problem s deskou /asi/ help please

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: problem s deskou /asi/ help please

Příspěvekod PavelKilleR » 22 zář 2008 15:25

no takže ten nápad s tím procesorem jsem už dávno udělal zkoiušel jsem ho u známího a bohužel je po záruce takže nevím mno. Zdroje jsme zkoušely asi 3 a co kdyby to bylo vypínačem na kejce?????

Reklama
ghacker
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod ghacker » 22 zář 2008 15:30

No a zkoušel jsi na celkově jinym hw i tu základovou desku? Pokud procesor i zroj na jinym hw fungují tak je to na 95% základovou deskou - Míval jsem podobný problém mně to dělalo přehřívání procesoru a to tím že byl totálně zaprášenej větráček u procesoru po vyčišťení to maká v pohodě. Zkus ten program everest měří ti i teplotu mněl by jsi se pohyboval maximálně okolo 70 C na procesoru

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 zář 2008 16:31

Předpokládám, že máš manuál k základní desce a tak si ověř, zda jsi správně připojil 4 a 2 pinový konektor (nevím, zda nejdou vložit opačně). Pokud se stejně chovali zdroje, které jsi zkoušel, není asi závada ve zdroji.můžeš zkusit odpojit mechaniky (CD/DVD i případně disketovou) od desky i zdroje i případné karty (zvuková, síťová karta ap.), zda PC naběhne. Problémem může být GK, zkusit jinou a případně i disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 22 zář 2008 16:57

Jenom bych chtěl tady upozornit,že většina zdrojů má ty čtyřpinové konektory dva.Jeden z nich je přídavný konektor na grafiku a druhý je přídavný konektor na procesor.Záměna by neměla být možná,ale násilím tam narveš i ten špatný. :smile: Druhá věc-pokud ti počítač funguje normálně i bez zapojení toho čtyřpinu do desky vedle procesoru,tak ho tam nezapojuj a je to.Ničemu to nevadí.AMD Sempron ho stejně určitě nepotřebuje.Na jednom miniPC takto provozuji Athlon X2 4600+ už půl roku bez sebemenších náznaků problému.A to z toho důvodu,že deska sice měla přídavný čtyřpin,ale microATX zdroj ho neměl. :huh:
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 22 zář 2008 17:12

konektory tam davam spravne.jinak kazdej mi pomalu kazdej mi pise at zjistim teplotu prez prez program.tak muzete mi rict jak to mam udelat kdyz nezapnu pocitac ten program mam zapnout na mim prste ne :oops: jinak ty konektory davam spravne jelikoz tam jsou udelane umele poacicky tak aby jsi zto nedal opacne a za dale ty konektory jak jsou v nich 4nebo +6 kosticek tak se to strida...je tam kosticka+osticka s radiusem a 2rada kosticka s radiusem+kosticka kdybych to dal opacne nepasovalo by to tam...jinak pocitac s emi sahrivat nemohl jelikoz grafiku jsem pouzival tu integrovanou nvidia 6100+amd semron 2.2...To musi utahnout kazdy zdroj a ja mam vykonej zdroj. a jeste odpojil jsem dvd-rom a ostatni kraviny taky už dávno.takže nevím co se stím stalo. Deska musí být v pořádku jelikož kdybych zapojil konektor z 24kosticky tak by nesla deska,ale ona jde toci se vetrak a jde vsechno......ale kdyz zapojim ten mensi konektor ktery tam musi byt kvuli procesoru tak je to v ryti...Ptal jsem se toho typka predchvily a on rikal i kdyby byl poskozen nejakej obvod videli bysme to...vse co se ponici tak po tom zustava nejaka mala skvrnka...ja mam desku jako kdybych ji koupil 5minut zpátky.....vse je jak má být ale proste mi nejde nemuze to byt fakt vypinacem ale to by nesla zase deska co mam ted :-D ale mozny to je jestli prez to nejde min napeti nez by melo jit nebo ja nevim. v opravne si berou 300na hodinu a na novou nemam takze jsem asi v ryti

ghacker
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod ghacker » 22 zář 2008 17:14

No říkal jsi že ti to běží tak 5 minut a to ti na spuštění everesta v pohodě stačí.

