Nastavení práv sdíl. složek

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Nastavení práv sdíl. složek

Příspěvekod Unholy » 25 lis 2008 18:12

Zdravím, potřeboval bych poradit s nastavením přístupu do složek sdílených po LAN. Mám doma PC které se nevypíná a kde jsou uloženy všechny multimediální soboru. Potřebuji, aby se k těmto nasdíleným složkám dostali všichni uživatelé s právy pouze pro čtení (není problém), ale zároveň pokud se přihlásím já ze svého PC, abych měl nad sobory plnou kontrolu. (nejlepší by asi bylo dostat nějak účet z PC ze kterého přistupuju, do skupiny administrator na serveru) Na stroji kde jsou data je Win XP PRO SP3, na pracovním mám Win Vista Ult.
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

Reklama
niessnet
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Nastavení práv sdíl. složek

Příspěvekod niessnet » 20 led 2009 18:23

V tom tvém domácím serveru vytvoř pro každého uživatele účet s heslem.
Poté odškrtni v Ovládacích panelech, v Možnostech složky na kartě zobrazení Použít zjednodušené sdílení (nebo zabezpečení nebo tak nějak to tam je). Tím se ti zpřístupní detailní možnosti nastavení práv pro jednotlivé složky (a to nejen detailní možnosti nastavení práv pro sdílení, ale i nastavení práv, která umožňuje NTFS svazek - to ale zatím nech být).
Jakmile nasdílíš nějakou složku, klepni poté na Oprávnění, přidej tam vytvořené uživatele do seznamu a rozdej jim práva.
Ovšem pozor na to, zakazující pravidla mají přednost před povolujícími.

Problematika těch práv je trochu složitější, je dobré si třeba prohlédnout i Místní zásady zabezpečení, kde můžeš například nastavit, aby se ti ty nově vytvořené účty, které chceš mít přístupné jen přes síť, neobjevovaly při přihlášení místně, ale to je zase jiná kapitola. :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Administrace sítě”