300W nebo 400W Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
300W nebo 400W
Jaky bude nejvhodnejsi zdroj do tohoto pc: AMD athlon 3000+ (2GHz), 2 GB ram drr, geforce fx5200, hdd 250 GB, 1 DVD mech., 1 DVD-RW mech. Mam doma 2 zdroje oba Fortony 300 W a 400 W ktery tam mam dat?
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: 300W nebo 400W
Dej tam ten 400W ten 300 by to možná utáhnul ale raději tam dej ten silnější popřípadě to vyzkoušej.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
-
- Pohlaví:
Samozřejmě 400W, 300W by tady mohl mít problémy. Vždy je lepší dát silnější "výkonnější" zdroj. Na spotřebu PC apod. to nemá žádný vliv - pokud je tak myšlena otázka.
- .luba.
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdravim. Jak psali vise vzdycky je lepsi silnejsi (hlavne kvalitni zdroj). Ale pokud jsi to hces spocitat "presne" tak zde muzes.
Vypocet spotreby pc:
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Vypocet spotreby pc:
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
pokud jsou oba fortrony tak bude stačit bohatě 300W !!! a to s velkou rezervou
když vemu v potaz že na 400W fortronu jede v klidu AMD X2 5600+ s 4GB ramm a ATI HD 3870 (110W zátěž při MAX) + dva disky + zvukovka + větráčky + TV karta+2DVD mechan.(osobní zkušenost)
tak na tomhle stroji co uvádíš se bude 300W fortron nudit !
když vemu v potaz že na 400W fortronu jede v klidu AMD X2 5600+ s 4GB ramm a ATI HD 3870 (110W zátěž při MAX) + dva disky + zvukovka + větráčky + TV karta+2DVD mechan.(osobní zkušenost)
tak na tomhle stroji co uvádíš se bude 300W fortron nudit !
Vzájemná výpomoc je k nezaplacení
Mám rád svobodu slova - co je lidem nepochopitelné nesouvisí z Bohem ale s lidskou Tupostí.
Jedna rada: když to nevíš jistě - nepiš - následky mohou být nenávratné nebo neopravitelné.
Mám rád svobodu slova - co je lidem nepochopitelné nesouvisí z Bohem ale s lidskou Tupostí.
Jedna rada: když to nevíš jistě - nepiš - následky mohou být nenávratné nebo neopravitelné.
-
- Pohlaví:
Re: 300W nebo 400W Vyřešeno
To .luba. - samozřejmě, že je lepší použít výkonnější.
To Vousáč, co tu meleš o nějakém nudění. 300W ja na její spotřebu akorát na hranici. To co uvádíš samozřejmě fungovat může, ale o nějaké nudě bych asi nehovořil.
P.S. Čím výkonnější zdroj, tím vyšší stabilita. Vousáči nemystifikuj lidi, kteří o tom nic nevědí, anebo vědí málo.
P.S.S. Já na té své chhrůně měl zdroj 260W a jel jsem s tím asi 2 roky. Pak to zdechlo. Teď mám 450W a no problém.
Jinak měření spotřeby dle těch On-line měřáků je k ničemu.
To Vousáč, co tu meleš o nějakém nudění. 300W ja na její spotřebu akorát na hranici. To co uvádíš samozřejmě fungovat může, ale o nějaké nudě bych asi nehovořil.
P.S. Čím výkonnější zdroj, tím vyšší stabilita. Vousáči nemystifikuj lidi, kteří o tom nic nevědí, anebo vědí málo.
P.S.S. Já na té své chhrůně měl zdroj 260W a jel jsem s tím asi 2 roky. Pak to zdechlo. Teď mám 450W a no problém.
Jinak měření spotřeby dle těch On-line měřáků je k ničemu.
to Blue Spirit
Jeho počítač v zátěži vezme nějakých 150W něco podobného jsem měl ale s grafikou GeForce 6800GT a stačil mi na tom 300W eurocase a jelo to v pohodě
když si to neumíš spočítat že Fortron je značka která je lepší a stabilnější jak EC a 300W tu pojede na půl plynu(z 90%)
pak je mi tě líto že tu chceš vyvolávat pochybnosti .
Nikoho nemystifikuji ale naopak upřesňuji ty bláboly co byli napsané přede mnou - proč tazateli lhát? když může dostat přesnou odpověď ?
mystifikaci tu provádíš ty když se snažíš všem natlačit do hlavy že 300W je na hranici - narozdíl od tebe pracuji s Hardware už několik let a tyhle "žrouty" mám dávno změřené.
Raději nepiš když o tom nic nevíš - dík
Jeho počítač v zátěži vezme nějakých 150W něco podobného jsem měl ale s grafikou GeForce 6800GT a stačil mi na tom 300W eurocase a jelo to v pohodě
když si to neumíš spočítat že Fortron je značka která je lepší a stabilnější jak EC a 300W tu pojede na půl plynu(z 90%)
pak je mi tě líto že tu chceš vyvolávat pochybnosti .
Nikoho nemystifikuji ale naopak upřesňuji ty bláboly co byli napsané přede mnou - proč tazateli lhát? když může dostat přesnou odpověď ?
mystifikaci tu provádíš ty když se snažíš všem natlačit do hlavy že 300W je na hranici - narozdíl od tebe pracuji s Hardware už několik let a tyhle "žrouty" mám dávno změřené.
Raději nepiš když o tom nic nevíš - dík
Vzájemná výpomoc je k nezaplacení
-
- Pohlaví: