Potřeboval bych od vás poradit kde sehnat klasickou anténní zásuvku na zeď.
Chci si v jednom z pokojů zapojit set-top-box a zjistil jsem že je anténní zásuvka úplně rozsekaná.
Je to stará zásuvka v panelovém bytě.
Na internetu je zásuvek dost, ale já potřebuji zásuvku s rozměry 80mmX80mm.
A tu jsem nikde nenašel.
Poradíte?
Anténní zásuvka Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Anténní zásuvka
Co tady:
http://www.prijimacitechnika.com/zasuvky-tv.k.aspx
TV zásuvky jsou pak průchozí a koncové. Myslím, že ji budou mít v každém odborném obchodě.
http://www.prijimacitechnika.com/zasuvky-tv.k.aspx
TV zásuvky jsou pak průchozí a koncové. Myslím, že ji budou mít v každém odborném obchodě.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nemůžeš sehnat zásuvku, natáhni kabel přímo do settopboxu, nebo si jen sežeň víčko a na kabel dej koncovku a propojku do STB.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za tipy.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
amaroun píše:Pokud nemůžeš sehnat zásuvku, natáhni kabel přímo do settopboxu, nebo si jen sežeň víčko a na kabel dej koncovku a propojku do STB.
To není dobrý nápad. Pokud je zásuvka průchozí, budou bez signálu všichni, kteří jsou na rozvodu za touto zásuvkou, pokud je zásuvka koncová, bude na kabelu v případě, že bude z nějakého důvodu vytažený ze set top boxu, vznikat odraz, který bude degradovat kvalitu signálu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Anténní zásuvka Vyřešeno
Já do toho půjdu samozřejmě jedině se zásuvkou :)
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
mmmartin píše:amaroun píše:Pokud nemůžeš sehnat zásuvku, natáhni kabel přímo do settopboxu, nebo si jen sežeň víčko a na kabel dej koncovku a propojku do STB.
To není dobrý nápad. Pokud je zásuvka průchozí, budou bez signálu všichni, kteří jsou na rozvodu za touto zásuvkou, pokud je zásuvka koncová, bude na kabelu v případě, že bude z nějakého důvodu vytažený ze set top boxu, vznikat odraz, který bude degradovat kvalitu signálu.
Nerozumím pojmu odraz, který bude degradovat sílu signálu pokud bude kabel vytažený ze set top boxu.Pokud bude kabel vytažený ze set top boxu, neměl by být signál žádný.Pokud samozřejmě bude zásuvka průchozí, je jasné, že tam musí být

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nebude degradovat sílu, ale kvalitu signálu. Pokud je kabel vytažený ze set top boxu, vzniká na impedančně nezatíženém konci kabelu odraz, který se šíří zpět po kabelu a zhoršuje kvalitu signálu ostatním, kteří jsou na vedení připojeni. Pokud je konektor zastrčený do anténního vstupu set top boxu, je kabel zatížený jmenovitou impedancí vstupu 75 Ohmů a k odrazu nedochází. U analogové televize se odraz projevuje jako duch, digitální signál by měl být vůči odrazům odolnější.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tedy pokud mám zastrčen s anténního rozbočovače kabel přímo do rekorderu s DVB-T a nemám ho vytažen ze zásuvky, může to být problém, protože tam nemam tu zásuvku?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nee. Rozbočovač má stejné impedanční vlasnosti jako průchozí zásuvka. Pokud na jeden výstup rozbočovače připojíš přímo jedním kabelem jeden přístroj, je to v pořádku.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No já mám problém ten, že síla digitálního signálu je cca.98%, ale tak 1-2x za den se to začne úplně rozpadat.I přesto že jsem přidal zesík a naladil ho optimálně, je to pořád to samé a tedy dělá to hlavně Nova a Prima.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
U digitálního signálu není rozhodující síla signálu, ale jeho kvalita. Pokud tvůj set top box "měří" i kvalitu signálu, nastav anténu tak, aby byla kvalita co nejlepší, bez ohledu na to, jaká je síla signálu. To, že někdy během dne kvalita signálu klesne, je celkem běžná věc, zvlášť když používáš pokojovou anténu. Při příjmu DVB T se uplatňují i odrazy, které sice mohou zesilovat signál, ale můžou zhoršovat jeho kvalitu. Já mám anténu na balkónu, síla signálu asi 90 %, kvalita 100 % a někdy stačí, aby pod oknem projelo auto, a začne vypadávat zvuk nebo zamrzat obraz.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”