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 22 zář 2008 17:32

:oops: :oops: ja psal ze mi bezel 5minut a vypl se ted uz nenabiha vubec

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 22 zář 2008 17:48

takže

1. konečněě řekni jakej máš zdroj značku a watáž mě silnej zdroj nestačí
2. Napiš všechny komponenty (typ ne grafika "značka")
3. sám sis tady navrhl nápad esi to nemůže být tlačítkem - může proč ne skus to
4. proveď clear cmos jak to udělat najdeš v manuálu nebo esi se ti to nechce hledat na chvilu vyndej baterku z MB
5. chyba může být všudy tvý vylučování mě nepřesvědčilo

//edit jo a taky si nenapsal jestli to byl upgrade nebo nová sestava protože můžou být vadný aji paměti.....máš zapojenej speaker?? vydává nějaký zvuky??
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 24 zář 2008 11:21

hh on umi byt vtipnej ja uz psal vsem co mam za zdroj i jakou mam desku,procesor a grafiku ale budes ja ti to napisu znovu :lol:
1) Základní deska
Gigabyte Motherboard Support AMD Socket AM2
Energy Star 4.0 Comliant
NVIDIA GeForce 6100(NVIDIA nForce 405)---pro zajimavost to je moje grafika!!!
Dual-ch DDR2/800
10/100 LAN
SATA 3GB/s
RoHS Compliant

2)Zdroj
jersey CP4 - CP4-420WS
Support intel a AMD CPU
Input : 230V
PFC : Passive
feature : Serial ATA

3)Procesor
AMD Sempron procesor
AMD64 Technology
Energy efficient 45w
socket AM2

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 24 zář 2008 16:55

Píšeš, že máš základní desku 3 měsíce a je-li nová je v záruce - reklamovat! Pokud je z druhé ruky reklamovat u toho, kde jsi ji koupil. Tvrzení toho "týpka", že vadná deska se pozná na pohled neplatí vždy. Pokud jsi zkutečně ověřil, že vše v PC je zapojeno dle manuálu, je silně podezřelá právě základní deska, nebo i špatně instalovaný procesor s chladičem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 24 zář 2008 17:22

Přesto, že se rozčiluješ, že jsi sem napsal, co máš za základní desku, tak opak je pravdou. Vložil jsi sem jen "Gigabyte základní deska, podporující procesory AMD socket AM2". Slovy automechaniků: "automobil z koncernu VW s benzínovým motorem" :wink:

Po hodině hledání jsem podle obrázku našel shodu s touto deskou: GA-M61SME-S2 (rev. 2.x) - manual
nebo také GA-M61VME-S2 (rev. 2.0)
Ještě tak vědět jaký je v desce procesor a paměť... To by se to věštilo... :wink:

Ještě jeden doplněk. Vy, jež vládnete Angličtinou, moje vybavenost tímto jazykem je slabá, nemůže se problém skrývat v této větě z manuálu?
If you use a 24-pin ATX power supply, please remove the small cover on the power connector
on the motherboard before plugging in the power cord; otherwise, please do not remove it.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 24 zář 2008 18:55

Byť jsou mé znalosti angličtiny vcelku chabé(jsem spíš generace ruštiny :smile: ),tak podle mého překladu píšou,že při použití 24pin napájecího konektoru,má odstranit malý obal na konektoru pro napájení desky.To je vcelku logické,protože na některých deskách bývají poslední čtyři piny na hlavním napájecím konektoru desky zadělány takovou plastovou krytkou,která se musí samozřejmě při použití 24pinového konektoru odstranit,jinak by ho tam jistěže nedal.V tom problém není.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
    od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    4952
    od Viktor737 Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 15:04
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3441
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4110
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s fps v gta 5 online
    od Mladkov204 » 21 črc 2024 16:12 » v Hry
    3
    3657
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    22 črc 2024 08:09
  • Problém s monitorom
    od sloliv » 08 led 2025 04:55 » v Problémy s hardwarem