pomalé vypalování Vyřešeno
pomalé vypalování
ahoj vše bylo v pořádku až po nainstalování nových xp je vypalování hodně pomalé nero sice ukáže že vypaluje rychlostí 16 x (22160 kb/s) ale zápis 4 Gb na dvd jakékoli značky (verbatim 16x)trvá přes 40 minut nevíte kde je problém
Re: pomalé vypalování
Podle všeho ti vypalovačka přestala používat DMA a skočila do PIO.
Podívej se do správce zařízení a dej vědět.
Podívej se do správce zařízení a dej vědět.
tak zařízení 1 bylo pouze PIO ,v režimu přenosu jsem nastavil DMA jeli k dispozici ale aktualní režim přenosu zůstal PIO tak nevím jestli jsem si pomohl ted se mě nechce začít něco vypalovat a pak zjistit že u toho stvrdnu dalších 40 minut
zařízení 0 což bude CD RW ma režimDMA je li k dispozici a aktualní režim ultra DMA 2
tak jestli mě ta dvd rw zítra nepojede tak vypnu cd rw a přehodím dvdrw na 0 a uvidím jestl to pomůže
zařízení 0 což bude CD RW ma režimDMA je li k dispozici a aktualní režim ultra DMA 2
tak jestli mě ta dvd rw zítra nepojede tak vypnu cd rw a přehodím dvdrw na 0 a uvidím jestl to pomůže

Nechce-li se aktivovat DMA, pak většinou funguje následující postup:
- Odebrat ve správci zařízení primární i sekundární řadič
- Potom (ne předtím) odebrat nadřazený (kořenový) řadič
- restart
tak mám tu řadiče IDE ATA/ATAPI ty rozkliknu a tam je
intel 82801FB/FBM Ultra ATA storage controllers - 266F
intel 82801FR SATA AHCI controller
primární kanál IDE
mám tyto 3 odinsalovat a pak i ty řadiče IDE ATA/ATAPI nebo jsem uplně vedle nikde jsem nenašel sekundární jestli tedy hledám na tom správném místě
intel 82801FB/FBM Ultra ATA storage controllers - 266F
intel 82801FR SATA AHCI controller
primární kanál IDE
mám tyto 3 odinsalovat a pak i ty řadiče IDE ATA/ATAPI nebo jsem uplně vedle nikde jsem nenašel sekundární jestli tedy hledám na tom správném místě
tak jsem zkusil zatím vypnout cdrw a místo ní dát dvdrw na té pozici bylo ultra DMA 2 ted když jsem tam dal dvdrw tak to píše že režim nelze použít
Re: pomalé vypalování Vyřešeno
tak děkuji problém je zatím vyřešen sice tam mám jenom primární kanál a chtělo to po mě nainstalovat i sata řadič i když žádný sata hardware nemám ale asi to tak má být vše funguje díky
Nemusíš mít SATA disky, ale jestliže na desce sata řadič je a ty máš k desce nainstalované ovladače, pak se řadič objeví i ve správci zařízení.
A máš-li jen primární IDE kanál, tak to prozměnu bude tím, že je to asi novější deska – s přechodem od IDE k SATA na nových deskách často výrobce sekundární IDE kanál vynechávají.
Ale zajímavé – ty máš na takovém HW jen jeden IDE harddisk a jedno IDE DVD?
A máš-li jen primární IDE kanál, tak to prozměnu bude tím, že je to asi novější deska – s přechodem od IDE k SATA na nových deskách často výrobce sekundární IDE kanál vynechávají.
Ale zajímavé – ty máš na takovém HW jen jeden IDE harddisk a jedno IDE DVD?
no mám desku P5GD2 PREMIUM na jedné větvy jsem měl cdrw a dvdre ted již jen dvdrw, pak 3 PATA hraddisky 120GB,120GB A 320GB , 2 GB paměti a starší grafárnu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3100
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
08 úno 2025 09:18
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 4203
-
od muffin105
Zobrazit poslední příspěvek
24 lis 2024 14:41
-
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”