Mam takovej problém. Nechce se mi načíst windows z disku, (windows na disku pořád je).
Měl jsem takovou ,,prasárnu". Disk na kterym jsem měl system jsem měl jako slave a tu část disku kde byl system byl nastavenej jako Logical. Měl jsem to tak z org. důvodů když jsem měnil disky, rozděloval a zkrátka měl víc systémů ale fungovalo to, vždycky se zobrazila nabýdka pro výběr systému. Když jsem to chtěl změnit a nastavil jsem část disku se systemem jako Primary, píše to chybu disku, nebo že system neni. Abych se z toho ňák dostal tak jsem na starej disk musel nainstalovat nový XP, ty se automaticky po startu spustěj(žádná nabýdka)
Nevim ale co dělat abych moch zase používat starý windowsi, který jsou na druhym disku, ale nechtěj se načíst.
Jinak použil jsem program Partitation magic.
Rozdělení disků a bootování - prosim pomoc
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rozdělení disků a bootování - prosim pomoc
Takže je otázka který oddíl máte aktivní, tam musí být zavaděče jako boot.ini atd.
Otázka dvou systémů - je nutno zkontrolovat nebo upravit boot.ini viz: http://www.poradte.cz/pocitace-a-prislu ... in-xp.html
A co se týče Partiiton Magic, tak ten už radši nepoužívám, protože při přesouvání většího množstí dat občas padne, a také občas dělá chybu. Při vytváření systému NTFS vytvoří jinou verzi než vytváří Win a pak to blbne.
Otázka dvou systémů - je nutno zkontrolovat nebo upravit boot.ini viz: http://www.poradte.cz/pocitace-a-prislu ... in-xp.html
A co se týče Partiiton Magic, tak ten už radši nepoužívám, protože při přesouvání většího množstí dat občas padne, a také občas dělá chybu. Při vytváření systému NTFS vytvoří jinou verzi než vytváří Win a pak to blbne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4841
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 3
- 5068
-
od petr22
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3222
-
od sabrik
06 pro 2024 15:35
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3177
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1958
-
od Jirka88