nepravidelná modrá smrt

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tropix
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

nepravidelná modrá smrt

Příspěvekod tropix » 06 říj 2008 10:11

Zdravím, nový počítač mám doma necelý měsíc. Prvních 14 dní bylo vše OK, teď na něm naskakují nepravidelně modré smrti, někdy je tomu tak při spuštění windowsů, někdy při zapnutí hry. Moje sestava:

CPU - AMD Dual - Core Athlon X64 X2 4850e - CPU teplota 25 - 31°C
Zákl. Deska - Série MSI K9AGM3-F, typ MS - 7367
GK - ASUS EN8600GT SILENT, 512 MB DDR3 - pasivní chladič, teplota GPU 75 - 80°C bez zátěže (nepřehřívá se?), ješté jsem ji raději podtaktoval, ale na teplotě se to nijak neprojeví
Paměti - 2GB (kit 2x1GB v dual channelu) DDR2 800 MHz
Zdroj - LC POWER LC420H, 420 W (napětí na +12V větvi: 12,23)

k tomu mám připojené dva hdd (na ide) a vypalovačku (sata). Myslíte, že to zdroj utáhne, nebo je problém někde jinde (zdroje lc power jsou nechvalně proslulé svou kvalitou, udělal jsem menší chybičku při koupi :D )? Kontroloval sem hdd, vše OK, dělal sem memtest, vše OK, kontroloval jsem pc na přítomnost virů - vše v pořádku až do doby, kdy jsem si přečetl skoro stejný problém, s podobnou sestavou, kdy jste doporučovali instalaci aplikace "mwav", a raději sem zkopíroval log. Lze dotyčné viry/spywary/adwary bezplatně odstranit? Může to modrou smrt způsobovat? tady je log s chybami:

VIRUS FOUND

Object "smitfraud Browser Hijacker" found in File System! Action Taken: No Action Taken.
Object "savenow Adware" found in File System! Action Taken: No Action Taken.
Object "regsort Corrupted Adware/Spyware" found in File System! Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKCR\Icq.XtraApi" refers to invalid object "{95E8BB28-911A-45CE-9AE8-EC05FA106D2F}". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKCR\MISB.DhtmlPluginWrapper" refers to invalid object "{8D18DFF4-0943-4347-8BCA-0C57033F6820}". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKCR\MXtra.DhtmlWrapper" refers to invalid object "{8D18DFF4-0943-4347-8BCA-0C57033F6820}". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\System.Windows.Forms.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\System.Windows.Forms.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\mscorlib.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\mscoree.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\System.Drawing.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\System.EnterpriseServices.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\Microsoft.JScript.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\Microsoft.Vsa.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\System.Drawing.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\mscoree.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\System.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\System.EnterpriseServices.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Microsoft.JScript.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Microsoft.Vsa.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Microsoft.Vsa.Vb.CodeDOMProcessor.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\mscorlib.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\System.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SharedDlls" refers to invalid object "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\Microsoft.Vsa.Vb.CodeDOMProcessor.tlb". Action Taken: No Action Taken.
Entry "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts" refers to invalid object ".srt". Action Taken: No Action Taken.

Podotýkám, že jsem hdd formátoval včera a poté instaloval znovu os xp. Omluvám se že nemám log modré smrti, ale ten jen problikne a celý pc se automaticky resetuje. Snažím se obstarat foťák, ale chvilku to potrvá, můj stávkuje :D .

update: Při modré smrti vypisuje chybu: PAGE_FAULT_TN_NONPAGED_AREA

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: nepravidelná modrá smrt

Příspěvekod zao » 06 říj 2008 13:10

začal bych tím zdrojem takže pokud máš možnost skus vyměnit
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 říj 2008 13:25

Pročisti PC včetně registrů programem Cclenerem. Ke stažení třeba zde: http://www.google.cz/search?hl=cs&q=Ccl ... =&aq=f&oq=
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

tropix
nováček
Stav:

Příspěvekod tropix » 06 říj 2008 16:03

Ccleaner jsem použil, zejtra se vrhnu na ten zdroj.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 06 říj 2008 17:59

ta chyba je v nějakém nestránkovaném území, zkus vypnout stránkovací soubor
změna
vyčištění
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

tropix
nováček
Stav:

Příspěvekod tropix » 06 říj 2008 20:21

bohužel, změnil jsem jak registry, tak velikost stránkovacího souboru, dával jsem tomu velké naděje ptž ta velikost byla asi 3GB a volné místo tam bylo 600MB

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 říj 2008 22:15

Tuto chybu zpravidla způsobuje nekompatibilní hardware(komponenta PC), ale také nevhodný program(třeba i ovladač). Zavzpomínej co jsi na PC instaloval pře těmito problémy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

tropix
nováček
Stav:

Příspěvekod tropix » 06 říj 2008 22:57

PROBLÉM VYŘEŠEN! Zdá se to stupidní, ale je to tak, pokaždé, když jsem přeinstalovával ovladače grafiky, tak sem hned upgradoval na vyšší verzi, před chvilkou sem znovu reinstaloval ovladače grafiky (z originálního cd), neupgradoval a světe div se, ono to šlape. Díky všem za rady!

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 říj 2008 23:22

Není zač za všechny a jedna dobrá rada: Pokud PC nemá problémy a nechybí mu nějaká funkce, či program, není vhodné cokoliv měnit.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Modrá smrt - nový pc
    od Arnold91 » 26 říj 2024 14:52 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    5
    4204
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:25
  • Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
    od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem
    5
    2221
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 21:29
  • 2 grafické karty dohromady Sapphire Radeon RX 580 NITRO+ 8GB GDDR5 11265-21-20G (Modrá)
    od shadow master sniper » 30 čer 2024 12:06 » v Hry
    1
    4256
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 čer 2024 12:38

Zpět na “Problémy s hardwarem”