Zamrznutí POSTu, ASUS P5KPL-C

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fiola
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Zamrznutí POSTu, ASUS P5KPL-C

Příspěvekod Fiola » 27 zář 2008 23:39

Ahoj všem na tomto fóru. Předem se omlouvám, jestli jakkoliv porušuji pravidla nebo budu v něčem "neznalý". Jsem zde naprosto nový, ale doufám, že nebudu dělat problémy. Spíše bych vás rád požádal o pomoc.

Koupil jsem si počítač, přesněji tento:
- Intel Core 2 Duo E8400, 3GHz, 1333FSB, 6MB Cache, LGA775, 45nm,BOX
- ASUS MB P5KPL-C, G31/ICH7, DualDDR2-800, SATA2, GBLAN, ATX
- Kingston 2GB (Kit 2x1024MB) 800MHz DDR2 Non-ECC CL 6 DIMMs
- Maxtor DiamondMax 21 250GB HDD, Serial ATA/300 NCQ, 8MB cache,7200RPM
- Leadtek Winfast Geforce 8600GT 256MB DDR2 (128bit), PCI-E, DualDVI/HDTV, retail
- Zdroj Fortron ATX SAGA 400W retail

Vše jsem složil a úspěšně připojil. Obraz se rozsvítil a já konečně viděl krásné logo základní desky. Problém je ten, že logo tam zůstalo viset. Prostě se zastavil POST. Při stisku klávesy TAB hned po startu vidím jak probíhá post:

- Inicializuje grafickou kartu
- Pípne
- Načte USB zařízení
- Načte RAM
- Pípne

To značí stav OK. Jenže, pak stojí. K vyřešení problému jsem zkoušel snad už všechno. Odpojil jsem SATU, IDE kabely, napájení z disku a DVD romky. Přehodil RAMky, vyndal a zandal nebo je vyměnil. Několikrát vyndal a zandal grafickou kartu. Zkontroloval jsem Jumpery, smazal BIOS pomocí jumperu, odpojil jsem a připojil znova napájení. Odpojil čelní prodlužovací kabely. Překontroloval jsem procesor. A stejně, zapnu - a zůstanu viset.

Do BIOSu se logicky nelze dostat. Klávesovou zkratu ALT+F2 mi to taky nebere, pro EZ2 flash utility ...

Pro jistotu přidávám malou fotku ... která třeba někomu něco připomene.

Obrázek

Na 90% vím, že to bude prostě tím, že má základní deska neumí pracovat s tímto typem procesoru, pokud má starou verzi BIOSu. Proto bych se ale rád zeptal - není zde někdo z prahy, kdo by mi dokázal pomoci, aniž bych musel desku odesílat do servisu? Počítač musím nějakým způsobem zprovoznit :(. Problém je, že nemám teď nikoho v okolí, kdo by mi jen tak mohl půjčit procesor :)... lze flashování biosu řešit ještě jinak, nebo když prostě boot up stojí, tak holt musím využít servisní pomoci?...

Děkuji za případné ohlasy a rady. Doufám, že jsem nikoho moc nezaměstnal - jistě tu jsou důležitější případy :).

Dík
- Fiola

Reklama
cicero
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zamrznutí POSTu, ASUS P5KPL-C

Příspěvekod cicero » 28 zář 2008 08:53

pokud post procesor načetl tak ho zřejmě zná.já bych viděl problém v grafické kartě.Deska má integrovanou kartu na desce a ty máš další v PCIe slotu.. tu z PCIe vyndej a zkus to.
Pro jistotu bych ještě odpojil všechna zařízení a nechal tam jen: ....procesor...jednu paměť...klávesnici...Až se dostaneš do BIOSU tak integrovanou grafiku vypni.

Fiola
nováček
Stav:

Příspěvekod Fiola » 28 zář 2008 13:32

Ne ne, deska nemá integrovanou grafickou kartu. Ale díky ... :/

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 28 zář 2008 14:49

Sory,díval jsem se na tu to,ta jí má........nevšim jsem si toho MB.
http://www.softcom.cz/produkt/asus-p5kp ... x/?flist=1

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 28 zář 2008 14:52

podle mě tam mají chybu a integrovanou Intel 3100 nemá. Asus P5KPL-AM a VM Intel 3100 mají
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 28 zář 2008 19:13

co zkusit podržet Tl.delete při startu ke vstupu do Biosu.pokud se post neinicializuje je někde něco špatně zapojeno nebo něco z Hardware nefunguje.Zkus to všechno odpojit a nech tam teda jen tu grafiku, procesor,jednu paměť+klávesnici.Jelikož Post předtím už procesor,graf. kartu i paměti načetl bude chyba jěště někde jinde.Máš zapojeno i napájení procesoru(4pin konektor)?
2 pípnutí v AMI Biosu detekuje chybu obvodů detekce parity.možná pamětí ale to nevím určitě možná to bude vědět někdo tady na foru.

Fiola
nováček
Stav:

Příspěvekod Fiola » 29 zář 2008 12:53

Tak jasně, ale tím pípnutím jsem nemyslel chybová. Chybová pípnutí jsou jako morseovka, tady to je jedno pípnutí po startu - klasicky.

Vstup do BIOSu logicky použít nejde. Bohužel.

Ptal jsem se už i jinde a jeden frajer mi říkal, že se mu to už stalo, když měl procesor, kterej sice deska rozpoznala, ale neuměla s ním pracovat až dokud nepřeflashoval BIOS na novější verzi :)...

Takže počítám, že mám podobný problém. Každopádně je to už asi fuk, protože to dneska odesílám do servisu :/. Oni už s tím něco udělají ...

Každopádně díky za nějaké odpovědi. Zkoušel jsem i jiná fóra, včetně přímo ASUSáckého a tam se ani neobtěžovali mi odpovědět: "Jsi v hajzlu ..." :D...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrznutí PC
    od Mynyus » 26 dub 2025 15:45 » v Problémy s hardwarem
    1
    2277
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    26 dub 2025 16:02
  • Zamrznutí systému Win 11
    od schwarzenegger » 15 srp 2024 18:01 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2427
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 21:37
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4357
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37
  • Jak posunu obrazovku u Win 11, notebook Asus
    od gumak » 05 pro 2024 10:40 » v Windows 11, 10, 8...
    11
    5343
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    05 pro 2024 17:41
  • Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
    od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2700
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:17

Zpět na “Problémy s hardwarem”