Je pro vás Bůh důležitý? Nebo se milujete sami se sebou? Existuje vaše duše, nebo jen somatická(tělesná) schránka?
Je počítač Bůh? Proč se narodilo dítě - Ježíšek?
Žijete spotřební život, duchovní nevíte co to je?
Pro odlehčení tématu navštivte článek z d e .
Pro ztížení tématu zde Původ duší nelze najít na zemi...
Je pro vás Bůh důležitý? Vyřešeno
Je pro vás Bůh důležitý?
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Je pro vás Bůh důležitý?
Já jenom .. co to má, pro Boha, společnýho s PC-HELP? 

Everybody lies so don't trust anyone. :)
Albert Einstein o náboženství:
Neumím si představit Boha, který odměňuje a trestá objekty svého stvoření, a jehož záměry jsou modelovány podle našich vlastních -- zkrátka Boha, jenž není ničím jiným než reflexí, odrazem lidské křehkosti. Ani nemohu věřit tomu, že jednotlivec přežije smrt svého těla, ačkoliv mdlé duše chovají takové myšlenky ze strachu nebo směšného egoismu.
Etické jednání člověka by mělo být zcela založeno na vcítění, vzdělání a společenských poutech a potřebách; žádný náboženský základ není nutný. S člověkem by to opravdu bylo bídné, kdyby se měl ovládat kvůli strachu z trestu a naději na posmrtnou odměnu.
Neumím si představit Boha, který odměňuje a trestá objekty svého stvoření, a jehož záměry jsou modelovány podle našich vlastních -- zkrátka Boha, jenž není ničím jiným než reflexí, odrazem lidské křehkosti. Ani nemohu věřit tomu, že jednotlivec přežije smrt svého těla, ačkoliv mdlé duše chovají takové myšlenky ze strachu nebo směšného egoismu.
Etické jednání člověka by mělo být zcela založeno na vcítění, vzdělání a společenských poutech a potřebách; žádný náboženský základ není nutný. S člověkem by to opravdu bylo bídné, kdyby se měl ovládat kvůli strachu z trestu a naději na posmrtnou odměnu.
To Koja: Vše souvisí se vším. Přemýšlej, zeptám se znovu. Je počítač Bůh? Je člověk, který s ním pracuje nadán božskou inteligencí a duší?
Pozn.: není to o fanatismu, ale o zvládání sama sebe a světa kolem nás i u počítače a mediálního šumu. Aktuální vánoční téma.
Albert Einstein byl bohužel technoid.
Pozn.: není to o fanatismu, ale o zvládání sama sebe a světa kolem nás i u počítače a mediálního šumu. Aktuální vánoční téma.

Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Psychologii a filosofii sem měl na střední, takže tady těmi kecy jsem si už prošel :)
Nevěřím, že existuje Bůh jako takový, jak nám ho vnucuje církev a různá náboženství. Ale věřím, že existuje "někdo nahoře". Protože ono nejde oni o církev, ani o náboženství, možná ani o toho Boha .. ale o víru.
Nevěřím, že existuje Bůh jako takový, jak nám ho vnucuje církev a různá náboženství. Ale věřím, že existuje "někdo nahoře". Protože ono nejde oni o církev, ani o náboženství, možná ani o toho Boha .. ale o víru.
Everybody lies so don't trust anyone. :)
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
abych řekl pravdu čekal jsem docela dlouho kdy george s takovýmto threadem přijde...
Nicméně myslím si že je to velmi pěkné téma.
Já tedy jsem skoro-buddhista takže beru pojem bůh jen jako symbol.Za personifikaci transcedetního zážitku.Takže ano je pro mě "bůh" důležitý (i když ho tam nenazývám a ani no "něm" nepřemýšlím jako o osobě nebo věci)
P.S.myslíte že má bůh PC s ATi nebo s Nvidií?
to že to považuješ za kecy svědčí o tom že si buď neposlouchal nebo si to nepochopil.
Nicméně myslím si že je to velmi pěkné téma.
