Asi k vám už dorazilo, že výpalné z flashek, o kterém výše psal
N!cholai, kleslo na únosnou mez. Sláva za to.
Nevím, jak se to teď přesně počítá, ale za 1GB flashku jsou to 2 koruny (vč. DPH), oproti původním 14 Kč.
U 16GB je to 29 Kč oproti 228 Kč a u 64GB flashky 107 Kč oproti nehorázným 913 Kč.
Sám princip výpalného mě – při zákonné možnosti zkopírovat či stáhnout z netu – nikterak nepohoršuje.
Pohoršuje mě, že peníze vybírá organizace typu OSA, která naprosto neprůhledně přerozděluje tu něco sobě, tu něco Gottovi a Vondráčkové (jejichž hudbu nestahuju a nekopíruju, protože se mi hnusí) a nikomu z toho neskládá účty.
Nemluvím o novinkách, ale až budou hudební CD k dostání za stejnou cenu jako filmová DVD – do 50 korun (za balení v krabičce, s fotkama a texty si připlatí ten, kdo po tom bude toužit), až nebudu muset nikde nic složitě shánět, ale buď si zajdu do kamenného obchodu, nebo koupím přes net a nechám si to poslat, respektive koupím MP3 ve slušné kvalitě (anebo jako FLAC) jedno album za 1–2 €, pak se mi nevyplatí vyhledávat kdovíkde a kdovívjaké kvalitě.
Do té doby bych byl ale (s prominutím) magor, kdybych nevyužil legální možnost stáhnout co chci.
Vřele doporučuji ruský server
grammy.ru (pro ty, kdo nevládnou azbukou, pak ještě
odkaz na poněkud anglickou verzi).
Málokdy jsem tam potkal bitrate 128 kb/s a nižší.