Kvůli diskuzi o tom jakou má kdo z nás plochu sem zařazuji odkaz na skvělou utilitku SysMatrix. Tento prográmek umožňuje zobrazit spoustu informací o vašem PC a nejenom o něm. Vyjmenuju například:
Obecné informace - datum, čas, název počítače, název účtu, popis systému, ...
HW informace - využití procesoru, využití/velikost RAM, kapacita baterie, ...
Síťové informace - stav připojení, aktuální/celkový (od spuštění) upload/download, síla Wi-Fi signálu, IP adresa, kontrola e-mailových účtů (počet a velikost příchozích e-mailů), ...
Soubory - využití/velikost Pagefile, využití/velikost disků, počet a velikost souborů v Koši, ...
Multimédia - přehrávaní skladeb, informace o skladbě, nastavení hlasitosti repro/mikrofonu/Line-in atd., barevná hodnota v RGB/Hex pod kurzorem myši, ...
Počasí - informace o aktuálním počasí dle zvolené stanice (pro ČR je jen 5 lokací - Praha, Brno, Ostrava, Karlovy Vary, Holešov)
Informace jdou zobrazit v textové formě (aktuální hodnota) nebo v grafické formě (ručička budíku, sloupcový graf, posuvník). Program pracuje s tzv. tématy, což je vlastně grafický "panelů ve kterém se zobrazují zvolené informace. Mezi tématy se lze samozřejmě přepínat nebo si můžete vytvořit své vlastní.
Stahovat můžete zde: http://www.xymantix.com/sysmetrix/download.html
TIP: SysMatrix dokáže také zobrazit informace o HW teplotách, voltáži a otáčkách větráků. K tomu je ale nutno doinstalovat prográmek Motherboard Monitor, který si můžete stáhnout zde: http://www.slunecnice.cz/sw/motherboard-monitor/
SysMatrix
SysMatrix
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Téma: Simple Side Bar
Někteří z vás chtěli téma pro SysMatrix, které jsem si vytvořil, proto ho sem dávám k dispozici.
Mým záměrem bylo vytvořit si jednoduché téma bez barviček, budíků, grafů a podobně. Prostě abych viděl to co potřebuji v jednoduché formě.

Základem je černý panel (protože mám černou plochu), ale nikdo vám nebrání upravit si ho barevně, tak jak potřebujete. Stačí vám k tomu obyčejné Malování ve Windows. Panel je uložen v souboru Simple Side Bar.bmp
Pozn.: Všechny grafické prvky, které si vytvoříte (panely, tlačítka, posuvníky, obrázky/ikony, atd.) musí být ve formátu bmp!
Stačí si rozbalit zkomprimovaný adresář a vložit ho do do podadresáře Themes v adresáři nainstalovaného programu SysMetrix. Nezapomeňte si ale znova nastavit cesty k tlačítkům, programům ke spuštění a pod.!
Mým záměrem bylo vytvořit si jednoduché téma bez barviček, budíků, grafů a podobně. Prostě abych viděl to co potřebuji v jednoduché formě.

Základem je černý panel (protože mám černou plochu), ale nikdo vám nebrání upravit si ho barevně, tak jak potřebujete. Stačí vám k tomu obyčejné Malování ve Windows. Panel je uložen v souboru Simple Side Bar.bmp
Pozn.: Všechny grafické prvky, které si vytvoříte (panely, tlačítka, posuvníky, obrázky/ikony, atd.) musí být ve formátu bmp!
Stačí si rozbalit zkomprimovaný adresář a vložit ho do do podadresáře Themes v adresáři nainstalovaného programu SysMetrix. Nezapomeňte si ale znova nastavit cesty k tlačítkům, programům ke spuštění a pod.!
- Přílohy
-
- Simple Side Bar.rar
- (63.78 KiB) Staženo 78 x
Znáte pravidla?
Re: SysMatrix
Pro ty z vás, kteří by chtěli něco "grafičtějšího"
sem dávám jěště 2 jiná zajímavá témata v podobě úzkého vodorovného panelu.
Avenger (pro rozlišení 1024x768)

Avenger (pro rozlišení 1280x1024)

CandyGlass (pro rozlišení 1024x768)

Postup je stejný jako u mého tématu.

Avenger (pro rozlišení 1024x768)

Avenger (pro rozlišení 1280x1024)

CandyGlass (pro rozlišení 1024x768)

Postup je stejný jako u mého tématu.
- Přílohy
-
- CandyGlass1024.rar
- (128.77 KiB) Staženo 66 x
-
- Avenger-1280.rar
- (49.45 KiB) Staženo 61 x
-
- Avenger-1024.rar
- (47.18 KiB) Staženo 62 x
Znáte pravidla?
A ještě jeden docela povedený vodorovný panel.

