O2 - zrychlení

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: O2 - zrychlení

Příspěvekod Fox8 » 02 zář 2008 05:24

hosi zrychlení zrychlení ale to že mi 2 dny kvůli jejich probému nešel net... až teď po ránu to jde ...
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 02 zář 2008 22:16

amaroun píše:
X píše:peta501: Pražákům až naposled :D

Vždycky se říkalo, že ty draty kurva vedou z Ostravy do Prahy, ale ten Havl brod minou sice jen lehce, ale minou :lol: :lol:

V Havlíčkově Brodě vedou dráty ČRa, tam bych problém neviděl :lol: Tak mě taky chytla zrychlovací horečka a rozjel jsem vlastní šetření. Ne že bych potřeboval vyšší rychlost, ta moje mi uplně stačí (ČRa platforma ADSL Premium 2/0,5 Mb/s, 1:20, NOFUP, veřejná statická IP, 701,- Kč s DPH + TO2 drátyvydírání 236,50 Kč s DPH), ale jak jde o zrychlení + zlevnění, má to něco do sebe (a při té rychlosti už jde zkousnout i přechod z agregace 1:20 na 1:50).

Takže ČRa nabízejí buď:
8/0,5 Mb/s, 1:50, NOFUP, veřejná statická IP + telefon (odpadne drátyvydírání u TO2) za 699,- Kč s DPH
nebo:
20/1 Mb/s, 1:50, NOFUP, veřejná statická IP + telefon za 899,- Kč s DPH

Ptal jsem se operátorky, jak rychle mi to pojede. Prý 12 až 15 Mb/s. A já: "to hádáte?" Ona: "jo". :lol: Zkoušel jsem zjistit na TO2 jak jsem daleko od ústředny a jak rychle mi to pojede. Neboť dráty jsou jejich a ČRa používá v oblastech jejich techniky. A technici mi dříve dávali o vzdálenosti od ústředny postupně tyto údaje (a nestěhoval jsem se): 3,5 km, 3 km, 2 km. Ale narazil jsem. Na 800 123 456 se nedá dovolat. Čekal jsem 10 minut. Potom znovu, 15 minut. Později 35 minut. Beznadějné. Tak jsem volal na technickou podporu (800 a cosi). Tam to berou. Prý jsem 1610 m od ústředny (sláva :D ) a prý mi to pojede maximálně 6,5/0,3 Mb/s (zjistil z Netových stránek, tam jsem se díval taky, ale nejspíš udělali soudruzi v odpočtu chybu, protože mi jede stabilně 2/0,5 Mb/s). A nepojedou po zrychlení modemy s ADSL 1, prý jiné frekvence.

Maximální rychlost u technologie ADSL 2+ je 24/1,5 Mb/s.

Jen mě štve, že jako stávající zákazník nemám nárok na akční modem ADSL 2+ za 89,- Kč. Jen nebudu čekat na zrychlení jako nový zákaznící do měsíce, ale prý bude téměř okamžité, ze dne na den. Ale stejně mi budou muset poslat smlouvu o přechodu z TO2 (telefon) na ČRa. Zase pošta bude zdržovat :D
Naposledy upravil(a) X dne 02 zář 2008 22:39, celkem upraveno 1 x.

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 02 zář 2008 22:30

tak ja mam taky jeden postreh:
seslo se me nekolik ruznych veci ohledne zrychlovani a modemu, tak jsem se rozhodl, ze vyuziji funkce "napiste nam" na strankach O2...
prvni vec: pisou tam ze odpovi hned, cekal jsem dva dny, to by jeste slo...
ale polozil jsem dva dotazy:
1.) jaka vlastne bude cena meho pripojeni: (to jsem si nakonec dohledal sam) odpoved O2: "na cenu 475 Kc maji narok jen novi uzivatele" tim jsem dosel k tomu, ze bych jako dlouhodoby zakaznik mel platit vic nez "novacek"...

