Firewall pro začátečníka Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

plexik
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Firewall pro začátečníka  Vyřešeno

Příspěvekod plexik » 23 lis 2008 16:17

Potřeboval bych poradit nějaký JEDNODUCHÝ ,spolehlivý firewall v češtině. Spouta recenzí na těchto stránkách je již staršího data proto bych prosil něco aktuálního. Nejsem žádný odborník na počítače tak preferuji tu jednoduchost ,také mne prosím omluvte pokud jsem tento dotaz špatně zařadil .

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Firewall pro začátečníka

Příspěvekod memphisto » 23 lis 2008 16:32

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

pokud vyloženě český a co nejmíň nastavování, tak asi Sunbelt Personal Firewall 4.6.1861. nebál bych se ani Zone Alarm. je sice v angličtině, ale stačí ho nastavit podle návodu na netu a je pokoj. pak si stačí jen zapamatovat dvě slova (Accept a Decline) a už funguje naprosto spolehlivě
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 lis 2008 17:18

Souhlasím s memphistem, Kerio jsem používal několik let a byl jsem celkem spokojený, jen byl problém v tom, že to celkem brzdilo. Asi před půl rokem jsem ho cvičně odinstaloval a používám systémový firewall (XP profi) a zatím jsem nezaznamenal žádné potíže. Sice se názory liší, ale pokud se nechodí na nějaké "zákeřné" stránky, jako P anebo warez tak ten systémový stačí. Aspoň můj názor.

plexik
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod plexik » 23 lis 2008 17:25

Na ten Sunbelt(zejména poslední verze) moc dobré recenze nejsou , možná bych skusil ten ZA (nešla by k němu čeština?)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 lis 2008 17:30

Memphisto ti výše napsal, že stačí dvě slova. :D Na tyto programy není potřeba nějaká výrazná znalost aj., mám dojem, že zde na fóru je i návod na nastavení. Koukni do FAQ.
Pokud jde o Kerio, ta funguje spolehlivě, je v češtině a jsou zde i návody na nastavení.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 lis 2008 17:51

návod na nastavení ZA je tady. je to sice na starší verzi, nicméně nové verze se liší jen grafickým rozhraním. jinak po nastavení se už o nic nestaráš. jen klikáš na tabulku níže

Obrázek

pokud vybereš Allow povolíš mu přístup na net. pokud Deny, tak zakážeš. pokud zatrhneš možnost Remember this setting, tak ti tvůj příkaz zapamatuje a nebude se příště ptát. jen co tě upozorním, tak hned po prvním spuštění budou chtít povolit služby Windows, tak ty povol, ať nejsou později potíže. hlavně svchost.exe s Update

jo a ještě při instalaci nevybírej možnost instalovat Zone Alarm Spy Blocker. je to zbytečnost a pak otravuje v toolbaru prohlížeče
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

plexik
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod plexik » 23 lis 2008 17:58

Jdu do toho ZA . Zatím díky moc a půjdu se s tím nějak poprat .

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 lis 2008 18:07

jasný.kdyby byl problém,tak sem napiš. nezapomeň povolit ten schvost, jinak ti nepůjde internet a pak by se musel dohledávat v tom firewallu mezi programy a dodatečně povolovat

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”