufam , ze ti nevadi mikeli tri me spravy za sebou. Nechtel jsem je psat jako jednu, protoze kazda je o necem jinem. Ale klidne to slep pokud xces

ted to zmrzlo, ted jsem se koukl do toho prohlizece udalosti
Antivirus - zaznamy o chybach ve vlast. protokolu
Aplikace - zaznamy o chybach aplikaci
IE - zaznamy o chybach ve vlast. protokolu
System - zaznamy o systemovych chybach
Zabezpeceni - zaznamy o auditovani zabezpeceni -> to ti asi ale je k nicemu. V aplikacich je dost chyb ale nevim jak je sam mam hodit. Cele opisovat :? mno nevim. A okopirovat to nejde.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 24 úno 2006 19:14

tak dik , ze radite.... mrzne mrzne

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 25 úno 2006 18:45

Zkus otevřít to okno s chybama a zmáčkni tlačítko Prt Sc (nahoře vedle F-kláves a nad Insertem a Deletem), potom otevři Malování (Start / Programy / Příslušenství / Malování) a dej CTRL+V. Měl by se tam zobrazit obsah aktivního okna (ty chyby) a nemusíš nic opisovat. Zkus to tak udělat, ať se má mikel čeho chytit.
Ale zkus v tom hlášení o chybách upravit sloupce, ať je vidět co nejlépe popis chyby a k čemu patří.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 bře 2006 11:54

Tak koukám, že ta zas.aná zima neskončí snad nikdy. Už zamrznul i prkp... :lol:

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 10 bře 2006 00:27

nezamrzl :-) jen uz jsme to s mijajou vzdali. Nebo nevim jestli vzdali. Proste mam otevreny pc a uz to nemrzne. Ale s otevrenym pc se mi zit nechce. Sekl me do nohy vetracek!! Zezadu nema zadny kryt a jak jsem v zapalu hry smatral nohou pod stolem dostal jsem ranu :mad:
ale zatim nevim jak to resit :roll:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 10 bře 2006 07:36

No, já bych viděl, že problém je vyřešený. Tím problémem bylo špatné chlazení. Neodpustím si rejpnutí, kdyby si nám už 24.2. na můj vstup napsal co máš v bedně a překontroloval si chlazení, mohlo být po problému. Abys mohl bednu zavřít, dopuručuji ti doplnit do skříně přídavné chlazení, na zadní straně vyloupat záslepky u nevyužitých slotů, skříň umístit tak, aby okolo ní mohl lépe proudit vzduch. Vím, že pod stolem je často jediné možné místo (sám mám doma 4 PC a je to porod), ale bohužel bývá tím nejhorším... :D
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 10 bře 2006 08:37

Vzdali - nevzdali. Jak jsi dopadl u sestry? Vždyť z tebe všechno páčíme heverem. Přece tě nějaký železný krám nerozhází. :x

Zpět na “Vše ostatní (sw)”