špatné zkušenosti s internetovým nákupem/obchodem

...

Moderátor: Mods_senior

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

špatné zkušenosti s internetovým nákupem/obchodem

Příspěvekod jarod72pm » 03 pro 2008 19:01

Zdravím
nedalo mi to a založil jsem tenhle bonz list
Dvakrát jsem se nažil objednat si na internetu (http://www.patro.cz)internetový obchod společnosti NWT Computer s.r.o.
zboží.
1. šlo o domácí pekárnu - kde objednávka byla potvrzená a pekárna byla skladem a čekalo se na expedici (48hodin)
čekám čekám po týdnu jsem se dotázal na stav objednávky a ejhle nikdo nic nevěděl a přišel domů mail že zboží už není na skladě a již se neprodává !!! (nikde nebylo psáno že jde o doprodej nebo že zboží končí!)
2 .šlo o objednávku v neděli o indukční vařič a opět stejný scénář objednávka potvrzená v pondělí ráno a expedice bude do 48hodin - zboží skladem ale ve středu jedu pro zboží a nebylo skladem dokonce o něm nevěděli tedy čekám zda vůbec ví o té objednávce :-( (mám dojem že jsem potkal při odchodu z prodejny člověka kterému bezdůvodně stornovali objednávku a on si přišel pro nic a jeho rozčilování bylo bez účinku )
asi mám smůlu ale i takové nakupování existuje :lol: máte podobnou zkušenost? podělte se...
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: špatné zkušenosti s internetovým nákupem/obchodem

Příspěvekod guest » 03 pro 2008 20:43

Nemyslím, že by nějaký bonz list měl vzhledem k malému počtu příspěvků smysl. Jinak já nakupuji u Czech Computeru, ale celkem málo, nicméně jsem s nimi spokojen. Měl jsem jen jeden problém, kdy jsem koupil HDD a ten neměl označení jumperů. Takže poměrně dlouhé telefonáty, než jsme se domluvili o zapojení a trochu se mi to prodražilo. Ale raději nakupuju v kamenném obchodě, ač je to tu taková díra, tak se dá sehnat všechno a pak vím, kam to jít reklamovat. Ta pajda navíc mne nezabije, ale v případě reklamace odpadne nějaké to balení, posílání atd.

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 03 pro 2008 20:55

Já přímo z netu objednával akorát 2x - novou základku (Alza) a MP3 přehrávač (asi taky Alza). Naprostá spokojenost, bez problému:)
Poslední rok sem se naučil si věci objednat na netu s tím, že si pro ně osobně dojdu (T.S. Bohemia (Barbone)) - v Brně to mám kousek (10 minut jízdy autobusem), doma ve Znojmě sem to měl taky docela blízko.. vyberu si pěkně doma, objednám, co potřebuju .. až mi to všechno připraví, tak mi dojde E-mail (včera mi přišel 22:50), že u nich mám držené zboží a já si pro to druhej den, nebo až mám čas, zajedu :)
Rozhodně obchod, ve kterém si to zkoušel ty neznám a co neznám /i z doporučení ostatních/, tak tam bych nenakupoval :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

newwes
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod newwes » 03 pro 2008 21:20

Souhlas s Kojou, u TS nakupuji nejraději. Předevčírem jsem skusil Datart, během pár minut mi volal pikolík a domluvili jsme si datum a čas dodání zboží. Zatím pohoda, uvidím v pondělí :D

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 03 pro 2008 21:33

Loni jsem si v Obchod.cz objednal SATA disk a přišel mně PATA. Sice ho ochotně vyměnili, ale poštovné na zpětné zaslání mně neuhradili.
Před měsícem jsem si objednali z internetové prodejny kombinovaný sporák. Naprosto bez chyby a sporák byl o neuvěřitelných 5000 Kč levnější, než v kamenném obchodě.
Tedy zkušenosti jsou různé.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 03 pro 2008 21:37

To já mám naopak s NWT Computer dobrou zkušenost.Koupil jsem si u nich přímo v Hulíně 250GB pevný disk.Bohužel doma se mi ho nepovedlo zformátovat-zřejmě špatný kousek.Druhý den mi ho bez řečí vyměnili za nový disk.Žádné čekání na uznání reklamace apod. se nekonalo.Prostě ten disk vzali a dali hned druhý.Známí se brali od nich přes E-Shop tuším ledničku a bez problémů.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 03 pro 2008 21:42

Moje přítulka si vybrala troubu na http://www.elektrosvet.cz/ a dala do košíku a objednala. přišel meil (né potvrzení objednávky), že se do dvou dnů ozvou. čekali jsme 2 týdny a nikdo se neozval. pak jsme se podívali na stav objednávky a objednávka neexistovala a později se objevila jako stornována a na meily nikdo neodpovídá. nechápu, jak může mít tato firma tak dobré hodnocení na Seznamu, když jsou na ní stížnosti.někde na netu jsem našel několik uživatelů se stejným problémem a stejně má tato firma hodnocení jako třeba czc a nebo alza :evil:

to Marfy: u těchto věcí se vyměňují kus za kus a neopravují se, protože se to nevyplatí. zatím co u grafik a MB se to opravuje :roll:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 03 pro 2008 21:49

Je mi jasné,že se to mění kus za kus a nespravují to.Tam šlo spíš o to čekání.Měl jsem smontovanou kompletní sestavu bez harddisku a čekat třeba měsíc na uznání reklamace by nebylo moc milé pro majitele té skládané sestavy.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 03 pro 2008 22:25

jasný.já jsem to spíš myslel jako že náročnější komponenty na opravu se opravují a ty "méně náročné na opravu" se vyměňují
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 04 pro 2008 09:40

já mám zkušenosti s těmito obchody:
www.obchodnidum.cz
www.kasa.cz
www.alza.cz
www.czechcomputer.cz
www.losan.cz
www.barbone.cz

a asi i nějáké další.Žádný špatný zážitek se nekonal - stačilo být trošku důrazný a všichni vše splnili tak jak mají.Ale je pravda že neplatím předem a taky zboží při převzetí kontroluju.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Čtečky knih - zkušenosti
    od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    4100
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 19:02
  • Zkušenosti s VxKex na Windows 7?
    od SGvagon » 27 říj 2024 22:06 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2903
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 říj 2024 11:29
  • Ryzen 9800x3d, Zkušenosti s Ram
    od Acey » 13 úno 2025 12:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2098
    od Acey Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 12:28
  • Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
    od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    7
    5973
    od drobino Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 12:47
  • Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti
    od FlanK3r » 03 zář 2024 16:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    3395
    od FlanK3r Zobrazit poslední příspěvek
    10 říj 2024 17:29

Zpět na “Vše ostatní (inet)”