Zdokonálování v IT

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

N!cholai
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Zdokonálování v IT

Příspěvekod N!cholai » 22 lis 2008 10:02

Zdravím, chtěl bych se zdokonalit v IT. Doporučili by jste mi nějaké weby o této problematice? Pravidelně čtu zive.cz. A ještě jestli není nějaký web o IT termínech (jazykových) např.: u grafiky-propustnost nebo co je to L2cache (potřeboval bych vysvětlení) a takový web hledám. Ve wikipedii třeba něco chybí. L2cache tam zrovna je.., ale hledám něco jiného, tak ne. Díky.
Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE

Reklama
Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Re: Zdokonálování v IT

Příspěvekod Tomina » 22 lis 2008 10:09

Já spoléhám na extrahardware, apod. Hodně mi pomáhá i časopis CHIP, ten je velmi dobrý...jsou tam každý měsíc přehledy CPU a grafik...

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 22 lis 2008 11:22

čti tady problémy z hardwarem nebo můžeš skusit projít PCTforum nebo samotnej PCTuning, DDworld,extrahardware, pretaktovani je toho plono stačí si vybrat na pct u nových cpu vysvětlujou různý fuknkce nový toho cpu tak to bude možná co ty hledáš
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 22 lis 2008 11:29

to je celkem široký pojem a kdyby jsi chtěl číst všechno, tak ti z toho půjde hlava kolem. zaměřil bych se spíše na jednu oblast (HW, SW) a tu zkoumal pořádně, jenže i tyto mají spousty dalších podskupin, takže je to takový běh na dlouhou trať. jinak jako zdroje bych určitě používal kolegya výše uvedené stránky.rozhodně bych se ale vyhnul Novinkám a wikipedie taky není moc spolehlivá, ale nějaký základ tam je
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 22 lis 2008 12:02

Díky za info a odkazy. :wink:
Moje priorita je 3ds MAX a pak spíše ten HW než SW :D Je to opravdu běh na dlouhé trati. :D Na Vánoce si objednám předplatné COMPUTERu, teď ho odebírám, ale je to zbytečně drahé kupovat v trafice. :smile: Zatím cítím, že se zdokonaluji každým dnem, každým čtením novinek na forech, v časopisech, ale na vás pořád nemám :D To jsem zvědav, kdy vás doženu s vašimi zkušenostmi a informacemi o IT. :smile:
Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 22 lis 2008 12:18

Nejvíce zkušenosti s HW získáš tehdy, pokud s ním budeš pracovat někde ve firmě. Není totiž v moci člověka zkupovat každý měsíc hafo komponentů a doma je testovat. Já nyní dělám v rámci praxe v IT firmě jako ajiťák a řkenu vám, je to ideální místo pro nové zkušenosti s procesory, zdroji, deskami apod. Každý počítač mi prošel rukama a tak si člověk udělá obrázek, co je dobré a co ne...

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 22 lis 2008 13:35

já dva roky každej den čtu co se děje a myslím že sem hodně nabral však se koukni co byl můj prrvní příspěvek když sem to viděl říkal sem si jak sem se mohl ptat na tak jednoduchou blbost
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”