Zdraví a mám tyto otázky:
1) Mám domáci wifi síť- Router Straightcore.net WRT-312. Asi rok jelo vsechno v pořádku. Teď asi měsíc nedokázal síť ani nadtekovat. A to jsem seděl s ntb třeba hned vedle routeru. Po měsíci se najednou dokáže připojit. Ale rychlost připojení během dvou minut spadne na mizivých 1Mb/s a tam už zůstane. Co s tím? V ntb mám WinXP SP2, všechny drivery aktuální, firewall windowsácký. (a ještě poznámka: Když se připojuji do sítě s jedním postarším desktopem, tak vše funguje, jak má)
2) Protože na této síti nedělám pravidelně, ale jen občas, zapomněl jsem jakou má router IP. A tak se nemůžu podívat do jeho nastavení. Ta, která se uvádí v manuálu od výrobce, nefunguje. Možná jsem ji někdy přenastavoval. Jde nějak zjistit IP toho routeru?
Díky všem za odpovědi.
záhadně pomalá wifi a neznámá IP
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: záhadně pomalá wifi a neznámá IP
Ad 2) Když budeš postupovat podle tohodle návodu, ale místo Adresa IP se podíváš na položku Výchozí brána - to bude IP tvého routeru.
Everybody lies so don't trust anyone. :)
díky!
a ad 1) nevíte někdo,co by to mohlo být? Ještě dodávám, že vir ani spyware nebyly nalezeny....
a ad 1) nevíte někdo,co by to mohlo být? Ještě dodávám, že vir ani spyware nebyly nalezeny....
Kojovi za odpověď ještě jednou dík, ale můj problém s IP to neřeší. Abych celou věc přiblížil: Domácí síť běží bezdrátově přes wifi router. K němu je pak normálně drátem připojený internetový modem (WELL-PTI 845). Takže když zadám ipconfig /all, dozvím se pod položkou brána IP modemu, ne wifi routeru. A já bych potřeboval zjistit IP právě toho wifi routeru. Takže ještě jednou: jak na to, prosím?
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžeš to zkusit nakreslit?
Protože jestli ti to doma běž takhle
Internet -> modem -> WiFi router -> počítač // takhle sem to pochopil z tvého popisu //, tak při zadání ipconfig /all by jako brána měl být WiFi router.

Internet -> modem -> WiFi router -> počítač // takhle sem to pochopil z tvého popisu //, tak při zadání ipconfig /all by jako brána měl být WiFi router.
Everybody lies so don't trust anyone. :)
Schéma sítě jsi pochopil úplně přesně. Když ale nechám získat adresu IP automaticky, tak se do sítě ani nepřipojím, Win zůstanou u hlášky "Náčítání síťové adresy". Když zadám IP ručně, včetně brány (kterou dám na klasických 192.168.1.1), tak se do sítě připojím, ovšem s tou minimální rychlostí 1Mb/s, a když zkusím zadat tu bránu (192.168.1.1) do adresního řádku prohlížeče, tak prohlížeč nic nenačte.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Win10 - problikávající neznámá okna, CPU na 100 %
od Kogaku » 10 kvě 2025 04:59 » v Problémy s hardwarem - 0
- 1513
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 04:59
-
-
-
Optika od O2 z ničeho nic pomalá 5Ghz Wi-Fi a také Lan Příloha(y)
od jkmaxfli » 14 črc 2024 11:06 » v Sítě - hardware - 40
- 12387
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 12:51
-
-
- 7
- 5413
-
od peta501