PROBLÉM S PŘIPOJENÍM PC S TV Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ipkisek
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

PROBLÉM S PŘIPOJENÍM PC S TV  Vyřešeno

Příspěvekod ipkisek » 12 pro 2008 21:17

Mám takovýto problém.Propojil jsem si Pc s Tv přes S-video kabel.Zvuk mám jack z reproduktoru do dom kina přes aux. na dva cinche.Vše fungovalo v pohodě,zkoukl jsem pár filmů a super.Obraz i zvuk.Až do dnes.Začal se mi úplně rozmazávat obraz na Tv a na Pc se tak jakoby v pozadí mihotal.Zvuk začal z dom.kina hučet.Zkoušel jsem rúůzné varianty proč to a přišel jsem na to ,že když odpojím S-video kabel z kina a jacka z repráků tak to přestane.Takže se na to nemůžu v tv koukat.Stačí když dám jacka do repráků a ihned se mi začne obraz na LCD v Pc mihotat.Když ho odpojím přestane to.To samé je vlastně i s S-video kabelem.Když propojím PC s kinem bez zvuku začne se mi obraz na PC monitoru mihotat a v Tv se na to nedá dívat,celý se to kroutí atd.Když ho odpojím buď z tv nebo z Pc mihotání přestane.Fakt nevím co s tím.Předtím mi to šlo normálně.Nevíte někdo radu? Jinak ještě k tomu zvuku.Když zapojím jacka do repráků v kině to hučí.A dělá mi to i když to nemám přes kino a zapojím to přímo do TV.Jak to odpojím ok.
VGA na výstupu z grafiky mám,ale TV je docela daleko.Ale myslím,že je problém někde jinde.Já vyzkoušel skoro všechno.Zvuk přes ty dva cinche mám v kině(nebo TV,je to jedno),repráčky mám vypojené ze zásuvky,takže jsou spojený jen tím jackem co je v pc.Jakmile dám do zdířky v repro jack tak to začne v kině (nebo tv) hučet. Já mám pocit,že mi to něco ruší v pc.Ale co?

EDIT: Byl u mě dnes kamarád,půjčil mi notebook,zapojil jsem to přes ten S-Video kabel do kina,zvuk taky do kina.Obraz jako víno,žádé mihotání nebo vlnění.Zvuk čistej.Takže je jasný,že závada se koná na mým PC.Nemůže to být třeba zdrojem?Mám ho už měněnej a mohl tam třeba odejít nějakej odpor,že mě to ruší!!!??? Vůbec netuším jak se to dá poznat.Snad jen to dát do opravny.......
"Ignoranti quem portum petat nullus suus ventus est."

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: PROBLÉM S PŘIPOJENÍM PC S TV

Příspěvekod El Diablo » 12 pro 2008 21:23

Zkus jiný zdroj, pokud možno značkový, ENERMAX atp. Vyhni se zdrojům EuroCase, KME, LCpower, Redstar...
Taky by mohla být špatná zem...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

ipkisek
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ipkisek » 12 pro 2008 21:32

El Diablo píše:Zkus jiný zdroj, pokud možno značkový, ENERMAX atp. Vyhni se zdrojům EuroCase, KME, LCpower, Redstar...
Taky by mohla být špatná zem...

Já si fakt už nevěděl rady.Kamarádovi to na buku šlapalo krásně.Asi to bude opravdu tím zdrojem.Nic jiného mě nenapadá.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 13 pro 2008 00:04

Notebook, se kterým to fungovalo, běžel z baterie, nebo ze síťového napaječe?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

ipkisek
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ipkisek » 13 pro 2008 00:22

mmmartin píše:Notebook, se kterým to fungovalo, běžel z baterie, nebo ze síťového napaječe?

Z baterky super bez chyby a když jsem to hodil přes kabel tak to šlapalo stejně....

