Praskání zvuku
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Praskání zvuku
Při přehrávání hudby apod. mi jak v repro tak ve sluchátkách mírně praská.Jinak jde zvuk normálně.Je v háji zvukovka?/Sound Blaster Live/Může být problém na základní desce/mám tam i i ntegrovanou,ale tu už mám roky vypnutou/.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Podařilo se ti vysledovat nějaký vztah mezi charakterem nebo intenzitou praskání a hlasitostí přehrávané hudby? Hlasitost = jednak nastavení hlasitosti regulátorem a jednak hlasitost daná dynamikou přehrávané hudby (forte - piano).
Sluchátka máš připojená trvale, nebo tam máš rozpojovací konektor, který ti repráky odpojí, když připojíš sluchátka?
Praskání se projevuje i při poslechu hudby, která byla dřív OK, nebo jen při poslechu nových nahrávek?
A ještě: Posloucháš hudbu staženou nebo zkopírovanou "digitálně", nebo nahranou přes analogový vstup zvukové karty (line/mic)?
Sluchátka máš připojená trvale, nebo tam máš rozpojovací konektor, který ti repráky odpojí, když připojíš sluchátka?
Praskání se projevuje i při poslechu hudby, která byla dřív OK, nebo jen při poslechu nových nahrávek?
A ještě: Posloucháš hudbu staženou nebo zkopírovanou "digitálně", nebo nahranou přes analogový vstup zvukové karty (line/mic)?
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Možná je to blbost,ale zdá se ,že nejhorší je to při poslechu hudebních DVD.Mechaniky mám dvě /vypalovačku DVD a CD/ tak jsem vyzkoušel dát CD na obě a dělá to asi stejně.DVD s pochopitelných důvodů nevyzkouším na obou.Nevím jestli to souvisí,ale včera jsem si pustil/original/DVD Guns.n.Roses a na jednom ten zvuk šíleně blbne.Na domácím kině hraje normal.Ale to bych přičítal nosiči,protže WinMedia Player to přehrává strašně a,e WinDVD skoro vůbec a ostatní DVD hrají......Ovšen pozor teď jsem zkusil jiné a to zase hraje jen v WinDVD a ve WinMedia se mě to seklo.Může to být i softwarem?Nebo mechanika,ale to asi ne...Nevím jsem z toho jelen.
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem tady zase a zdá se o kus dál.Vypadá to,že problém je ve WINMEDIAPLAYER10,tak na devadesát procent.Praská to jen v něm,dále se mě spouští ikdyž nechci/po vložení DVD se mě nabízí WinDVD,ale když kliknu na OK,tak se mě stejně zapne WMP 10.Nevím jestlůi mi nedělá celkově binec v kompu.Teď jsem přepaloval DVD s pomocí Shrinka a poprvé se mi stalo,že ikdyž mi to nic nehlásilo,tak jsem měl vypálené DVD špatné!!Zkusím ho tenWMP.Jinak nevím.Už jsem dnes třikrát měnil i firmware na DVD mechanice.Ale to je tím ,že jsem zmatený.Možná je to s tím špatným vypálením jen náhoda.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
No, hlavně sis ověřil, že problém není v HW a to také není k zahození. Možná by nebylo od věci udělat to, do čeho se nikomu nechce, protože HDD jsou veliké a plné dat. Ale za časů disků do jednoho giga bylo běžné, jednou za půl roku všechno shodit, přeformátovat disk a začít s čistým stolem.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
No formátovat už se chystám dlouho...Dělá už mi to různé psí kusy/někdy to sepíšu,co dokáže počítač když jede dva roky bez formatu,možná by to chtělo vlastní fórum.Opravdu se dějí až nepochopitelné věci.Ikdyž je zajímavé,že v 98,ač jsou pomlouvány,jsem vydržel taky tak dlouho a dokonce o něco lépe.Teď mám XP Pro./a už jsem si zvykl to obcházet.Prostě když s i představím tu hrůzu s tím množstvím programů a nastavení co se mi nashromáždilo.Tak zatím,zkusím ještě bádat.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím si, že v debatním kroužku na téma "co dokáže zajebaný počítač", by bylo dost zajímavého čtení a možná by jsme tam nalezli odpovědí na řadu našich problémů. Nejrychlejší formát jsem měl před dvěma lety, to mi klekla FAT tabulka a téměř 30 Giga dat šlo do kopru... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Zpět na “Problémy s hardwarem”