RMS Vyřešeno
RMS Vyřešeno
Chceme koupit nové repro k pc a narazila jsem tam zmínku o hodnotách RMS. Mohl by mi někdo prosím jednoduše vysvětlit, co to je? A je velký rozdíl mezi repro o výkonu 2 watty RMS (1 W*2) a 7 wattů RMS?

- cybernovi
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: RMS
1) Hodnota RMS je správná udávaná hodnota u reproduktorů, pokud je napsáno např. 7W RMS , tak je to správný parametr. Většina prodejních řetězců (hypernova,tesco...) bazíruje na ,,hloupých" zakazníkách a v letákách se dočteš EXTRA VÝKON 500W PMPO!! Tak na tohle rozhodně nesmíš dát, to PMPO je úpně něco jiného (nebudu se rozepisovat co, je to zbytečné), to samé pokud tam neni nic.. vždy hledej výkon s RMS. Čím větší, tím hlasitěji a často kvalitněji budou reproduktory hrát.
2) Těch 1x2W rms je málo na kvalitní poslech hudby např. z počítače, těch 7W rms je dobrý na pohodový poslech radia nebo hudby pokud nechceš bourat zdi, popř. štvát sousedy :)
2) Těch 1x2W rms je málo na kvalitní poslech hudby např. z počítače, těch 7W rms je dobrý na pohodový poslech radia nebo hudby pokud nechceš bourat zdi, popř. štvát sousedy :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
RMS je označeni jmenovitého výkonu, který je schopen zdroj udržet trvale. Často se udává společně se zkreslením, které při teto hodnotě nepřekročí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Je to , jak píše Pic, je to hodnota trvalého výkonu zesilovače, dosažená při vstupním sinusovém signálu, závislá na tvrdosti zdroje.RMS hodnota je závazná oproti hodnotě tzv. hudebního výkonu, což je okamžitá hodnota výkonu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra