Tiskárna Canon Pixma IP1500 mi netiskne žlutou barvu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pcman.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Tiskárna Canon Pixma IP1500 mi netiskne žlutou barvu

Příspěvekod pcman. » 18 pro 2008 15:55

Ahoj, mám tu problém s tiskárnou. Mám barevnou inkoustovou tiskárnu Canon Pixma IP 1500, už více než dva roky, a nedávno přestala tisknout žlutou barvu.
Prvně jsem myslel, že je to náplní, tak jsem ji vyměnil (jsou tam dvě náplně - barevná a černá), za novou barevnou. Ale nezlepšilo to a tiskne stále bez žluté barvy. Poznám to podle testovacího výtisku a když tisknu fotky tak mají divné zbarvení. Modrou a červenou to tiskne normálně.
Tak jsem zkusil (i když se to podle návodu nemá, ale co, už je po záruce), vyndat tiskovou hlavu a vyčistit zespodu hadříkem a vatovými tyčinkami. Vypadá to, že tiskne lépe, hlavně už nematlá papír inkoustem tam, kde nemá, ale stále se netiskne žlutá.
Při bližším prozkoumání testovacího výtisku jsou tam sice stopy žluté (i před vyčištěním hlavy), ale je to opravdu špatně vidět. Ještě nedávno to tisklo normálně - myslím že bude něco ucpané v tiskové hlavě.
Jaké s tím máte vy zkušenosti, čím to může být? A hlavně, jaké byste mi navrhli řešení? :-)

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Tiskárna Canon Pixma IP1500 mi netiskne žlutou barvu

Příspěvekod Owner » 18 pro 2008 19:36

Ten software dodávaný s tiskárnou , nepíše něco?
Jinak bych doporučoval koupit vodičku na čištění trysek. Tou se to potře , rozpustí se ty nečistoty a bude po problému. :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod liborek » 18 pro 2008 20:50

Máš originální náplně?Většinou to dělá když jsou znovu naplněné.Moc se v tom nevyznám,ale dělalo mi to taky.Ikdyž kupuji origo tak jsem si jednou nechal naplnit a nastal tento problém,když jsem ji reklamoval tak mi po týdnu vrátili peníze,že cartridge nejde znovu naplnit.Je tam nějaký problém s čipem :shock: Ovšem může se to stát i u nové/reklamace??/Skoro určitě to není nějakým ucpáním trysek apod.100% mi ovšem nevěř :oops: Jo,ale byla to HP taky s dvěma náplněma.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

pcman.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pcman. » 22 pro 2008 19:28

Owner píše:Ten software dodávaný s tiskárnou , nepíše něco?
Jinak bych doporučoval koupit vodičku na čištění trysek. Tou se to potře , rozpustí se ty nečistoty a bude po problému. :bigups:

Software nepíše nic. :( Tu čistící vodičku bych mohl možná sehnat a vyzkoušet.

liborek píše:Máš originální náplně?Většinou to dělá když jsou znovu naplněné.Moc se v tom nevyznám,ale dělalo mi to taky.Ikdyž kupuji origo tak jsem si jednou nechal naplnit a nastal tento problém,když jsem ji reklamoval tak mi po týdnu vrátili peníze,že cartridge nejde znovu naplnit.Je tam nějaký problém s čipem :shock: Ovšem může se to stát i u nové/reklamace??/Skoro určitě to není nějakým ucpáním trysek apod.100% mi ovšem nevěř :oops: Jo,ale byla to HP taky s dvěma náplněma.

nn originální nekupujeme - jsou moc drahé. Tohle jsou nějaké neoficiální za 50 - 100 Kč jedna, origo jsou tuším 200 - 300 Kč. Ale nejsou to "refily" - znovu naplněné - kupujem je i se zásobníky.
Jinak reklamovat ji nemůžem, už jí máme cca. 3 roky.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
    od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw)
    4
    2339
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 kvě 2025 13:30
  • Tiskárna HP Laserjet MFP M140W
    od McKousal » 29 dub 2025 18:13 » v Problémy s hardwarem
    2
    4873
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    03 kvě 2025 20:29
  • Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
    od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    4210
    od Radovan-kocour Zobrazit poslední příspěvek
    04 kvě 2025 15:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”