Nazdar,
dal jsem si na PC MS Windows Vista Business 32bit, nainstaloval ovladače a spustil měření indexu - pravým přes tento počítač, vlastnost, měření proběhlo ok, nainstaloval jsem hry, hrál, vše ok.
Ale je to asi 2 dny, co se žádná hra nespustila - respektivě spustila a sekla se obrazovka na černé či různě barevné ploše - někdy obraz před tím i tak trochu "zavlál" a jednou mi to dokonce vyhodilo blue death - chyba ovladačů (to bylo myslím u NFS Pro Street), už jsem nespustil žádnou 3d aplikaci, vždy zásek chvíli po spuštění a nutnost restartu - ale před tím jsem normálně hrál a všechno bylo v poho.
Naformátoval jsem teda pc, nainstaloval Visty, ovladače základky, grafiky a na takto "čistém" pc spustil měření uživatelského indexu - po chvíli se ale obrazovka zase sekla, stejně jako před tím - tentokrát na světle "růžovém" podkladu se svislými proužky, takže opět restart, nevím co s tím, ani co by mohlo být příčinou.
Ještě sestava na které to provozuju: Ati Radeon HD 4850 512mb, 4gb op.paměti, Athlon 6000+ (2x3.1Ghz), základní deska Gigabyte GA-MA190X-DS4
edit: vyhazuje to i občas BlueScreen - dokonce mi to te´d vyhodilo i na tom čistým kompu a jen při instalování windows aktualizací - mám to naformátovaný, tak jsem neměl zrušený ten samovolný restart při selhání systému, takže jsem to nestihl přečíst. jakmile se objeví znovu, dám větší info.
Vista a měření indexu výkonu PC - seknutí počítače Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vista a měření indexu výkonu PC - seknutí počítače
Co máš k tomu za zdroj? Pokud to není zdrojem, tak je silně podezřelá GK, nebo ZD. Zkontroluj řádné usazení GK ve slotu a její napájení. Máš-li možnost nainstaluj na zkoušku jinou GK, jen pro instalaci Winů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Verxes
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vista a měření indexu výkonu PC - seknutí počítače
Tak usazení a všechno jsem kontroloval. Přeinstaloval windows, ovladače, nechal postahovat veškerý aktualizace a SP1 a pak jsem provedl update BIOSu - přes flashovací utilitu. Ve výsledku jsem zdárně udělal test indexu výkonu - už se to neseklo při pokusu měřit grafický výkon. A dokonce jsem spustil (a i hrál) NFS:PS - jen při spuštění, když nabíhá intro, tak to trochu zaškobrtlo - obraz na se asi na vteřinu rozvlnil, ale hned to přeskočilo a najelo do menu, takže zatím vše OK.
Jinak zdroj mám Fotron 400W - ten jsem si nechával ze starého PC, myslím že zdroj by to měl utáhnout. Koneckonců, jak jsem psal prvně, asi týden, dva mi to všechno jelo v pohodě.
Počkám ještě den, dva, otestuju to, jestli to konečně bude fungovat a pak kdyžtak označím za vyřešené.
Jinak zdroj mám Fotron 400W - ten jsem si nechával ze starého PC, myslím že zdroj by to měl utáhnout. Koneckonců, jak jsem psal prvně, asi týden, dva mi to všechno jelo v pohodě.
Počkám ještě den, dva, otestuju to, jestli to konečně bude fungovat a pak kdyžtak označím za vyřešené.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1776
-
od dansons
Zobrazit poslední příspěvek
26 čer 2024 11:17