problem s deskou /asi/ help please
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: problem s deskou /asi/ help please
dej ji normálně do servisu, si hold něco zaplatíš no, nebo koupíš novou
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Začínáme novou stranu, kdy jsme se na předchozích třech, jen oťukávali
Odpoj od desky všechno, co se dá odpojit. Proveď reset CMOS. Připoj napájení (24 pin i 4 pin), jednu paměť, klávesnici, monitor do integrované grafiky, tlačítko Start, ventilátor na procesoru a systémový reproduktor. Zapni počítač a zajímá nás následující: rozeběhne se ventilátor zdroje i procesoru? Problikne na monitoru BIOS grafické karty? Zobrazí se P.O.S.T.? Systémový reproduktor pípá? Pokud ano, jak a kolikrát?
PS: Ujištění elektrikáře, že nic neodpálí uvnitř elektrostaticky citlivých součástek při hulvátském odpojování napájení procesoru, kdy i průměrně zběhlý bastlíř ví, že žlutý vodič ze zdroje je +12V a černý je kostra, mě pobavilo. Svědčí to o jeho naprosté neznalosti problematiky a měl bych obavy si od něho nechat zapojit i pouhou zásuvku.

Odpoj od desky všechno, co se dá odpojit. Proveď reset CMOS. Připoj napájení (24 pin i 4 pin), jednu paměť, klávesnici, monitor do integrované grafiky, tlačítko Start, ventilátor na procesoru a systémový reproduktor. Zapni počítač a zajímá nás následující: rozeběhne se ventilátor zdroje i procesoru? Problikne na monitoru BIOS grafické karty? Zobrazí se P.O.S.T.? Systémový reproduktor pípá? Pokud ano, jak a kolikrát?
PS: Ujištění elektrikáře, že nic neodpálí uvnitř elektrostaticky citlivých součástek při hulvátském odpojování napájení procesoru, kdy i průměrně zběhlý bastlíř ví, že žlutý vodič ze zdroje je +12V a černý je kostra, mě pobavilo. Svědčí to o jeho naprosté neznalosti problematiky a měl bych obavy si od něho nechat zapojit i pouhou zásuvku.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jen se chci připomenout.Zkoušel jsi zapojit jen ten hlavní 24pin. konektor a ten čtyřpinový nezapojit? Takhle by to mělo taky fungovat.Jak jsem psal už na druhé stránce odpovědí.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jj zkousel jsem to a neslo to vetrak mi sel i se mi otevirala dvdromka ale nesel mi obraz na moniutoru a kdyz zapojim ten malej konektro tak to nejde
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podle všeho máš základní desku z druhé ruky, nebo z bazaru, proto ta záruční lhůta jen 3 měsíce. Jen nerozumím tomu, proč jsi čekal s reklamací, když PC nenajelo, nebo lépe řečeno, zkolabovalo. Ještě dotaz - nezatoulal se Ti pod desku šroubeček, který teď desku zkratuje?
Stáhl jsem si manuál k základní desce GA-M61SME-S2, jak jsi ji uvedl a je v rozporu s tvým tvrzením, že na desce je napájecí 24 a 6 pinový konektor. V manuálu uvádějí jen 4 pinový. Uvedl jsi správný název základní desky, případně mrkni zda na desce není číslo revize. To by to pak vysvětlovalo.
Stáhl jsem si manuál k základní desce GA-M61SME-S2, jak jsi ji uvedl a je v rozporu s tvým tvrzením, že na desce je napájecí 24 a 6 pinový konektor. V manuálu uvádějí jen 4 pinový. Uvedl jsi správný název základní desky, případně mrkni zda na desce není číslo revize. To by to pak vysvětlovalo.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
tento napájecí konektor je hlavní napájení pro procesor.Jestliže napájecí 12V konektor není připojen PC nebude startovat
Pokud opravujes pc vsem okolo,proc tedy nepozadas o zapujceni sestavy?Urcite tam bude nekdo mit desku se socketem AM2.Pote jednoduse vymen procesor,paklize pojede,procesorem to neni.Zdroj muzes take vyloucit,pac pises,ze si zkousel tri.Byli-li by to pameti,pocitac by se spustil,ale nenabeh.Hadr muzes klidne zkusit v pujcene sestave,zapojit jako druhy disk,rovnou bych doporucil projet treba hd tune,ale tam dle me chyba nebude.Myslim,ze to nezabere moc casu a zaver bude jasny...desku vyhod a kup si novou!
PS:Tu desku bych asi vymenil rovnou,bude nejspis v haji,pokud nebyla,po znamim elektrikarovi uz nejspis jo
PS:Tu desku bych asi vymenil rovnou,bude nejspis v haji,pokud nebyla,po znamim elektrikarovi uz nejspis jo

Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pro: cicero,kdybych to neměl vyzkoušené,tak to nenapíšu.Na podobné desce od Gigabyte to normálně jede i bez něj.Samozřejmě může i nemusí.Ale ve většině případů to tak funguje.
Jinak zkus odpojit grafiku,jestli teda máš zvlášť.Ta integrovaná by měla jet.Zkus to takto bez toho čtyřpinu.
Jinak zkus odpojit grafiku,jestli teda máš zvlášť.Ta integrovaná by měla jet.Zkus to takto bez toho čtyřpinu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Odpoj od desky všechno, co se dá odpojit. Proveď reset CMOS. Připoj napájení (24 pin i 4 pin), jednu paměť, klávesnici, monitor do integrované grafiky, tlačítko Start, ventilátor na procesoru a systémový reproduktor.
O DVD jsem nepsal ani slovo. Těžko radit, když na rady nedbáš a děláš si co chceš. Je mi líto, ale končím. Považuji to za ztrátu času...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Jen tak pánové pro info. S touhle deskou sem se setkal, jelikož na ní stojí mé druhé PC. 4pin ze zdroje nemusí být zapojen, jak je psáno v manuálu. Tenkrát jsem zkoušel ATX zdroj, který 4pin neměl. PC nenaběhlo, protože deska vyžadovala minimálně 400W. Ten zdroj měl 250W. Po dodání nového 450W zdroje PC naběhl i bez zapojení 4pin větývky. Ale to jen tak na okraj.
Webdorf.eu - Tvorba webu a fór na redakčním systému Drupal 6 a PhpBB 3
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
diky za rady panove ted je viken a ja musim makat i o vikendu to je smula pisu vam o prestavce takze vecer az prijdu domu vse zapnu a zkusim znovu...Jinak hardisk jsem zkusil na druhym PC a jde ale má v sobe mnoho chyb nenabehl mi windows . to znamena že se porušili data pri poskozeni...Jinak jsem taky vul kdyz jsem to zapinal tu desku zapomel jsem zapnout bednicky je pravda ze kdyz je na desce nejaka chyba pipa to....nenapadlo me to hned ja sem idiot...Jinak jak jsem rikal.....Kdyz zapnu 24pinovej konektor bezi mi vetracek,,,dvdromka, bezi vsechno ale nejde obraz a hradisk necte...I kdyz vypnu dvdrom atd...Zkousel jsem zapojit i jen "klavesnici,mys,hardisk," obraz nesel stejne jinak mam jen integrovanou grafiku......Jinak v cera jsem se rozhodl opet vyndat procesor a zkusit ho u kamose ale jak je tam ta pasta tak se to tezko vyndavuje a bojim se ze bych urval piny
je to tam jako by to bylo prilepeny :-) stejne ste super ze mi pomahate fakt jsem za to rad takze dneska vecer to zksuim odznova zapnout a vyzkousim vsechno a uvidime...Jinak nechapu proc nenabehne obraz u monitoru je to divny..kdybych se dostal aspon do biosu mohl bych snadno zjistit vadu ale nemuzu se tam dostat aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa me to tak stve panove...Nemuzu najit ten zarucak tak jsem premyslel ze ji dam do opravy ale chteji 300 na hodinu
sou to blazni..vymyslej si tisic vad reknou ze to delali 10hodin a sem bankrot
a na novou ted nemam a potrebuji PC jinak ten disk ma poskozenej software jak jsem psal,,,mam v nem dulezity ale moc dulezity data,,,,bojim se vsak ze se dostanu do windowsu...Kdyz zapnu dva disky nabehnou oba,kdyz ten druhy ma v haji data a kdyz nabehne bude moznost pretahnout data do prvniho disku????

Nevím proč neposlechneš co ti radí Karlos-já jsem ti něco podobného psal na str.3.Souhasím s Karlosem že komu není rady tomu není pomoci.Hardisk k ověření funkčnosti desky vůbec nepotřebuješ.Karlos ti psal systémový reproduktor....a né bedničky.A hlavně nezapomeň odjistit páčku na patici procesoru(když ho vyndáváš)!!!Chladič bývá taky připevněn buď k procesoru nebo k desce.ale snad nejseš slepej.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4952
-
od Viktor737
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 15:04
-
-
- 4
- 3441
-
od lukas222