kritika prezentace Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

kritika prezentace

Příspěvekod memphisto » 30 lis 2008 17:09

Zdravíčko lidičky,

je to možná takový trochu OT, ale nemůžu si pomoct. je tu spousta lidí znalejších balíku Office a proto se k Vám obracím s prosbou, jestli by nebylo možné shlédnout níže uvedenou prezentaci a případně zkritizovat. jedná se o celkem důležitou věc a rozhodne to o mém zápočtu a pozdější prezentaci u zkoušky a interpretaci bakalářky. snažil jsem se držet zásad pro správnou prezentaci a myslím,že se to celkem povedlo, ale víc hlav víc ví a proto bych poprosil o kritiku. v té prezentaci jsou jen takové hesla a zbytek mám v tištěné formě, protože prezentace má být stručná. pokud by ji chtěl někdo později použít, tak ať se mi prosím předem ozve přes SZ. budu to prezentovat před komisí, tak bych rád zanechal dojem :lol:

PS: třeba mike007 je Office Master, tak bych uvítal třeba komentář

verze pro Office 2003: tady
verze pro Office 2007: tady
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Re: kritika prezentace

Příspěvekod Tomina » 30 lis 2008 17:52

Úprava normál, nic extra, ovšem prezentace by měla být co nejjednodušší. Ovšem výhradu mám k obrázkům, některé jsou popsány angličtinou, takže je budeš muset pořádně posluchačům vysvětlit. No a některé jsou docela nečitelné, s tím, že až to píchneš na dataprojektor, nebude vidět nic..

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 30 lis 2008 17:58

Nejde mi to stáhnout. Nechceš to hodit sem? PDF jsou zde tuším povolena.

EDIT: Už to stahuju. Před chvilkou to vůbec nechtělo startovat. Podívám se na to a dám vědět.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 30 lis 2008 17:59

tak úprava je jednoduchá. podle pravidel. žádné přechody a efekty. jinak o jednom obrázku, co byl v hoší kvalitě vím, ale bohužel nesehnal jsem lepší a ten v angličtině není problém obkecat (ten stejně musím, protože je tam znázorněna funkce jaderné elektrárny)

to mike007: PDF jsou povolena, ale má to přes 6MB, takže se to tu nevleze. příloha je max. 512kb nebo když chvíli vydržíš, tak ti to upnu jinam :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 30 lis 2008 18:02

Byl jsi rychlejší než můj EDIT :wink:
Už se mi to povedlo stáhnout. Nic už nemusíš podnikat.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 30 lis 2008 18:02

já si myslím že tato prezentace je dobrá..nemyslím školsky..:D..nevidím na ní nic špatného. Je popsána bodově, žádné sáhodlouhé souvětí, samozřejmě, každý obrázek bude chtít vysvětlení..ale je to u každého..musí se přece ukázat že tomu člověk rozumí, takže nemám co vytknout...možná má někdo i jiný názor.....??

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 30 lis 2008 18:17

Presentace vypadá v pohodě. Jen bych ti doporučoval obrázky na snímku 10 malinko zvětšit a pro snímek 13 udělat obrázek úplně nový nebo se ti může stát, že to během prezentace nepřečteš ani ty natož ostatní. Moc se mi líbí animovaný obrázek znázorňující princip funkce elektrárny. Trošku mi tam vadí ta angličtina, ale jak zde již bylo řečeno, když vše kvalitně vysvětlíš, není problém.

Držím palce.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 30 lis 2008 18:21

Taky drzim palce :oha: :banana:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 30 lis 2008 18:26

díky za kritiku. ty obrázky na slidu 10 jsou už zvětšeny a ten nečitelný obrázek na slidu 13 asi předělám do tabulky. jiný vhodný jsem právě nenašel :?

MirekL
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod MirekL » 30 lis 2008 21:49

Pár poznámek k formě:
  • Nevím co máte ve škole za projektor, ale vyvaroval bych se tmavého pozadí v kombinaci s tmavým písmem. Na zdi ani plátně to nebude zdaleka tak kontrastní jako na monitoru.
  • Přechod ze snímku 4 na 5 asi bude jako pěst na oko - oslnění
  • Snímek 10 bych doporučil předělat - tabulku i graf uděláš v PPT 2007 snadno
  • Snímek 11 - stejně, nebo alespoň ořezat okolí obrázku a dát na celý snímek
  • Snímek 12 - obrázek je nakřivo, graf by šel udělat mnohem líp
  • Snímek 13 - hrůza - určitě to předělej ať si neuděláš ostudu
  • Snímek 14, 15, 17 - zvětšit, ořezat
  • Snímek 16 - místo 80t by mělo být 80 t (mezery)
  • Snímek 19 - předělat na tabulku
  • Snímek 20 - hypertextové odkazy jinak než fialovou, Wikipedia je super, ale není to vědecký zdroj - doporučuju vůbec neuvádět
  • Snímek 21 - nechceš doplnit jako podnadpis něco jako "Prostor pro vaše dotazy?

Jinak obsahově zajímavé.
Mirek

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 30 lis 2008 22:23

díky moc. hned se do toho pustím :bigups:

PS: ta barva pozadí a písma jde vidět dobře na našem projektoru.měli jsme možnost si to vyzkoušet a zkoušel jsem tenhle styl a byl fakt hezky vidět :wink: jinak byl jsem se podívat na několika prezentacích přede mnou a to s těmi dotazy tam nemusíš mít. hned jak domluvíš, tak se tě začnou vyptávat.jinak většina dostala zdrba za příliš mnoho souvislého textu. já to mám heslovitě a navíc zbytek textu mám na druhém papíře, který budu mít jako berličku, kdybych se zasekl

PS 2: problém bude s tím předěláním grafů. ty jsou totiž oscanované z knihy a bohužel na jejich předělání asi nebudu mít dost času,protože mám příští týden ještě další dva velké testy a jinou prezentaci na které naštěstí tak nezáleží

MirekL
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod MirekL » 30 lis 2008 22:45

NZ.
Jinak až dokončíš úpravy, bude dobré komprimovat obrázky.
1) označ libovolný obrázek
2) Jdi v PPT 2003 a starších do nabídky Formát - Obrázek (resp. Automatický tvar nebo Objekt), na kartě Obrázek je vlevo dole tlačítko Komprimovat. Ve verzi PPT 2007 stejnou volbu najdeš na kartě Nástroje obrázku - Formát - Upravit ikona Komprese obrázků.

Doporučuju komprimovat všechny obrázky na nejnižší DPI. Ve výsledku rozdíl nepoznáš, tvoje prezentace bude cca třetinová co do velikosti.
Naposledy upravil(a) MirekL dne 30 lis 2008 23:11, celkem upraveno 1 x.

Zpět na “Kancelářské balíky”