problém s instalačním CD Windows XP Pro

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: problém s instalačním CD Windows XP Pro

Příspěvekod X » 15 lis 2008 22:18

memphisto: No počkej, není mi teď zřejmé, co vlastně děláš. Píšeš, že z toho CD normálně nabootuješ. Pak, že ho chceš použít ve virtuální mechanice. Na to musíš vytvořit *.iso. Kdy nevidíš soubory na CD? Ve vytvořeném obrazu nebo ještě předtím? A v čem? Ve virtuální mechanice? Nějak to celé motáš ...

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 15 lis 2008 22:19

Někdy záleží na CD mechanice. Měl sem jakousi která některé BOOT CD prostě ignorovala. Tuším že jakmile bylo k obrazu něco připáleno (tj. 2 a více session).
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 lis 2008 22:26

to X: přečti si pořádně můj první příspěvek. mám přepálené CD Windows XP Pro. funguje a instalovat se z něj dá.vypaloval jsem ho na tomto booku. soubory vidět byly.teď vidět nejdou ,ale nabootuje a spustí se instalace.nainstaloval jsem Virtual PC, že si zkusím viry a potřebuje iso, tak jsem si vytvořil obraz toho vypáleného CD v jiném PC, protože v tom mém booku, kde ho chci nainstalovat do VPC, tak ty soubory nejsou vidět. teď ho instaluju do VPC z toho obrazu vytvořeného v jiném PC a mě zajímá, proč nejsou vidět ty soubory toho vypáleného CD v mém booku, kde bylo to CD vypáleno. chápeš?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 15 lis 2008 22:32

Tak já jsem si četl právě postupně všechny tvé příspěvky a docela mě zmátli. Takže doufám, že na to jdeš správně :D To že nevidíš vypálené CD nejspíš znamená, že máš v notebooku levný šmejd LG. Je to tak? To dobře znám ...

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 lis 2008 22:37

LG to není.je to nějaká Matshita DVD RAM mechanika. doteď s ní nebyly problémy a všechny disky čte naprosto v pořádku a pálí taky výnorně. netuším kde může být problém, že po sobě nepřečte CD :idea:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 15 lis 2008 22:41

Stáří a zhruba jak byla pro pálení využitá?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 lis 2008 22:46

stáří lehce přes dva roky a pálila pomalu co měsíc 2-4 DVD. kromě tohoto zádrhelu funguje naprosto normálně. teď jsem zkoušel další disky, co jsem s ní vypaloval a přečte je naprosto v pohodě. jen s tím XP má problémy :?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 16 lis 2008 09:53

Zkus použít CloneCD
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 lis 2008 10:39

ani NERO, Power Iso, InfraRecorder, CloneCD(DVD), CD Baker (Linux) ukazují to CD prázdné a chtějí na něj vypalovat

jeronym.skocdolabe
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod jeronym.skocdolabe » 16 lis 2008 10:49

Přispěji také troškou do diskuze. Mě to dělala moje mechanika také (samsung writemaster). Vypálil jsem disk, za měsíc potřebuju data a uuups data nikde. Aktualizoval jsem firmware a bylo po problému. Od té doby všechny disky čte bez problémů, předtím jsem myslel že jí rozkopu a vyhodim z okna (nepřečetla tak tři disky z deseti :evil: )
INTEL CORE DUO E2180 2 Ghz, 2x2 GB RAM A-DATA extreme Vitesta 800 mhz, ATI RADEON HD 2600 PRO 512 MB DDR2, SEAGATE BARACUDA 320 GB+WESTERN DIGITAL 300 GB EXTERNAL HDD, MSI P35 NEO2 mainboard, ZDROJ ENERMAX MODU82+ 525 W CROSSFIRE X

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 lis 2008 20:26

memphisto: Máš to CD vůbec uzavřené/finalizované/ukončené?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 lis 2008 20:30

jj.uzavření to nabídlo ještě před vypálením

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”