problem s deskou /asi/ help please

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: problem s deskou /asi/ help please

Příspěvekod karlos » 24 zář 2008 19:08

Je vidět, že v ruštině jsem byl asi o fous lepší... :lol: :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Reklama
cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 24 zář 2008 23:13

zapoj 24pin konektor do napájeciho 24pin konektoru na desce,ten 4pin do 4pin konektoru na desce.To je pomocné napájení procesoru a bez toho se Pc nerozběhne.Dále zkontroluj zapojení kablíků z ovládacího panelu na desku jestli náhodou nemáš prohozeny kablíky Power ON a Reset.Musí být zapojeno +na+ a -na-.
Potom nech v desce akorát procesor,jednu paměť a grafickou kartu(ta je na desce integrovaná).Pokud ti ani teď nenaběhne Bios tak je v háji procesor nebo deska.Procesor by otočit jít neměl,leda že by jsi ho tam narval a ohnul piny
na vynechaných zdířkách.Pastu mezi chladičem a procesorem doufám máš.Pokud jsi nezničil něco statickou el. tak není důvod aby to nemakalo. :idea:
2008-09-24_232528.jpg

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 25 zář 2008 01:07

no kluciii procesor jsem vyndal ale je logicke ze kdyz ho vyndam tak prijdu o pastu chladici..prezto mi tam neco zustalo ty pasty a procesor je v naprostem poradku...jinak jeden kluk mi jeste rekl trik a delal ho on...nevim jak to popsat ale pokusim se to popsat tak abyste to pochopily...Ten týpek odstříhl 4kostickovanej konektor s jiného zdroje...Zapojil ho do ty kosticky u procesoru...Poté napojil můj zdroj, která je v pořádku a do mího konektoru zapojoval postupně dratky, které byly zapojeny tím ustříženým konektorem,, když zapojil do mího konektoru 2 bílí drátky, tak mi šel větrák, ale když zapojil 3tí drátek počítač se vypl..Myslí si že je tam nějakej skrat a proto to nejde.myslí si že obvody jsou v háji ale myslí si to...No nic ja si přečtu ten návod a uvidím co dál, proto prosím abyjste ještě nezamikali toto fórum...Jinak děkuji všem za vaší pomoc,,vážím si toho, že mi odepisujete..Taky se chci omluvit za to, že se rozčiluju,,, ale já to nemyslím špatně jsou to jen smajlíci :D

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 25 zář 2008 07:51

To je v poho, již jsme zvyklí na lecos :D a kdybychom nechtěli poradit, tak tu není ani čárka... :wink:
Jen by nám usnadnilo naší snahu, kdybysi víc postupoval podle našich rad a dával nám více informací, zejména takových, na které jsme se ptali.
Jednou z prvních otázek je: Co máš za desku? To že jsem našel vzhledově podobnou je nepodstatné, podstatné je, jakou máš opravdu na stole.
Druhá: Co máš za procesor? AMD Socket AM2 je špatná odpověď (je to podobné jako "motor je tam od Renaulta").
Třetí: Zdroj je opravdu funkční? Ověřovat funkčnost komponenty na nefunkčním zařízení je blbost.
Čtvrtá: Jaké jsou ve slotech paměti? Zde je podstatný údaj o jejich typu, kapacitě a rychlosti.
Pátá: Uvedl jsi, že procesor jsi testoval u kamaráda, ale již jsi neuvedl s jakým výsledkem.
Šestá (nepoviná): Ten maník, co se tak vehementě hrne ke štípačkám je profík, nebo jen "matla ze sousedství"? Uvedeným postupem ti mohl odpráskat všechno zdravé co na desce bylo, dráty v počítači nejsou kabel k míchačce, kde se po jejich přehození, točí motor na druhou stranu, nebo maximálně vyletí jistič... :huh:

Bez odpovědí na otázky 1-5 je naše snaha jen věštěním... Odpovědí na otázku 6 si chráníš své věci a potažmo i peníze :wink:

Cicero:
Musí být zapojeno +na+ a -na-.

