Legálnosť software a dvd....

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

conquistador
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Legálnosť software a dvd....

Příspěvekod conquistador » 30 lis 2008 13:47

Dobrý deň.Kúpil som nový PC,a chcel by som si nainštalovať nejaké programy a sťahovať filmy.Od kamarátov mám aj nejamké stránky odkiaľ to možem všetko stiahnúť.Pravdu povediac som úplný amatér,a nerád by som sa dostal do nejakého prúseru pretože viem že sa tým porušujú autorské práva a čojaviem čo ešte.Potreboval by som poradiť,čo vlastne možem a čo nie....?????
-možem si stiahnuť a napáliť film na DVD,može prísť ku mne nejaká kontrola,a čo my za to hrozí...???
-alebo nejaký program s tým crackom alebo čo ja viem čo to je...aký je za to postih..??
Som úplný začiatočník,počítač viem akurát tak zapnúť a vypnúť,a neviem čo vlastne možem robyť a čo nie.Ak by sa dalo prosím o radu.....???? :roll:

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Legálnosť software a dvd....

Příspěvekod mmmartin » 30 lis 2008 13:58

Pokud máš v počítači nainstalovanou aplikaci ve spustitelné podobě, která je placená a byla "uvedena do provozu" jiným způsobem než vložením zakoupeného kódu (např. crackem), máš teoreticky zaděláno na malér, protože porušuješ autorský zákon. Jiná věc je, jaká je pravděpodobnost, že na to někdo přijde.
Pokud si stáhneš nějaký film z Internetu, vypálíš si ho a koukáš pak na něj sám nebo v úzkém rodinném kruhu (sourozenci, rodiče), neporušuješ autorský zákon. Autorský zákon totiž porušil ten, kdo dal film na Internetu ostatním k dispozici. Problém nastává v případě, že film stáhneš přes torrent nebo v nějaké výměnné síti. Tam zákon porušuješ, protože kromě toho, že stahuješ, dáváš taky to, co už máš stažené, k dispozici ostatním, a to už se nesmí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 30 lis 2008 14:06

a jak se může přijít na to,že film mám z torrentů?? mám film na dývku,tak přeci nikdo nezjistí jesi sem ten film stáhnul z torrentů, z DC++,jesi sem ho natočil nebo já nevim co....
a stejně,koho by zajímal nějakej kompík běžného uživatele? jasný že ted napíšete svý příéhody o tom že ke kamarádovi jednou náhodně přišli,ale nezaměřujou se spíš kontrolní orgány na větší sítě, firemní podniky a podobně?? :)
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3

4men4
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod 4men4 » 30 lis 2008 14:09

Česká protipirátská unie
http://www.cpufilm.cz/faq.html

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 30 lis 2008 14:09

benik.martin píše:a jak se může přijít na to,že film mám z torrentů?? mám film na dývku,tak přeci nikdo nezjistí jesi sem ten film stáhnul z torrentů, z DC++,jesi sem ho natočil nebo já nevim co....
a stejně,koho by zajímal nějakej kompík běžného uživatele? jasný že ted napíšete svý příéhody o tom že ke kamarádovi jednou náhodně přišli,ale nezaměřujou se spíš kontrolní orgány na větší sítě, firemní podniky a podobně?? :)

pride se na to tak ze torrenty sou P2P sit (tzv > ty stahujes ale zaroven uploadujes dal... ) takze kdyby na tebe chteli prijit tak to pres todle zjisti ...
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

4men4
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod 4men4 » 30 lis 2008 14:19

A co když bude stahovat přes privátní tracker TL atd. který má třeba jenom omezený počet uživatelů 5000 tisíc tam už se nikdo jiný nezaregistruje protože jsou většinou uzavřený registrace.
Naposledy upravil(a) 4men4 dne 30 lis 2008 14:22, celkem upraveno 1 x.

conquistador
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod conquistador » 30 lis 2008 14:21

No mám tu tie stránky...warmacher.com,warxtreme.com.Keď si stiahnem s tade nejaké filmy a budem to pozerať doma s deťmi a manželkou je to v pohode?Možem si stiahnúť aj nejaké hry pre deti???Antivír som si stiahol AviruPremiumSecuritySuite.S tým mi poradili kolegovia z našej firmy kde ju používajú.Mám ju v nejakej skúšobnej dobe,a potom si ju zakúpim(mám známich v nemecku).Nejako som ten princíp pochopil ako to pracuje.Ešte by som potreboval nejaký free program na napalovanie,odosielanie a prímanie pošty,prehrávanie filmov a hudby.Zatiaľ díík...

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 30 lis 2008 14:27

free program
na vypalovani... to sem pouzival image burn (nebo tak nejak :) ), na postu sem pouzival Mozilla Thunderbird, a na hudbu pouzivam winamp
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

xalfons2
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod xalfons2 » 30 lis 2008 14:29

Audio a video můžeš stahovat, ale nesmíš sdílet. Software a hry nesmíš stahovat ani sdílet(pokud to není freeware).
AMD 64 X2 5600+, Gigabyte GA-MA69G-S3H, 4GB DDR2 800Mhz Patriot, Radeon Saphire HD 4670 GDDR3 512MB, 750GB + 200 GB WD, Akasa 400W

conquistador
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod conquistador » 30 lis 2008 14:35

Ak viete nejakú stránku napr. také niečo ako ste napísali Protipirátsku Českú Úniu ale na Slovensku,rád by som si to bližšie preštudoval....

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 30 lis 2008 14:58

Víč co než bych se tu vypisoval klikni na můj rozcestník v podpisu a doporučím ti články "Jak čím a kde stahovat..."
Pravovní verzi upgrade článku "Jak čím a kde stahovat..." s názvem "Stahování od A do Z" no a ještě zkus "Warez a vy mi neporadíte" Pokud to vše přelouskáš máš 2 hodiny co číst.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 lis 2008 17:29

Software zdarma a legálně:
viewtopic.php?f=58&t=25966
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”