2.) na strankach zrychlujeme.cz pisi, ze si mam poridit moden s ADSL+ pres funkci "moje konto" na strankach O2 za pouhych 499Kc, jenze me tato funkce nejde, tak jsem se ptal, kde to za tu cenu sezenu... odpoved: kupte si ho O2 prodejcu za vyhodnou cenu cca 1000Kc...

takze prvni opravdový zklamani od O2... skoda...:-(
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 11 říj 2008 14:29

Tak jsem volal na O2 a dohoda zněla jasně, do 10 dnů mi navýší rychlost na 8 Mbitů a sníží cenu.Pak že to nejde. :D

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 12 říj 2008 12:16

Tak mi to navýšili ne za 10 dnů, ale za deset minut, asi se zrovna kopali do pr...Jen můj stařičký Linskys neumí ADSL2+.A mě bylo divný, že na mě nějak divně bliká a net né a né se rozběhnout. :D :D

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 říj 2008 17:45

To mi připomnělo, že jsem si kvůli ADSL2+ koupil nový modem Edimax, jen jsem se ještě nedostal (nedokopal) k tomu, abych ho vyzkoušel ...

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 12 říj 2008 18:37

amaroun píše:Tak mi to navýšili ne za 10 dnů, ale za deset minut, asi se zrovna kopali do pr...Jen můj stařičký Linskys neumí ADSL2+.A mě bylo divný, že na mě nějak divně bliká a net né a né se rozběhnout. :D :D

Pokud jste stávající zákazník a nedoobjednal jste si žádnou službu navíc, zajímalo by mne, co jste jim řekl, že vám to zrychlili už teď.
U většiny stávajících zákazníku plánují totiž zrychlení na únor 2009.
A to se mi nelíbí, protože ti co si službu zřídí teď, mají za stejné peníze vyšší rychlost.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 12 říj 2008 18:38

No ja jsem vyhrabal Well co jsem dostal "zadáčo" od O2 a musel jsem k němu ještě připíchnout D-link ápéčko,abych se mohl připojovat bookem a mobilem, neb Well je trochu šlupka.Jenže na D-link jsem kdysi vzal ve firmě a neměl jsem heslo, nakonec jsem ho naštěstí někde vyhrabal, ale zaboha se nemůžu dostat do jeho nastavení pře IP.
Teď mám políčeno na toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42699 měla by jít přes to připojit USbéčkem i tiskárna, protože printserver, kterej jsem si koupil je takový půjdu-nepůjdu.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 12 říj 2008 18:42

Marek Lučin píše:
amaroun píše:Tak mi to navýšili ne za 10 dnů, ale za deset minut, asi se zrovna kopali do pr...Jen můj stařičký Linskys neumí ADSL2+.A mě bylo divný, že na mě nějak divně bliká a net né a né se rozběhnout. :D :D

Pokud jste stávající zákazník a nedoobjednal jste si žádnou službu navíc, zajímalo by mne, co jste jim řekl, že vám to zrychlili už teď.
U většiny stávajících zákazníku plánují totiž zrychlení na únor 2009.
A to se mi nelíbí, protože ti co si službu zřídí teď, mají za stejné peníze vyšší rychlost.

No to mi řekli před měsícem také a nic, ale teď jsem si koupil CHIP a byl tam o tom článek, že se vyplatí zavolat, protože, když nezrychlí, tak alespoň zlevní.Tak jsem tam cinknul a řekl jsem jim to doslova, jak to bude s tím navýšením a bylo to.A tedy platí pravidlo "líná huba holé neštěstí" :D :D

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 říj 2008 18:45

Jo, prostě jsi je ukecal, to znám :lol:

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 12 říj 2008 18:47

Tak to je hustý, v tom případě do toho jdu taky.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 12 říj 2008 19:04

Doporučuji do toho jít, jen je opravdu potřeba mít modem, který zvládne ADSL 2.Ten můj staroch ho nemá a to jsem si myslel, že když jsem ho koupil v pravěku za raketu, budu ho mít do smrti. :D Naštěstí mě O2 vybavilo do nepohody a dalo mi úžasnej WELL PTI a nějaký číslo ještě za tim... :D

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”