Pujdou ceny nahoru nebo dolu??

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Re: Pujdou ceny nahoru nebo dolu??

Příspěvekod Pernee44 » 20 říj 2008 00:02

Asi by nebyla naškodu anketa :smile:
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj

Reklama
Elusive
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 20 říj 2008 00:08

Ceny komponent po vánocích půjdou dolů, jako vždy. Bez ohledu na kurz nebo krizi nekrizi. A jestli ne, platím rundu. :smile:

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 20 říj 2008 00:16

Jasný já Ti rozumím, tady přeci jsou experti , kteří se snaží prodat vše možné třeba i za dvojnásobné ceny než v EU.Každý zkouší ceny , co kdo vydrží to je normální.Vem si třeba v devadesátých letech ty banky , co nabízely 60% úrok. I dnes se nachytaj lidi , kteří si vezmou krátkodou půjčku třeba za 40% úrok!!Protože jim předhodí nižší úrok, ale není to sazba roční p.a!!Agregátní poptávka je konečná,a kdo se na reklamu nachytá, stejně pro tu firmu nemá žádný význam, to je jen slza...
Vem to v globálu----Akcie všech firem klesají, já to taky pociťuji.....A dost a nadávám USA za jejich politiku, která má bohužel i zásadní vliv i na Evropu.Jedná se o zásadní ztrátu státní kontroly nad kom. subjekty , bankami, hypotenčními ústavy ,firmami , které čile obchodovaly s opcemi, blue chips, s deriváty všeho druhu, aniž vůbec měli přestavu , co to všechno může způsobit...
EDIT: ta anketa by nebyla na škodu...
To George:já už se k němu taky modlím, i když sem spíš keynesián....
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 20 říj 2008 00:58

sry za OT:

vy tady na mě chrlíte tolik sprostých makroekonomických slov.to už si ani nepamatuju, jak to je,protože tohle není můj profilový předmět, ale prošel jsem dva semestry kurzy makro a mikro ekonomie a vím, o čem mluvíš :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

cline
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod cline » 20 říj 2008 09:08

No ja si tez myslim ze po vanocich to pude dolu ale tak dlouho cekat nebudu. Ja myslel tu zmenu cen tedka na rijen-listopad jesi to treba nezlevni.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 20 říj 2008 09:18

bez ohledu na dění ve světě kde vládnou nadnárodní korporace a nějaká krize amerických bank s uvěry je nezajímá
a tedy prodejní politika pojede dál dokud lidi budou mít práci a peníze na útratu.
bude více méně skoro 100% jisté že ceny půjdou dolů jako obvykle v těchto termínech a nebo v termínech výměny zboží za nové modely atd.
je tedy možné že po vánocích bude sleva a obchodníci budou připravovat sklady na nové zboží.
to co žene tohle dopředu je vývoj a prodej (prodej je jev kolísající a v podstatě jeho vliv je dá se říct 50% na trh)
tedy nový výrobek vytlačuje starší z trhu a to i cenou - doprodejem a to co se neprodá prostě zmizí.
je tu vliv konkurence pokud je to zdravá soutěž většinou i to tlačí cenu dolů.
jediná brzda je vývoj kurzu koruny a podle toho se brzdí pád ceny produktu a jak jistě chápete je stále vhodné nepřecházet na euro :-) aspoň pro naše domácnosti je to už naopak - levněji je elektornika na západě pro firmy je to výhodnější u nás (silná koruna činí západní výrobky levnější a prodejce víc prodá a tím má větší obrat- ale jeho marže je taková jaká je proto si víc vydělá ale my víc utratíme i když opticky koupíme levněji) vláda tímhle tlačí lidi k tomu aby šetřili protože kolika lidem z nás se vyplatí cestovat ven za gafickou kartou či procesorem? leda pokud tam známý třeba nejde obchodně a při své cestě to koupil pro nás :-) .
suma sumárum ceny půjdou dolů bez ohledu na Ameriku.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Iron
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Iron » 20 říj 2008 09:19

Podle ekonomů teď ceny půjdou nahoru, dolar díky zásahu americké vlády zase posiluje. Ovšem po Vánocích se cen sníží, o tom žádná, otázkou ovšem je, o kolik procent.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 02 lis 2008 16:49

Mrknul jsem se jen tak mimochodem na ceny a zjistil jsem, že komp, který jsem kupoval za necelých 26 tis stojí dnes více jak 33 tis.Nejvíce snad zdražila graf karta a Visty.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 02 lis 2008 17:00

tak jsem se bavil s jedním ajiťákem, který dělá i trošku do Makroekonomie a řekl mi, že cena PC komponent a periferií trošku vzroste. Nejdříve jsem mu nevěřil, ale nyní, co koukám na WiFi router, který jsem si koupil zhruba před 14 dny, tak se zdražil cca. o stovku..asi tomu začínám věřit..

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 03 lis 2008 13:45

já jsem koupil TV tuner AverMedia Volar HX za 1250Kč s DPH. teď ho mají v czc.cz za 1630Kč s DPH a to za pouhý měsíc od koupě a cena je o 1/4 dražší
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 03 lis 2008 14:34

kamos o prazdninach koupil notebook, dal za nej 15000 a tejd stoji (pokud ho vubec sezenete) cca 23000 - 25000...
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”