Můžete si ho stáhnout zde. Jedná se o balíček 3 panelů pro rozlišení 1024x768, 1152x864 a 1280x1024.
Postup je stejný jako u předchozích

Můžete si ho stáhnout zde. Jedná se o balíček 3 panelů pro rozlišení 1024x768, 1152x864 a 1280x1024.
Postup je stejný jako u předchozích
Znáte pravidla?
Kolik to tak zabírá paměti?
Výpis ze Správce úloh ukazuje, že všechna témata, která jsem tu dal, zabírají s drobnými rozdíly 18 MB RAM a 2-3% vytížení CPU.
Není to málo, ale pokud je 1 GB RAM a víc, není to skoro poznat.
Není to málo, ale pokud je 1 GB RAM a víc, není to skoro poznat.
Znáte pravidla?
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ty panely jsou super,ale jak si je vytvarel? Je v tom programu neco podobneho jako OSD,ci ten panel na XP jaku u Everestu?
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
Jo a neni na netu nákej návod k použití? myslim trošku obsáhlejší 

Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj
Já jsem si vytvořil jen ten Simple Side Bar, důvody jsem už uvedl.
EDIT: Základní návod na vytvoření vlastního panelu, jsem přehodil do tématu, které se zabývá nastavením SysMetrixu: viewtopic.php?f=39&t=25900&p=156327#p156327
EDIT: Základní návod na vytvoření vlastního panelu, jsem přehodil do tématu, které se zabývá nastavením SysMetrixu: viewtopic.php?f=39&t=25900&p=156327#p156327
Znáte pravidla?
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Prosím tě, nemáš nějaký návod na nastavení? Zatím se v něm nevyznám, vůbec by mě zajímalo, jestli třeba dokáže zobrazovat zatížení více jádrových CPU.
Dále mám problém s Motherboard Monitor. Poté, co ho nainstaluji (už jsme při instalaci vyzkoušel všechny mody- Automatic/Boot/System, pak dávám enable pro načtení toho infa z desky, zkoušel jsem to i bez toho), následuje nastavení,kde dám update, ale po té se mi objeví upozornění na nějaký zápis a v listě desku nemám na výběr žádnou. Po restaru nenaběhne OS, musím dát poslední známou, poté je vše ok, ale program se nespustí, protže nemůže načíst drivery. Tak nvm čím to je, buď to nepodporuje desku nebo 64 bitový OS :(
Dále mám problém s Motherboard Monitor. Poté, co ho nainstaluji (už jsme při instalaci vyzkoušel všechny mody- Automatic/Boot/System, pak dávám enable pro načtení toho infa z desky, zkoušel jsem to i bez toho), následuje nastavení,kde dám update, ale po té se mi objeví upozornění na nějaký zápis a v listě desku nemám na výběr žádnou. Po restaru nenaběhne OS, musím dát poslední známou, poté je vše ok, ale program se nespustí, protže nemůže načíst drivery. Tak nvm čím to je, buď to nepodporuje desku nebo 64 bitový OS :(
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
Magnat: jak SysMetrix tak i Motherboard Monitor jsou prográmky staré a už dlouho nejsou aktualizované. Nejsou proto zřejmě schopni vypořádat se s 64-bitovým systémem.
Co se týče vícejádrových procesorů, nemám tušení, jestli to SM zvládne, ale logicky vzato by toho neměl být schopen. Když byl ještě SM vyvíjen, byly pouze 1jádrové CPU.
Co se týče vícejádrových procesorů, nemám tušení, jestli to SM zvládne, ale logicky vzato by toho neměl být schopen. Když byl ještě SM vyvíjen, byly pouze 1jádrové CPU.
Znáte pravidla?
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Škoda, ale hold se s tím musím smířit, ale díky tomu jsme včera i dnes studoval docklety pro Object dock (či Rocket) a kromě klasik počasí jsme si tam šoupnul sledování paměti,sítě, uptime disků a obou jader CPU, což jsme si musel upravit, ale když člověk přijde na to, jak si to v dockletu sysstats může skvěle upravit/ vytvořit, tak je to chvilka. Ale než jsme přišel na to, že tento docklet má své podpůrné doklety, to mi dalo zabrat, a na úpravu jsem přišel jen díky návodu, který řešil problém se špatným ukazatelem CPU, což netrápilo jenom mě. Každopádně docklety přibývají a to je fajn.
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-