Já tedy jsem skoro-buddhista takže beru pojem bůh jen jako symbol.Za personifikaci transcedetního zážitku.Takže ano je pro mě "bůh" důležitý (i když ho tam nenazývám a ani no "něm" nepřemýšlím jako o osobě nebo věci)
Koja píše:Psychologii a filosofii sem měl na střední, takže tady těmi kecy jsem si už prošel
to že to považuješ za kecy svědčí o tom že si buď neposlouchal nebo si to nepochopil.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Pokud máme na mysli Boha biblického, tak ten je nesmírně podjatý, proto je otázka na místě. Vždyť si vyvolil jeden národ. Kain i Abel Bohu věnovali obětní dar, ale na ten Kainův Bůh ani nepohlédl.
Otázku můžeme dále rozšiřovat, např. fandí Bůh Spartě nebo Slavii? Atd.
Pokud máme na mysli Boha biblického, tak ten je nesmírně podjatý, proto je otázka na místě. Vždyť si vyvolil jeden národ. Kain i Abel Bohu věnovali obětní dar, ale na ten Kainův Bůh ani nepohlédl.
Otázku můžeme dále rozšiřovat, např. fandí Bůh Spartě nebo Slavii? Atd.
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
george píše:T
Ale jeho myšlenka nepopírá "Boha", jako spíše přístup lidí k této problematice. Protože je tu skupina, které těchto pojmů využívá, ať už z jakéhokoliv důvodu, a též skupina mnohem početnější (většina obyvatelstav této planety), která jim an to skočí. Je to čistě problematika institucí, zisku a moci.
Dobrým příkladem je Budha. Tento člověk, kromě spousty jiných věcí, se odprostil od klasického vnímání boha, božství apod., a soustředil se na zlepšování svého života a tím pádem i života druhých. A co se nestalo po jeho smrti, zesvětštili ho, zboštili ho, začali na jeho počest stavět chrámy apod, vytvořili instituci, ale todle ani Budha, a ani třeba Ježíš, nechtěli.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Magnat píše: A co se nestalo po jeho smrti, zesvětštili ho, zboštili ho, začali na jeho počest stavět chrámy apod, vytvořili instituci, ale todle ani Budha, a ani třeba Ježíš, nechtěli.
jakou instituci?Jaké zbožštení?Myslím že si to s něčím pleteš ..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Vždycky je potřeba předem řící, jakého Boha máme na mysli, zda osobního, nebo neosobního.
V toho neosobního, tedy v Boha jakožto princip, věřil i Einstein.
V toho neosobního, tedy v Boha jakožto princip, věřil i Einstein.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Viděli jste už film The Man from Earth? Doporučuji, velmi zajímavé pojetí historie z pohledu člověka, který o sobě tvrdí že žije již 10 000 let a tudíž si prožil i rok 0.
Po zhlédnutí filmu usuzuji, že tyto debaty jsou naprosto nesmyslné a v podstatě každý si může vytvořit obraz čehosi "ideálního" a donutit ostatní, aby sdíleli jeho názory. Pokud někdo tvrdí, že Bůh existuje a vnutí tuto myšlenku ostatním, vznikne víra. Ovšem někdy so to zvrtne. Pak se dá s úspěchem pochybovat, zda je něco takového vůbec možné. Historie nás o tom neustále přesvědčuje.
Já jsem se ještě nerozhodl, koho si vybrat. Aláha, Boha, Budhu...
Po zhlédnutí filmu usuzuji, že tyto debaty jsou naprosto nesmyslné a v podstatě každý si může vytvořit obraz čehosi "ideálního" a donutit ostatní, aby sdíleli jeho názory. Pokud někdo tvrdí, že Bůh existuje a vnutí tuto myšlenku ostatním, vznikne víra. Ovšem někdy so to zvrtne. Pak se dá s úspěchem pochybovat, zda je něco takového vůbec možné. Historie nás o tom neustále přesvědčuje.
Já jsem se ještě nerozhodl, koho si vybrat. Aláha, Boha, Budhu...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
neverim v neco, co ve jmenu sve viry zabilo spoustu lidi, kteri konali jinak ci se nechteli podridit.komunismus takez.odsuzuji fanatismus zaslepeni svou virou.ja jsem materialista a verim ve vedu, ktera ma ale taky obeti, ale nejaky prinos:-)
toto je muj nazor.jinak nabozenstvi toleruju a respektuju.je to kazdeho vec, v co bude ci nebude verit
toto je muj nazor.jinak nabozenstvi toleruju a respektuju.je to kazdeho vec, v co bude ci nebude verit
Naposledy upravil(a) memphisto dne 05 pro 2008 12:29, celkem upraveno 2 x.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”