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 13 pro 2008 09:54

Stejně jako co? Stejně jako z baterky (tj. bezchybně), nebo stejně jako při připojení tvého počítače (tj. špatně)?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 13 pro 2008 11:09

Když připojuji notes k aparátu, používám "odzeměnou" rozdvojku, ta spočívá v ulomeném zemním kolíku. Bezpečáci a revizáci by patrně omdlívali nadšením, ale zemní smyčky se tak bezpečně zbavím.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 13 pro 2008 11:18

Když on nenapíše jak to má zapojený. Tady je divný, že pokud mu to zpočátku šlo a nyní ne, pokud to má do stejných zásuvek. Jinak by ten rozdílný potenciál a nula mohly dělat paseku. Ale šlo to dříve.....???

ipkisek
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ipkisek » 13 pro 2008 11:28

Prostě z notebooku to jde bez chyb.Jak na zdroj s baterie,tak na ze sítě a je to zapojené do stejné prodlužky jako pc.Žádné rušení.Jakmile vyndám jack z notebooku a dám ho do mýho repro nebo i napřímo do pc začne to hučet.A to je jen zvuk.O obrazu jsem psal výše.Prostě to něco ruší.Zajímavý je,že to nedělá v repro PC a nebo LCD na PC.Jen když tam přidám ten kabelS-VIDEO nebo ten zvuk.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 13 pro 2008 11:38

Když se tě zeptám na frekvenci toho hučení, tak asi nebudeš vědět? Je to podobný těm domovním bzučákům co se používají jako zvonek.
P.S. Podle toho co píšeš si ale stejně myslím, že to máš jinak zapojený, než původně, když to šlo. Začínám si myslet, že na vině je to uzemnění (jak píše Karlos - kolík). Ten u notebooku nejspíš není zapojenej a ta zem končí někde na jádru vstupního trafa. Zkus to nějak přepojit, jen to napájení- do jiných zásuvek, třeba v jiné místnosti.TV a PC by měly být připojeny do jedné zásuvky - rozdvojkám apod., někde z Číny bych moc nevěřil.

ipkisek
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ipkisek » 13 pro 2008 11:56

Blue Spirit píše:Když se tě zeptám na frekvenci toho hučení, tak asi nebudeš vědět? Je to podobný těm domovním bzučákům co se používají jako zvonek.
P.S. Podle toho co píšeš si ale stejně myslím, že to máš jinak zapojený, než původně, když to šlo. Začínám si myslet, že na vině je to uzemnění (jak píše Karlos - kolík). Ten u notebooku nejspíš není zapojenej a ta zem končí někde na jádru vstupního trafa. Zkus to nějak přepojit, jen to napájení- do jiných zásuvek, třeba v jiné místnosti.TV a PC by měly být připojeny do jedné zásuvky - rozdvojkám apod., někde z Číny bych moc nevěřil.

Já myslím,že ta frekvence je podobná tomu jak mi jede PC.Jinak zapojený to mám jako když mi to běželo,s tím rozdílem,že jsem měl ten S:VIDEO kabel i zvuk taženej podél zdi zároveň s koaxialem.Ale abych zjistil,jestli mi to neruší ten koax,dal jsem to úplně mimo něj a je to stejný.Ruší to jak zvuk v kině tak obraz na tv.Když to připojím ne do kina,ale přímo do TV hučí to zase v tv.Fakt už s toho magořím.
A ještě jeden poznatek.Kino je vypnutý.Když dám jack do repro a je jedno jestli jsou vyplý nebo zaplý,začne mi jako by v pozadí jemně se vlnit ,poblikávat obraz na lcd u PC.Jack vyndám,zmizí to.Prostě stačí,že je ten reprák připojenej s PC,může bejt i vyplej,a když dám do něj jack dělá to paseku.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 13 pro 2008 12:04

karlos píše:... ale zemní smyčky se tak bezpečně zbavím.

Nemohu si odpustit OT poznámku: včetně manželky.

Ale zpět k problému: pokud se rušení - tj. vlnění obrazu a brum ve zvuku - projevuje bez ohledu na zapnutí nebo vypnutí přístroje, je to na 99,5 % způsobeno zemní smyčkou. Pokud máš PC, televizi i věž připojenou do jedné zásuvky, může být problém způsobený společnou televizní anténou, nebo přípojkou kabelové televize. V obou případech by mělo pomoci použití oddělovacího členu do anténního přívodu, který je k sehnání v každém lepším obchodě s elektronikou nebo s elektroniockými součástkami. Existují dvě různá provedení - levnější s kondenzátory, dražší s vf trafem. Řešení s trafem je "technicky čistší", jak říkával jeden náš kantor na elektroniku, ale ve většině případů vyhoví i provedení méně "technicky čisté" s kondenzátory.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3474
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4149
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s fps v gta 5 online
    od Mladkov204 » 21 črc 2024 16:12 » v Hry
    3
    3678
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    22 črc 2024 08:09
  • Problem se spustenim PC Příloha(y)
    od Fred96 » 04 srp 2024 17:40 » v Problémy s hardwarem