To jsi vyčetl kde? Odkdy zajímá tlačítko polarita? :blush:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 25 zář 2008 10:35

no ten týpek je dobrej elektrikář :-) ok tak tedy ty informave o mí desce
Základní deska je GA-M61SME-S2
paměť : M2OAD6H3I3161Q1E52, DDR2 800(5)1GX8, S/N : 747JH ( ADQVE1A08 )
A procesor je v nouzi ja nevím co o něm napsat nemám o něm žádné informace třeba vám pomůže : OPN : SDH1100DEBOX,,,,,,SN : X451703K71446[/color]
Jinak je to sempron ale nic o něm nevím, ztratil jsem o něm veškerý informace a ten procesor u kámoše šel !!!!,,Zdorj je taky funkční mám ho pár dní a je i v záruce

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 25 zář 2008 11:55

procesor
deska
paměť jsem nenašel
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 25 zář 2008 12:44

czech boyi ja se omlouvam ale napsal jsem o pameti to co mam na ramce napsany..Ja jiný informace nemám opravdu..všechno jsem někam založil a nevím kam, teď toho lituji ale v tý chvíly tě nenapadne že za pár měsícu se ti rozbije PC o kterým si myslíš že něco vydrží pamět :
Memory epert 1GB ram,- DDR2 800(5) 1GX8 S/N : 747JH ( ADQVE1A08 ) nic jiného o ní nemám napsané

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Šestá (nepoviná):

Příspěvekod cicero » 25 zář 2008 23:06

.Šestá (nepoviná): Ten maník, co se tak vehementě hrne ke štípačkám je profík, nebo jen "matla ze sousedství"? Uvedeným postupem ti mohl odpráskat všechno zdravé co na desce bylo, dráty v počítači nejsou kabel k míchačce, kde se po jejich přehození, točí motor na druhou stranu, nebo maximálně vyletí jistič....
popsal jsi to zcela výstižně....když výrobce popíše konektory symboly +a- Power ON nebo reset,CPU-FAN nebo FAN 1.2,3, tak je dobré dát kablíky pro pořádek tam kam patří,jsem na to zvyklý z oprav elektroniky.Jinak můžeš dopadnout jak
ten "matla ze sousedství"
.

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 26 zář 2008 02:48

vite kluci ja taky nejsem zase uplně tupej. dlouho opravuji lidem s okoli pocitace a tak a vim presne jak vse zapojit. s timto jsem se nesetkal. nemam zkusenosti s tim ze mi nejde takhle deska...jak zapojit power on a reset je to nejmensi co je na desce :lol: ale to nevadi vy mi odepisujete a to je dobre ale stale chybi odpoved ktera mi opravi desku :lol: . kdybych spatne zapojil power on tak pri zapnuti konektoru, ktery ma 24 pinu by s enerozjel vetracek po zmacknuti tlacitka na bedne..reset mam taky spravne a to ostatni HHD led atd mam taky spravne proste uz si nevim rady..A ten elektrikar mi nic nastesti nerozbil jeste vic....ujistil me ze da za to svoji ruku ze to probehne v poradku a probehlo to vklidu rychle zapojil, zksuil a zase odjel :lol: :lol: vite nebude znicena deska,proicesor nebo tak v tom je rposte prkotina...A nejhorsi je ze prkotina ze hur opravuje nez velka chyba :bomb:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 zář 2008 12:07

Jak to vidím já, debata nikam nevede - reklamovat základní desku!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

preclik
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod preclik » 26 zář 2008 14:06

možná vadná serie desky..

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 26 zář 2008 14:10

mozna bych mohl zkusit reklamaci ale stehovali jsme se do novyho bytu a ja nevim poradne kde mam i ponozky na to zarucny list mel sem ho v krabici s deskou ale neni tam je to v ryti ja to vidim asi tak ze sem v haji a muzu si kupovat novou :-D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
    od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    4952
    od Viktor737 Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 15:04
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3441
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4110
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s fps v gta 5 online
    od Mladkov204 » 21 črc 2024 16:12 » v Hry
    3
    3657
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    22 črc 2024 08:09
  • Problém s monitorom
    od sloliv » 08 led 2025 04:55 » v Problémy s hardwarem