AVI do DVD - velké probémy

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: AVI do DVD - velké probémy

Příspěvekod Fucza » 28 říj 2008 17:28

Napsáno 23. 10. 2008 [/quote]

Ano, ale to v této době známo nebylo. Nyní je tedy aktuální toto:

Pomohlo by nějaké vyčištění nebo zahodit?

Co to zkusit vypálit jinde?

Je to na mém céčku, tak by asi nemělo moc smysl tu vypalovačku vlastnit. Když ty dvd na tomto vypáleném jinde hrajou, asi problém ve vypalovačce nebude. Spíš mě sere teda ten přehrávač

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 28 říj 2008 22:19

Aha nějak sem přehlédl že ty vypálené DVD jedou jinde... Potom opravdu bude problém v přehrávači. BTW zkus zjistit zda k němu neexistuje novější firmware...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 28 říj 2008 22:57

AAha. To bych s tím musel asi do nějaké servisu, nebo bych to zvládnul sám?
Typ je uveden hned na první stránce v příspěvku, ale i kdybych nějak stáhl, nevím jak to tam dostat..
Zkusím googlit
Edit: Nechci být špatným prorokem, nebo nevím kde hledat, ale nic takového jsem neobjevil ani v temném zákoutí internetu:-(

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 01 lis 2008 10:39

Napsal mi synek, že má stejné problémy s vypalovačkou jako já. Prý to je vypalovačkou:-(

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 lis 2008 11:08

Zkoušel sem se podívat po tom firmware, ale taky sem nic nenašel. Roadstar ne stránkách nic moc nemá... :(

BTW je nějaký důvod používat externí vypalovačku?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 01 lis 2008 12:22

Fucza píše:Napsal mi synek, že má stejné problémy s vypalovačkou jako já. Prý to je vypalovačkou:-(

O několik příspěvků výše jsme se domluvili, že problém je s největší pravděpodobností v přehrávači. :-(
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 01 lis 2008 12:49

mmmartin: Jo to já vím.
Mě prostě nejde do hlavy, že když ten samý projekt vypálím 3x, tak pokaždé dojde k tomu sekání někde jinde, jako by některá místa byla "hůř" vypálená. A taky je pro mě nepochopitelné, že se vlastně nedá nijak zjistit, zda-li vypalovačka funguje jak má. Jak toto prověřit.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 lis 2008 13:03

Zkus použít http://www.slunecnice.cz/sw/nero-cd-speed/ na otestování vypalovačky.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 01 lis 2008 14:34

mmmartin píše:O několik příspěvků výše jsme se domluvili, že problém je s největší pravděpodobností v přehrávači. :-(

mmmartin píše:
mmmartin píše:Pokud to bude v jiném přehrávači fungovat, znamená to, že problém je v přehrávači, ve kterém to nefunguje.
Napsáno 23. 10. 2008 :smile:
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 01 lis 2008 16:49

mmmartin: Čili úplně zavrhuješ možnost vypalovačky? Nebo tomu nerozumím. Zdá se mi to, nebo než najít všechny možnosti, které to můžou způsobovat je jednodušší to shodit na přehrávač.

El Diablo: Díky moc za odkaz. Vyzkoušel jsem tu první záložku (výkon) a vyplivlo mi to tyto výsledky, které jsem exportoval: Serial Number;Drive;Firmware;Transfer Rate - Average;Transfer Rate - Start;Transfer Rate - End
;TSSTcorpCDDVDW SE-S204N ;TS01;0.66x;0.64x;0.66x
Nevím jestli to je dobrý, nebo ne. Nyní zkouším jakýsi test v druhé záložce (vytvoření disku). Mám tam prázdný dvd v tom, tak sice nevím co se vytváří, ale uvidím, co to vyplivne

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 01 lis 2008 17:48

Sám jsi napsal, že v jiném přehrávači se dá vypálený disk přehrát bez problémů. Pro statistické vyhodnocení problému to sice není dostatek údajů, v prvním přiblížení bych ale typovalna na problém v té mechanice, která není schopna vypálený disk přehrát. Existuje samozřejmě i možnost, že vypálený záznam není vypálený zcela ideálně a některé přehrávače jsou schopny tuto nedokonalost zkousnout a přehrát vadné místo bez problému a jiné přehrávače už tuto schopnost nemají. Tuhle možnost by ale bylo možné potvrdit jen v případě, že se vyzkouší přehrát disk na několika nebo - ještě lépe - několika desítkách přehrávačů a pak by se ze skóre "počet přehrávačů, které přehrají" : "počet přehrávačů, které nepřehrají" dalo usuzovat,jaká je pravděpodobnost, že problém pramení z chyby při vypalování.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 lis 2008 18:38

Zkus otestovat ty disky co zlobí, na čitelnost...

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”